rFactor - az autók beállítása 2.rész

Megosztom az iWiW-en! Megosztom a Facebook-on! Megosztom a Twitter-en! Hozzáadom a Google könyvjelzőimhez! Hozzáadom a Startlapomhoz! Megosztom a MySpace-en! Könyvjelző és megosztás
Ha mindig tudni akartad hogyan is kell tökéletesen beállítani egy autót rFactorban, akkor ez a te cikked!
Az autóversenyzés viszont nem csak számokról szól, néha a megérzéseinkre, az autó viselkedésével kapcsolatos tapasztalatainkra, észrevételeinkre kell összpontosítanunk. Olyan dolgok ezek, amiket nem lehet fixen leírni, hanem részben ki kell tapasztalni, mert az autó pályán való viselkedése nagyban függ a pilóta képességeitől és vezetési stílusától (és e kettő között is van összefüggés!). Ráadásul két teljesen különböző beállítás is jó lehet, ha pl. egy nagyon változó felületű pályáról van szó, mondjuk 30% gyors egyenes, 40% kis ívű kanyar, 30% nagy ívű kanyar, esetleg még megbolondítva huplis részekkel az egészet, néhol falakkal, máshol magas rázókövekkel. Na, egy ilyen helyszínen biztos, hogy nincs olyan beállítás, ami a pálya minden szakaszára jó... így itt még egy tapasztalt pilóta/versenymérnök is elgondolkodna, hogy mit és hogyan lenne a legjobb. 

Ezzel a doksival megpróbálok némi támpontot adni, kiindulási alapot, hogy merre érdemes keresgélni, amikor beállítjuk az autót és nagyon nem úgy viselkedik, ahogy szeretnénk. 
Azt érdemes tudni, hogy a futómű setupolás tulajdonképpen nem másról szól, mint az autó súlypontjának a mozgatásáról, pontosabban annak a minél inkább középen és a lehető legalacsonyabban tartásáról. Gyakorlatilag minden beállítás – a hasmagasságtól kezdve a guminyomásig – a súlypont elmozdulásának irányát és mértékét változtatja, amikor a pilóta valamilyen mozdulatára reagál az autó. Ugyanakkor pl. a fékerősség és a fékerő-elosztás, a szárnyak vagy a differenciálzár beállítások elsősorban a tapadás meglétét biztosítják, pontosabban annak megmaradásában hivatottak segíteni a pilótának, de a futóműbeállítások ezekre is hatással vannak és ez fordítva is igaz. Pontosan úgy, ahogy eddig általában mindig, itt is érvényes a szabály, hogy egy beállítás megváltoztatása magával hozhatja egy másik beállítás megváltoztatásának szükségét. De ne rohanjunk ennyire előre... a beállítások átnézésében az rFactor beépített garázsának és beállító képernyőinek balról jobbra haladó sorrendjében fogunk végigmenni, nagyjából mindenen, ami állítható. Ami esetleg kimarad, ahhoz sajnos nem tudok okosakat(?) írni. Néhol pedig hivatkozni fogok az előző részletes cikkemre is. Ahol olyan téma kerül sorra, ki fogok térni a hajtásspecifikus lehetséges beállításokra is, de itt elsősorban rwd és fwd hajtásokról lesz szó, mivel összkerekes autókkal kapcsolatban nincs tapasztalatom és várhatóan nem is lesz a jövőben. Vágjunk bele, de előtte egy nagyon fontos gondolat: Soha ne változtass egy beállításnál egyszerre többet!

Gumikeverék, üzemanyagmennyiség (Tire Compound, Starting Fuel) 

