F1 Challenge - USER modok

  • Birkuc
  • 2010-02-16 14:00:00
Megosztom az iWiW-en! Megosztom a Facebook-on! Megosztom a Twitter-en! Hozzáadom a Google könyvjelzőimhez! Hozzáadom a Startlapomhoz! Megosztom a MySpace-en! Könyvjelző és megosztás
USER feltöltések után USER modok: új rendszer kerül érvénybe az olvasók által készített F1C modok számára, ha téged is érint, vagy csak simán érdekel, akkor mindenképp olvass tovább!
2010.02.16.

Mivel a tesztelésükre nem igazán van az embernek ideje, a jövőben az USER modok sorsa elsősorban az olvasói értékelések vagyis a kommentek alapján fog eldőlni: kimondottan pozitív megítélés esetén bekerülhet a rendes modok kategóriába, ha pedig ennek az ellenkezője történik akkor bizony könnyedén törlésre kerülhet, és persze olyanra is lesz példa a továbbiakban is amikor szimplán 'helyben marad'.

Más: tárhelynek illetve megosztáshoz továbbra is az a MegaUpload javallott, amiről bővebben lejjebb görgetve olvashatsz, azonban többen is panaszkodtak rá, ezért szeretném a figyelmetekbe ajánlani a maga a fájlmegosztó oldal által kiadott MegaManager nevű programot, amely MegaUpload -os account -unk illetve annak tartalmának menedzselését hivatott elvégezni, ez egy külön program tehát a böngészőtől külön lehet vele alkotni, használata minimális angol tudás mellett is egyszerűnek mondható, továbbá jóval stabilabb mint a hagyományos böngészős megoldás, és nem mellesleg pár 'extrát' is tud mint például akár a szándékosan vagy valamilyen rajtunk kívülálló okból megszakított feltöltés folytatása!

LETÖLTÉS: >>> LINK <<<UPDATE 5 (2010.01.21.)

Mint ahogy azt az admin blogban valamint szekto változásokról szóló cikkében is olvashattátok már, a szigorítások ezt a 'műfajt' is érintik: a jövőben nem kerülnek ki az oldalra aktuális F1 szezonokat prezentáló USER modok, a Fantasy illetve egyedi, úgymond konkurencianélküli USER modok sorsa pedig még nem eldöntött. A 2009 -es F1 szezont prezentáló USER modokat illetően visszamenőleg is történt változás, nevezetesen hogy azok amelyek megfelelő saját munkát tartalmaznak és nélkülözték a különböző vádaskodásokat, továbbá kellő mértékben egyéni fazonra lettek szabva, azok átkerültek a rendes modok közé, egészen pontosan 4 -et ítéltem meg ilyennek:

SMT - Szemy
Racing - Szilágyi Dávid
Walu - Ferenczi Csongor
Blade - SztbeniUPDATE 4 (2009.12.18.)

Ahogy azt várni lehetett, az USER modokról alaposan megoszlottak a vélemények, magáról az egésznek a politikájáról ide nem írok, a villogó képet követve világosan össze van foglalva. A dolgot a "Ki mit tud?" -hoz lehetne hasonlítani, ami mindenkiről csak akkor derülhet ki ha lehetőséget kap. Az első év nyilván viharos, de egyszersmind döntő tényező, hisz amikor eljön a 2010 -es modok ideje, nyilván leginkább azok kapnak majd lehetőséget akik a 2009 -esek során bizonyították rátermettségüket, azok pedig nyilván nem akik az első évben ilyen-olyan okból kifolyólag "elbuktak". Volt itt kérem szépen minden, voltak "egymodos" emberkék, aztán voltak akik kevésnek bizonyultak és munkájuk törlésre került (pár napja, és ma is törölve lett 1 db), de voltak akiknél a tehetség szorgalommal párosult és több kiadás során egyre előrébb jutottak, akikkel 2010 -ben is joggal lehet majd számolni. Fontos tudni hogy "bármi" azért az USER modokba sem fér bele, a mododnak kell hogy legyen sajátos és egyben értékes része is, akik csak a legalapvetőbb dolgokba piszkálnak bele minimálisan, azok lehetőleg a jövőben kerüljék a munkájuk itteni publikálására szóló kérést. Mindazonáltal a néma gyerekről szóló közmondás ide is tökéletesen passzol, így hát akinek bármelyik 2009 -es F1 USER moddal bárminemű problémája van, az álljon elő vele bátran! Hisz az egész dolog az USER -ekről szól, az értékelés is! Az egyéb (fantasy stb) USER modokról most nincs szó, azok olyanok amilyenek, már csak a jobb alternatívájuk híján sem lett azokból vita, így hát most konkrétan térjünk is rá a 2009 -es F1 modokra, amelyből jelenleg 10 db van oldalunkon 9 különböző alkotótól, és a mostani cikkkiegészítés elsődleges célja hogy ezeket górcső alá vegyük, akár pozitív akár negatív irányban, mert mindkettő fontos, előbbiből megtudni hogy kikkel érdemes számolni a jövőben, utóbbi esetén pedig kiket kellene mellőzni, és akár a már fent lévő kiadványát is törölni az oldalról. De nem üres szavakra és sárdobálásra van szükség, hanem komoly véleményekre és kritikákra (akár pozitív akár negatív), most van itt az idő és a hely véleményezni az USER modokat, akár egyenként akár általánosságban, mert csak együtt, közösen juthatunk előbbre ebben a kérdésben!

