Gp4 autók

Szerző: emmate
Megosztom az iWiW-en! Megosztom a Facebook-on! Megosztom a Twitter-en! Hozzáadom a Google könyvjelzőimhez! Hozzáadom a Startlapomhoz! Megosztom a MySpace-en! Könyvjelző és megosztás

Amit DaiMon egyszer kiírt hírként azt ide tettem, mert ide való:

Mint már egy korábbi cikkben is írtam a GP4 fájljai két fő "csomagban" helyezkednek el, ez a kettő a cars.wad és az anim.wad fájl. Mindegyik a játék főkönyvtárában található. Ha egy kiegészítést szeretnénk telepíteni, akkor ezen fájlok egyikét kell módosítani a következők szerint.

CARS.WAD: autók, gumik, sisakok, kerekek, kormány, cockpit
ANIM.WAD: csapat egyenruhák, nyalókák

Ahhoz, hogy a benne lévő fájlokat módosítani tudjuk, előbb értelemszerűen ki kell bontani ezeket a fájlokat (illetve csak azt amelyiknek a tartalmát módosítani szeretnénk). Ezt a legegyszerűbb módon a WadUpdater nevű programocskával tehetjük meg, amelyet mellékeltem nektek a Letöltéseknél.
(A részletes magyar nyelvű használati útmutatóját megtaláljátok itt: http://www.gp4hungary.extra.hu/wadupdater.htm)

ÉS NEM ELFELEJTENI! KICSOMAGOLÁS ELŐTT BIZTONSÁGI MÁSOLATOT KÉSZÍTENI!

Miután kicsomagoltátok a wad fájlt egy tetszőleges mappába valahova, akkor már csak ki kell cserélni a fájlokat. Ha autót cseréltek ügyelni kell arra, hogy a modell fájljait (*gp4) lehet, hogy át kell nevezni. A következő dolog miatt:

A játékban minden egyes csapathoz 10 modell fájl tartozik, a következő formában:

car_csapatnév_car1_lod_0
car_csapatnév_car1_lod_1
car_csapatnév_car1_lod_2
car_csapatnév_car1_lod_3
car_csapatnév_car1_lod_4
car_csapatnév_car2_lod_0
car_csapatnév_car2_lod_1
car_csapatnév_car2_lod_2
car_csapatnév_car2_lod_3
car_csapatnév_car2_lod_4

A csapatnév helyén a következők állhatnak: "ferrari", "mclaren", "williams", "benetton", "bar", "jordan", "arrows", "sauber", "jaguar", "minardi", "prost".

Ha a letöltött autó modelljének nevében nem ezek egyike állna, akkor át kell neveznünk, arra, amelyik autót a játékban cserélni szeretnénk. (Tegyük fel nekünk olyan fájlunk van, hogy car_r28_car1_lod_0 stb. , és a Benettont szeretnénk kicserélni erre, akkor az "r28"-at egyszerűen átnevezzük "benetton"-ra.)

A textúrákkal nem kell bíbelődni azt csak egyszerűen bemásoljuk.

TIPP!
Ha egy gyári autót kiszedünk a játékból és berakunk helyette egy újat, akkor a gyári textúráit is törölhetjük, mert nem kellenek. Pl. Bemásolod a Ferrari F2008-at a 2001-es Ferrari helyére, akkor a modellt úgyis felülírod, a textúrákat (hi_ferrari_1.tex; hi_ferrari_2.tex; hi_ferrari_3.tex; ferrari_1.tex; ferrari_2.tex; ferrari_3.tex pedig nyugodtan törölheted.

Végezetül, újraegyesíted a WAD fájlt, bemásolod a játék főkönyvtárába és már játszhatsz is.

Remélem ez segít annak akinek gondja volt vele

Regisztrált, bejelentkezett felhasználóinknak lehetősége van új szócikk írására is! Regisztrálni itt tudsz.

  « vissza a lexikon főoldalára