Igazán egyszerű téma, sok szót nem is érdemel, de azért pár gondolatot ide is írnék. Az egyiket a gumikeverékhez. Nem minden modban lehet gumit választani, de ahol megadatik a lehetőség, ott érdemes egyrészt mindegyiket kipróbálni, másrészt alapvetően mindig a legpuhább gumival kezdeni a tesztelést. A puha guminak van egy jó tulajdonsága, mégpedig a jó tapadás. Nekünk pedig pályaversenyzéshez ez kell leginkább. Általában minél keményebb egy gumikeverék, annál kevésbé tapad, ugyanakkor nagyon fontos, hogy valószínűleg annál kevésbé is melegszik és ezzel együtt nem kopik annyira hosszú távon. Ez utóbbi nem mindig feltétlenül igaz, de egyébként is mindhárom tulajdonság nagyban függ a pilótától. Mindazonáltal ha nem sikerül üzemi hőmérsékleten tartani egy gumit vagy esetleg pont az ellenkezője történik, azaz nem sikerül elérni vele az üzemi hőmérsékletet, akkor érdemes lehet kipróbálni egy másik keveréket, ha van rá lehetőség. A túl hideg vagy túl meleg gumi sosem tapad annyira jól, mint az ideális hőmérsékleten tartott párja. A gumik beállításáról és információk kiolvasásáról bővebben ITT olvashatsz!Ami az üzemanyagmennyiséget illeti, az talán még egyszerűbb. Versenytávra nyilván annyi üzemanyagot kell tankolni, amennyivel végig fogunk tudni menni a teljes távon, ha kiállás nincs tervben. Az autó fogyasztása valamelyest szintén pilótafüggő, de nagy eltérések általában nincsenek. 1-2dl lehetséges, pályahossztól függően. Az rFactor beépített fogyasztásmérője – ha lehet egyáltalán így nevezni – nem mindig pontos. Saját tapasztalatom szerint nem veszi figyelembe a pályákon a magasságkülönbségeket, azaz egy jó dombos pályán, mint pl. Portimao, nagy meglepetések érhetik a pilótát, ha kizárólag erre hagyatkozik. Érdemes valamilyen telemetria programot vagy HUD-ot (pl. rFDynHUD) használni, ami tájékoztat a körönkénti átlagfogyasztásról bennünket. Ha ez megvan, akkor már pofonegyszerűen készíthetünk versenysetupot. 

Itt még kiemelném, hogy nem célszerű versenysetupot úgy készíteni, hogy a kvalifikációs beállításra rátöltünk még 30-50l benzint és ezzel készen is vagyunk. Nagy meglepetések érhetik az ilyesmit fontolgató pilótákat az első kanyarokban, elvégre versenytávtól függően az a +20-40kg üzemanyag igencsak megváltoztathatja az autó érzékeny egyensúlyát, ami nem kellően bemelegített fékek és/vagy gumik esetén akár végzetes is lehet rögtön a verseny elején. Ez különösen akkor érdekes, ha ráadásul hosszú távú versenyről van szó, esetleg kiállással együtt. Alapvetően nem érdemes túl hosszú etapra gyúrni – pl. a saját M1 modunkkal – mert bár a végére elméletileg eléggé felgyorsulhatunk és talán a kiállás is elmaradhat, de ebbe nem csak az üzemanyag szólhat ám bele, hanem a gumik is... márpedig egy nehéz autóval könnyebben elkoptathatjuk őket és akkor aztán oda a papíron meglévő előny, mert a végén már semmi tapadás nem lesz. 

Én azt gondolom, hogy elsődlegesen érdemes mindig versenybeállításokra gyúrni, legalább 20-30l üzemanyaggal és később ebből levenni gyorskör futáshoz. Persze gyorskörre más beállításokat is érdemes ezen kívül módosítani, de sokkal nehezebb kvalifikációs setupból versenysetupot készíteni, mint fordítva. Üzemanyagról tehát ennyit. 

Váltó fokozatok és végáttétel, hátramenet (Gears, Final, Reverse) 

Ez egy kellemes téma, mert viszonylag könnyű. Sokan nem értik, pedig igazából nem bonyolult. Az első, amit kiemelnék: az automata váltót felejtsük el! Automatával körönként másodperces lemaradást lehet összeszedni! Igaz, hogy meg kell tanulni kezelni azt a váltót, de nem olyan nagy ördöngősség és mindenképpen megéri a befektetés. 
Kezdjük a végáttétellel. A végáttétel során az összes váltófokozatot egyszerre lehet módosítani. Ha hosszabbra tesszük (nagyobb végsebesség), a fokozatok arányosan hosszabbak lesznek, ha rövidebbre, akkor rövidebbek. Az arányszámokkal, amit az rFactor a fokozatok kiosztásánál mutat, nem kell pontosan tisztában lenni, csak egy fontos dolog van a végáttétel esetén: 

Eléri-e az autó az utolsó fokozatban a végsebességét a leghosszabb/leggyorsabb egyenes végén? 