Végül pedig íme a jelenleg az oldalon elérhető F1 2009 USER modok teljes listája:
modnév - készítő (utolsó kiadás dátuma)

SMT - Szemy (2009.12.04.)
Racing - Szilágyi Dávid (2009.09.05.)
Walu - Ferenczi Csongor (2009.09.02.)
Blade - Sztbeni (2009.08.29.)
Total - DJ_MatHY (2009.08.05.)
mG - Marko275 (2009.07.30.)
R.Lewis - Budai Róbert (2009.07.11.)
Micro - Sztbeni (2009.07.09.)
CTCP - Farkas Gergely (2009.06.23.)
Hege - Hege (2009.03.24.)

Jöhetnek a kommentek ezerrel, de kulturáltan és értelmesen! Legjobb volna ha mindegyiket külön-külön véleményeznétek (még ha csak pár szóban is), természetesen csak azokat amelyiket letöltöttétek/ismeritek.UPDATE 3 (2009.07.29.)

Sokan nem tudják hogy hova töltsék fel modjukat, ezért megpróbálom megkönnyíteni a választásukat, én ugyanis a MegaUpload -ot ajánlom, amely vélhetően toronymagasan a legjobb a mezei fájlmegosztók közül, és ami nem csak hogy gyors és stabil, de emellett messze a legelőnyösebb feltételeket is biztosítja, amelyekhez mindössze egy fél perc alatt abszolválható ingyenes regisztrációt kell végrehajtanunk, de nézzük is pontosan mint ajánl:
-200 GigaByte -os tárhely
-1 GigaByte / fájl (lehet nagyobbat is, de nem érdemes mivel akkor csak Premium felhasználók tudják letölteni!)
-a Multiuploader segítségével akár több fájl feltöltését is beütemezhetjük egyszerre
-az online Filemanager segítségével akár alkönyvtárakba is rendezgethetjük feltöltött fájljainkat
-a feltöltött fájljaink letöltéséhez mindössze csak a hozzá tartozó letöltési linket kell megosztanunk a többiekkel
-az esetleges alkönyvtárakhoz is tartozik link, így akár egy X fájlt tartalmazó online mappát is megoszthatunk másokkal egyetlen link segítségével
-némely letöltésmanagerrel is lehet róla tölteni
-a letöltőknek mindössze egy négyszámjegyű ellenőrző kódot kell beütniük és megnyomniuk a Download file gombot, majd a 45 másodperces visszaszámlálás után máris tölthetik az akár 1 GigaByte méretű fájlt, a megjelenő Regular download gomb megnyomásával (ennek a gombnak a linkje kell egyébként a letöltésvezérlőkhöz)
-ha regisztráltként, bejelentkezve töltesz fel valamit, akkor az egészen addig a szerveren marad, amíg legalább 90 nap el nem tellik az utolsó letöltés óta! továbbá ingyenes felhasználóként bejelentkezve 45 helyett csak 25 másodperces a várakozási idő, de ez már talán nem oszt nem szoroz...