Ez az egyetlen információ, amire hirtelen szükségünk van. Ha megvan a válasz, máris be tudjuk lőni a végáttételt. Ha az utolsó váltófokozat „leforog” a bizonyos helyen és tiltáson pörög a motor a féktáv kezdetéig, akkor túl rövid a váltókiosztás, kicsit hosszabbra kell venni azt. Ha viszont az utolsó fokozatban nem közelíti meg a maximális fordulatszámot (vagy azt, ahol a legnagyobb teljesítményt adja le a motor), esetleg még az utolsó fokozatba váltani se nagyon lehet, akkor túl hosszú váltóval megyünk. Rövidíteni – utóbbi esetben jócskán – kell rajta, hogy elérjük a kívánt célt, azaz a bizonyos szakaszon az utolsó fokozat nagyjából a maximális fordulatig pörögjön, függően persze attól, hogy az autónk motorját milyen fordulatszámig érdemes pörgetni. Tesztelgetni kell pár kört, amíg ez pontosan kialakul, de alapvetően gyorsan megvan. Ami egy kicsit bonyolíthatja a dolgot, ha nem csak a végáttételt lehet variálni, hanem az összes váltófokozatot (vagy csak azokat és a végáttételt nem). Ilyenkor sem kell megijedni, a metódus ugyanaz, azzal a különbséggel, hogy esetenként az utolsó fokozathoz kell igazítanunk a többit is. A fenti példában, ahol nem lehetett még az utolsó fokozatba se váltani, a legegyszerűbb, ha az utolsó fokozatot és az utolsó előtitt kezdjük el variálni az elején. Így viszonylag gyorsan megtudhatjuk, hogy nagyjából mi lesz az autó végsebessége és ezután a többi köztes fokozatot is összehangolhatjuk ezekkel. Sok autó esetén az első fokozaton csak nyújtani lehet, rövidíteni nem, így inkább a többivel kell bíbelődni egy kicsit. A váltónál fontos figyelembe venni a fenti linken elérhető motorgörbét is, mert nem mindegy, hogy egy váltásnál milyen fordulatszámtartományba esik vissza a motor, illetve nem mindegy az sem, hogy meddig pörgetjük. 

A fokozatok kiosztásánál arra is figyelni kell, hogy ne legyen a váltógörbe egyenletes. Mivel minél nagyobb fokozatban vagyunk, annál több munkája van a motornak, így célszerű az első fokozatokat hosszabbra hagyni, majd egyre nagyobb fokozatba váltva rövidíteni a fokozatok hosszát. Így a motor magasabb sebességnél is könnyebben tud felpörögni, azaz „továbbpörögni” ahogy váltogatunk szépen felfelé. Egyenletes hosszúságú váltókiosztásnál az alsóbb fokozatokban ugyan nagyon jól fog menni a gép, a magasabbakban viszont kevésbé és ez gyors kanyarokból való kigyorsításoknál megbosszulhatja magát. Ha az első 1-2-3 fokozat viszonylag hosszú az kevésbé probléma, hiszen ezekben a fokozatokban a nagyobb áttétel miatt effektíve sokkal több erő áll rendelkezésünkre. 

Jól beállított váltó esetén az autó szép egyenletesen „húz” ahogy váltogatunk felfelé. Nem fogy el az erő túl hamar mondjuk egy elnyújtot 5-ös fokozat miatt és nem pörgeti el a kerekeket kigyorsításnál a túl nagy nyomaték miatt már kis gáz hatására. Természetesen némely pályákon szükség lehet másféle beállításokra is, de erre nem lehet jó tanácsot adni, annyira pályafüggő lehet a dolog. Y

Hátramenetről csak említés szinten, ilyen is van. Abszolút értelmetlen egy versenygép esetén hátrameneti fokozat áttételéről beszélni. Tudjon tolatni, ennyi elég, nem kell babrálni, mert teljesen felesleges. Némelyik autó képes 100+ km/h tempóra hátramenetben, ami valóban nagyszerű és érdekes dolog, de versenypályán versenyautóval sok hasznát nem vesszük (mondjuk máshol se). 

Motorfék (Engine Break Map) 

No, a motorfék már egy kicsit érdekesebb téma. Itt már alapvetően többet számít a pilóta, mint pl. a váltónál. Mi is az a motorfék? Motorféknek nevezzük azt a hatást, amikor elvesszük a gázt, de sebességben hagyjuk a váltót és nem nyomjuk ki a kuplungot. Ilyenkor a motor kapcsolatban marad a kerekekkel és mivel gázt nem adunk, fékezi a hajtott kerekeket. Minél alacsonyabb váltófokozatban tesszük ezt, annál erősebb a motorfék hatása. A játékban a motorfék (m)értékével sok mod esetében lehet játszani és amit nagyon fontos tudni, hogy minél kisebb az érték, annál erősebb(!) lesz a motorfék hatása, tehát a 0-s értéken a legerősebb. 

A motorféket alapvetően kanyarban használjuk, a fékezéskor való visszaváltások közben nem nagyon fogunk érdekességeket észrevenni nagyobb motorfék esetén sem. Kanyarban viszont nagy mértékben változtathatjuk vele az autó alul- vagy túlkormányozottsági hajlandóságát. Ami fontos, hogy a motorfék a kanyar azon szakaszán érezteti hatását, amikor már nem nyomjuk a féket, viszont még a gázt sem – ez nagyjából az apex (a kanyar csúcspontja) környékén szokott lenni egy rövid szakaszán a kanyarnak. 

Túl nagy motorfék esetén az fwd autó berántja az orrát a kanyar belső íve felé, a hátulja pedig emiatt kitör. Ezen segíthetünk kisebb motorfék beállításával, amit persze csak tesztelés után dönthetünk el, hogy valóban megfelelő lett-e vagy további finomítás szükséges. Ha viszont nagyon túrja az orrát kifelé, le akar esni az autó az ívről (és most feltételezzük, hogy nem az elnézett féktáv miatt), akkor nagyobb motorfék állításával segíthetünk a problémán. Rwd autónál nem teljesen ez a helyzet, leginkább pont az ellenkezője. Túl kis motorfék esetén az szokott a baj lenni, hogy kanyarban úgymond túl gyors az autó hátulja, mert nem fékezi semmi, így „meg akarja kerülni az elejét” tehát elindul a kanyar külső íve felé, túlkormányozott lesz az autó. Nagyobb motorfékkel kordában tarthatjuk, viszont túl nagy motorfékkel meg előfordulhat, hogy nem áll szépen ívre, szűk kanyarokban „lemarad” a hátulja. Ilyenkor a motorfék növelése segíthet valamelyest, hogy ne csak vonszolja maga után, hanem szépen íven forduljon. Persze, nem csak a motorfék van hatással ezekre a tulajdonságokra, így előfordulhat, hogy más irányba kell nézelődnünk, ha nem érjük el a kívánt hatást. Később még többször is lesz szó erről. 

Első/hátsó leszorítás (Front/Rear Downforce) 

Az első kötény és a hátsó nagy szárny feladata végtelenül egyszerű: minél nagyobb a sebessége az autónak, annál erősebben préselik azt az aszfalthoz, hogy ilyenkor se legyen instabil az autó, jó egyenesfutása és nagy kanyarsebessége (nagy sebességű kanyarokra vonatkozóan) legyen. Mégpedig úgy, hogy minél nagyobb szöget zárnak be a vízszinteshez képest (előre dőlve), annál nagyobb erőt képesek kifejteni, a sebességtől függően. Alapvetően az autó jó tapadásának jelentős része innen ered. A szárnyakkal elérhető tapadást mesterséges tapadásnak hívjuk. 

A szárnyak minél nagyobb leszorítóerőt termelnek, azzal együtt annál nagyobb a légelleneállása az autónak, a motornak pedig annál többet kell dolgoznia, hiszen még nő a tapadásból adódóan a kerekek gördülési ellenállása is. Itt tehát figyelembe kell venni, hogy ilyenkor csökken az autó végsebessége (és minimálisan a gyorsulási képessége is), ami magával hozhatja a váltóáttételek újragondolását. A nagy szárnyak egyébként nem csak a légellenállásra, de a gumikopásra is kihatással lehetnek, ezt érdemes figyelembe venni. Nem különben azt is, hogy a szárnyak állítása után általában ellenőrizni kell a guminyomást is; jellemzően növelni kell nagyobb és csökkenteni kell kisebb szárnyra váltáskor.A fentiek tükrében két dolog azonnal látható: a szárnyak nagy sebességnél fejtik ki a hatásukat elsősorban. Alacsony sebességnél nem fogunk belőle olyan sokat érezni, tehát kis sebességnél túl gyorsan elvesztett tapadás esetén nem érdemes a szárnyaknál kezdeni a probléma megoldását. 