REGISZTRÁCIÓ: >>> LINK <<<

-egy feltöltés kiválasztásához mindössze a fájlt kell kitallóznunk a gépünkön, valamint kötelező megadni egy leírást is, de ami akár csak pár betűs is lehet
-bejelentkezés után a Filemanager -re kattintva böngészgedhetünk online tárhelyünkön, egy fájl vagy könyvtár fölé húzva az egérkurzort 2 gombot kapunk: az Edit file/folder info -val a leírását változtathatjuk meg, míg a Share gombbal magát a letöltő linket kapjuk meg, továbbá a fájlokat és könyvtárakat kijelölések útján törölhetjük vagy akár e-mail ben elküldhetjük a hozzá tartozó linkeket egy tetszőleges mailcímreUPDATE 2 (2009.07.14.)

-pár, még jóval korábban publikált mod visszakerült a hagyányos modok közén (pl. Go-KART, FNC)
-amik ott maradtak, és amelyek ezután kerülnek oda, azokhoz mind csatolva van az "USER mod" elnevezésű "játékinfó" is, ami egyrészt felhívja a figyelmet, másrészt megmagyarázza az USER modokat mint jelenséget, erre egyrészt főleg a külföldi látogatók miatt volt szükség, akinek pedig esetleg ez nem tetszik, annak csak idézni tudom magamat:
"nem hiszem hogy bármi joguk vagy alapjuk van/lesz reklamálni annak fényében hogy minőségtől függetlenül hajlandóak vagyunk publikálni a munkájukat az ország legnépszerűbb és leglátogatottabb szimulátorjáték oldalán"
 


UPDATE 1 (2009.07.06.)


FONTOS:
akit bármilyen szempontból érint a dolog, mentse el ezen cikk linkjét, vagy jegyezze meg hogy a keresőbe az "user modok" -at beírva bármikor fél pillanat alatt megtalálja, sajnos több embernek is kénytelen voltam linkelni mert nem volt tisztában a követelményekkel, márpedig ha valakié végül nem kerül(t) ki, az többek közt azért is lehet mert nem adta meg az összes szükséges adatot vagy nem jó helyre töltötte fel stb, a cikk alján található kékkel szedett rész a lényeg, amit vehettek "szentírás" -nak is

Ami újdonság ott:
-röviden mindenképp írd le azt is hogy a Te modod miben más, miben különleges, miben tér el a többitől, mivel egyszerű klónokat nem óhajtunk feltenni az oldalra!
-bár nem kötelező, de hasznos ha egy letöltési ikon -t is készítesz a mododnak, mivel az oldalon a letöltéseknek az is van, erre a legajánlottabb felbontás: 130x100 (tehát 130 pixel széles és 100 pixel magas), ha nem készítesz akkor nagy valószínűséggel marad az alap ikon (egy fekete versenymotor piros háttérrel...)Rögtön a lényegre térek: a vak is látja hogy nagy mértékben elharapódzott a "mindenkinek lehet modja" effektus, aminek legnagyobb hátránya hogy ha nem épp egymást múlják alul ezek az amatőr/kezdő modok, akkor is szinte alig van lényegi különbség köztük, és szinte egy az egyben egy másik mod klónja, esetleg több másik mod mixe az eredmény. Továbbá szintén szomorú tény, hogy a silány tucatmodok miatt az esetleges jobb kiadványokat is fenntartással kezeli az ember érdemtelenül.

1 szó mint 100: ezt a helyzetet bizony kezelni kell! A külföldi "tucatmodok" esetén egyszerű a szitu: nem foglalkozom velük, a "láttunk már jobbat" szisztéma alapján feleslegesen nem foglaljuk vele a tárhelyet és pazarlunk rá időt.

A magyar illetve itteni olvasók által készített modok már kényesebb téma, akinek a modja kikerül "azzal tuti kivételeznek", akié pedig nem az csak azért lehet mert "a bunkó szemét szerkesztő csak ki akar velem szúrni pedig hiperszuper a modom" és hasonlók.

Ennek mától megpróbálok véget vetni, mindenkié fel fog kerülni ha tényleg ezt akarja, de csak letöltés szinten, hír nem lesz hozzájuk, max 1-1 átfogó cikk időnként, főleg a jobbakról. Továbbá a GPHUNGARY tárhelyét sem terheljük velük (ennek elsősorban az az oka hogy egyik szerkesztő sem rendelkezik gigabites nettel, és senki nem akarja a sávszéljét éjjelnappal ezzel terhelni...).