A másik dolog: a szárnyak kihatással vannak az autó alul- vagy túlkormányozottsági jellemzőjére – nagy sebességű kanyarokban. Gondolom azt akár újonc fejjel is azonnal lehet látni, hogy az első szárny az első kerekekre, a hátsó pedig a hátsókra van elsősorban hatással. Tehát ha az autónk túlkormányzott a gyors kanyarokban, akkor érdemes lehet a hátsó szárnyon állítani egy keveset, hogy ne törjön ki az autó feneke. Viszont ha nagyon tolja az orrát kanyarban, akkor – ha van lehetőség – akkor az első szárnyat érdemes nagyobbra rakni, vagy(!) a hátsó kisebbre. 

Ebből következik egy általános szabály, hogy ha elölre több tapadást állítunk, akkor hátul kevesebb lesz (arányaiban, nem mértékében!) és fordítva. Előfordulhat, hogy egyszerre kell állítani a két szárnyon, pl. olyan gyors pályákon, mint Monza, nem kell túl nagy leszorítóerő, sebesség viszont annál inkább. Ilyenkor az első és a hátsó szárnyat is a lehető legkisebbre kell állítani, amivel még jól autózható marad, persze ezzel együtt megtartva egy jó arányt alul- és túlkormányozottság között. 

FWD autóknál sok esetben érdemes lehet viszonylag nagy hátsó szárnyat beállítani az autó hátuljának stabilitása érdekében. Mivel itt elöl van a motor és a hajtás, ezzel együtt a súlypont is, ezért szinte minden elöl történik, az autó a hátulját csak vonszolja maga után, mint egy koloncot. Ennek megfelelően sokszor előfordulhat nem kívánatos „belengés” kanyarban, amit részben a hátsó szárny állításával akadályozhatunk meg. RWD autónál ez kevésbé igaz, hiszen itt van a hajtás és az autót ennek megfelelően részben gázzal irányítjuk. A túl nagy hátsó szárny általában nem kifizetődő, mert elveszítjük a lehetőséget az autó fenekének a csúsztatására ez esetben túl nagy tapadás miatt. 

Súlyelosztás (Weight Distribution) 

Némelyik autó súlyelosztását lehet variálni. Ez határozza meg, hogy az első és a hátsó tengelyekre az autó saját tömegének mekkora része jusson. Kétféle elosztást különböztetünk meg: létezik laterális (oldalirányú) és longitudinális (hosszanti irányú) súlyelosztás. Amelyik autón lehet változtatni az egyiket, ott nem feltétlenül lehet változtatni a másikat is. Az oldalirányú elosztás esetén az első-hátsón felül azt határozzuk meg, hogy az autó saját tömegének mekkora része essen jobban valamelyik oldala felé. 
A súlyelosztást mindig egy arány mutatja meg, pl az 50:50-es hosszanti irányú elosztás egy 1000kg tömegű autó esetén azt mondja meg, hogy mind az első, mind a hátsó tengelyekre 500-500kg terhelés jut vagyis az önsúly 50%-a. 46:54 esetén ez már 460-at jelent elöl és 540-et hátul. Ráadásul ha még ugyanezen az autón az oldalirányú elosztás is változtatató és mondjuk azt is 46:54-re állítjuk a bal-jobb oldal tekintetében, akkor már minden kerékre más terhelés fog jutni (álló helyzetben!), azaz konkrétan: bal első (211kg), jobb első (249kg), bal hátsó (248kg), jobb hátsó (292kg). De mi értelme van ennek (már ahol elérhető)? 

A válasz nagyon egyszerű. Az autó súlyelosztásával a súlypontot és a kerekekre osztott terhelést változtatjuk. A súlypont szempontjából a legkívánatosabb, ha az középen van, tehát hosszanti irányban mindenképpen az 50:50-es elosztás a legjobb. Nagyon szeretjük az ilyen súlyelosztású autókat, mert ezek a legstabilabb autók minden körülmények között: szélsőséges esetben semlegesek, jó kanyarodási jellemzőkkel. Az orrnehéz autók általában alulkormányzottak, míg a farnehezek inkább túlkormányzott jellemzőkkel bírnak, így ha van lehetőség a súlyelosztás változtatására, akkor mindenképp érdemes erre is kis időt szánni a beállítások során, hogy ezt kompenzáljuk. 

Az oldalirányú elosztás már más téma. Utcai autók versenyváltozataiban általában nem szokták alkalmazni. Nagy jelentősége van a gumik terhelésének szempontjából. Képzeljünk el egy olyan pályát, ahol nagyon sok a balos kanyar. Azt tudjuk, hogy kanyarban a külső gumik kapnak nagyobb terhelést, mert az autó súlypontja a kanyar külső íve felé tolódik. Ha sok a balos kanyar, az azt jelenti, hogy a jobb oldali kerekek többször kapnak nagy terhelést. Emiatt jobban melegszenek és jobban is kopnak. Ilyenkor jön képbe az oldalirányú súlyelosztás. Ugyanis ezt megelőzendő, az autó tömegének egy részét áttoljuk a bal oldalára. Ennek hatására kevesebb súly fog a jobboldali kerekekre nehezedni a balos kanyarokban, így egyenletesebben fognak melegedni és kopni a baloldaliakhoz képest. A jobbos kanyaroknál egy picivel jobban kell majd figyelni, de alapvetően átlagosan sokkal jobban jöhetünk így ki a beállítások, na meg persze köridők és stabilitás tekintetében, ami nem utolsó szempont egy versenyen. Ugyanígy az első-hátsó súlyelosztásnál is érdemes arra figyelni, ha valamelyik tengelyen nagyon melegszenek és/vagy kopnak a gumik, akkor a másik tengelyre (előre vagy hátra) tolni annyi súlyt, amivel ezt esetleg kompenzálni lehet úgy, hogy közben ne nagyon rontsuk el az autó egyensúlyát és a többi beállításunkat – vagy hozzá kell igazítani azokat. 

Maximális kormányszög, azaz Kormányzár (Steering Lock) 

Ez egy olyan beállítás, ami maximálisan egyéni preferencia és(!) a használt játékvezérlő függvénye. Amit a beállításról tudni kell: ez mondja meg, hogy az autó kerekei maximálisan mekkora szögben fordíthatóak el. Ugyanakkor ez a szám minél magasabb, általában annál magasabb fizikai kormányszöget javallott társítani hozzá. Már ahol lehet. Egy alsókategóriás, maximálisan 270 fokot (kopptól koppig) fordulni képes eszközön erre nincs lehetőség. Azt szokták mondani, hogy ha a fizikai eszköz fordulási szögét elosztva a kormányzár értékével egy 20-25 körüli számot kapjunk, akkor egy átlag igazi autó kormányzási érzékenységét kapjuk meg. Ez a fenti 270 fokos kormány esetén azt jelentené, hogy ehhez a kormányhoz 12-13-as kormányzárat érdemes használni. Saját tapasztalatom szerint egyébként pl. egy wtcc autóhoz ez egy kellemes megoldást jelent, a kormányzás így nem túl direkt. Direktnek azt hívjuk, amikor nagyon kis kormánymozdulatra nagyot fordul a kerék, ami nagy sebességnél nem kívánatos, mert könnyen eldobjuk az autót. 

Ugyanakkor látni kell, hogy ha túl kicsi a kormányzár, akkor bizonyos kanyarokban egyszerűen nem fogunk tudni befordulni, még viccesebb, hogy a boxból sem fogunk tudni kifordulni, csak y-nal... Szerencsére a játékban van egy beépített segítség, ami ~90km/h sebesség alatt rásegít a kormányzásra az ilyen eseteket elkerülendő. Na de. Vettünk egy 900 fokos kormányt, mi a teendő ilyenkor? A megszokott 13-as kormányzár mellett irgalmatlan sokat kell tekerni a kormányt, hogy egyáltalán oldalra mozduljon az autó. Nos, igen. Ugyanis a 13-as kormányzár ilyenkor arányosan nem 270, hanem 900 fokra fog elosztódni. Ehhez a kormányszöghöz bizony jóval nagyobb kormányzár tartozik, ha a fenti 20-as arányt nézzük, akkor egy jó 40-es kellene legalább ahhoz, hogy megtartsuk ugyanazt az érzékenységet, ami a régi kormánnyal volt. 