Mint ahogy az már most látható, egy új letöltéskategória jelent meg a LETÖLTÉSEK szekcióban, az F1C \ Modok -on belül az "USER modok", ahova máris belevarázsoltam az eddig az oldalra felkerült, ebbe a kategóriába sorolandó letöltéseket illetve modokat: LINK. És a jövőben is ide fognak kerülni, szépen elkülönítve, ennek mindenképp pozitívuma hogy egy helyre rendeződnek, továbbá aki valamilyen okból nem szeretne velük foglalkozni, az szimplán nem megy be abba a letöltéskategóriába és kész.

Csak példaként, felsorolnám a 2009 -es F1 modokat, a 2 kategóriára lebontva:
Normál (9 db): Birlux, LoGuiN, Delux, GL, JL, Mania, Rapid Light, Romania, TG
USER (2 db): Hege, Walu
-a Tiéd a második kategóriába fog kerülni
-nem minden magyar mod kerül oda, pl (ha lesz) a PRT és a Birkuc biztosan nem, és nem azért mert mi szerkek vagyunk (ez csak véletlen egybeesés), hanem mert véleményem szerint azért Bettesp és Én is eleget bizonyítottunk már ahhoz hogy ne kelljen minket úgymond elkülöníteniMost pedig jöjjön a lényegi rész!

Ha van egy F1C modod, amit meg szeretnél osztani a többi olvasóval, akkor:
-nálam (Birkuc) jelentkezz
-PRIVÁT üzenet formájában jelentkezz
(elég volt a cikkek alatti offolásból és reklámozásból, mostantól azokat töröljük)
-mindenképp tartós és normális tárhelyre töltsd fel (pl extra.hu vagy filefront.com, esetleg megaupload.com), rapidshare és társai felejtős!
-mindenképp egyben töltsd fel, esetleg a pályacsomag lehet külön
-lehetőleg csomagolva (RAR vagy ZIP) töltsd fel, és próbálj a lehető legegyszerűbb formára törekedni (letölt, kicsomagol, játszik szisztéma)
-röviden mindenképp írd le azt is hogy a Te modod miben más, miben különleges, miben tér el a többitől, mivel egyszerű klónokat nem óhajtunk feltenni az oldalra!

-adatok amiket mindenképp adj meg a privát üzenetben:
a mod neve, készitő(i), verzió, méret (tömörítve), letöltési link(ek), továbbá egy rövid és lényegretörő (1-3 mondat) telepítési útmutató és modleírás
-bár nem kötelező, de hasznos ha egy letöltési ikon -t is készítesz a mododnak, mivel az oldalon a letöltéseknek az is van, erre a legajánlottabb felbontás: 130x100 (tehát 130 pixel széles és 100 pixel magas), ha nem készítesz akkor nagy valószínűséggel marad az alap ikon (egy fekete versenymotor piros háttérrel...)
-továbbá, ahogy anno az USER feltöltéseknél is volt, elképzelhető hogy eltellik pár nap mire valóban kikerül a letöltés, szóval türelem!
-olvasók/letöltők figyelmébe: természetesen tesztelgetni őket nincs időm, főleg nem mindet, szóval mindenki a saját felelősségére töltse le (nem vírusra gondolok hanem pl hogy esetleg feleslegesen töltögettél órákig valami ürüléket), arra azonban van mód hogy bárki jelezze nekem azt hogy valamilyen okból (vírus, kamu tartalom, plágium) töröljem valamelyik letöltést

Most pedig mindenki aki a közeli vagy a távoli jövőben F1C moddingolásra adja a fejét, az mentse el magának ezen cikk linkjét vagy akár a teljes szövegét, mert az egyik legbosszantóbb dolog a világon amikor az ember már megválaszolt kérdéseket kap.


Na remélem mindenki elégedett,  jó modkészítést és reklámmentes hírkommentelést kívánok!

-Birkuc
  « vissza a főoldalra  

Adatlap

USER mod

Szimulátorok >>

megjelenés:

2009. július 14.

fejlesztő:

GP HUNGARY

kiadó:

Birkuc

Web
Kapcsolódó cheat:
Kapcsolódó videó:

  tovább az adatlaphoz...

Legfrissebb hírek

Legfrissebb letöltések

Mai top játékok

Legfrissebb galériák

A hónap legnépszerűbb hírei