Látható tehát, hogy így már a kormányt általában ugyanannyit kell majd tekernünk. Vagyis a 900 fok nem azt jelenti, hogy innentől kötelezően orrba-szájba tekergetni kell a kormányt minden helyzetben. A 900 fok csak egy lehetőség, ami olyan helyzetekben segít, ahol egyébként már a játék beépített segítségével tudna csak a játékos elfordulni (amit ilyenkor már célszerű is kikapcsolni, EBBEN a cikkben megtalálható, hogy hogyan). Pl. egy hajtűkanyarban vagy az említett vicces boxkiállás esetén. Természetesen a 900 fokos kormányokat lehet kisebb szöggel is használni, ilyenkor ehhez mérten érdemes beállítani a megfelelő kormányzárat. Ami végülis itt fontos: minél nagyobb a kormányszög és a kormányzár aránya, annál finomabb mozdulatokat tudunk kivitelezni, viszont bizonyos esetekben annál többet is kell tekerni a kormánykereket. Szélsőségeket általában itt sem érdemes alkalmazni. 

Fékerő elosztás és féknyomás (Brake Bias, Brake Pressure) 

Mit is takar ez a beállítás? Szintén nem egy bonyolult dolog, a súlyelosztáshoz tudnám hasonlítani. A lényege az, hogy mekkora erővel nyomják a fékpofák a tárcsákat elöl és hátul, tehát a teljes fékerőből, amit a pedál nyomásával fejtünk ki, mennyi jut elölre és mennyi hátra. A kívánatos beállítás az, hogy fékezéskor egyik tengelyen se csússzanak meg (ne blokkoljanak) a kerekek, illetve lehetőleg itt is minél közelebb legyünk az 50:50-es arányú beállításhoz. A beállítás viszonylag egyszerű, hiszen az alapsetuphoz képest (szinte minden autónál) addig kell hátrafelé tolni a fékerőt, amíg el nem érjük azt, hogy kanyar előtti fékezéskor a hátsó kerekek már blokkolnak. Ilyenkor egy kicsit visszább kell venni belőle, hogy még a blokkolási határon belül legyünk, a lehető legközelebb az 50:50-es arányhoz. Ha már eleve a hátsók blokkolnak előbb, akkor meg addig kell előrefelé tolni, míg ez megszűnik. FWD autóknál általában ez fontosabb és könnyebben el is érhető, hiszen fékezéskor a motorfék a visszaváltásokkal az első kerekek fékezését segítik, így alapvetően több mehet hátra. 

RWD autóknál már más a helyzet, hiszen itt a hátsó kereket fogja a motorfék. Sokszor még a 60:40-es beállítás is a hátsó kerekek idő előtti blokkolását eredményezheti. Egyes helyzetekben előfordulhat, hogy egy autó fékei túlságosan is érzékenyek, nagyon hamar blokkol az összes kerék, nehéz eltalálni a jó pedálnyomást. Ilyenkor lehet esetleg a féknyomáson csökkenteni. Ha csökkentjük a féknyomást, akkor ugyanakkora fékerő kifejtéséhez jobban kell nyomnunk a pedált. A fenti példában ez jól jön ahhoz, hogy könnyebben tudjuk adagolni a nagyon érzékeny fékeket. Sajnos nincs minden modban lehetőség ennek állítására. A kerekek blokkolásának mellőzése több okból is fontos. Ha túl sokat blokkolnak a kerekek, akkor idő előtt elkopnak, illetve túlmelegszenek a gumik. Ha csak az első kerék blokkol, az autó kormányozhatatlanná válik, azaz amíg újra utat nem fognak a kerekek, irányváltoztatás nélkül fog továbbhaladni. Ilyekor hátrébb kell tolnunk a fékerőt. 

Ha a hátsó kerekek blokkolnak, az szintén nagyon veszélyes, mert olyankor az autó fara kitör, a hátsó tapadás elvesztése miatt. Ebben az esetben előre kell tolni kicsit a fékerőt. 
Ha az összes kerék blokkol, akkor a fenti kettő kombinációja érvényes, tehát nem lehet irányt változtatni vele, de valószínűleg meg is pördül, tehát már mindegy. Ezen a legegyszerűbben a féknyomás csökkentésével változtathatunk. A fékerő elosztására kihatással lehet több dolog is. Ha állítunk a szárnyakon, a rugózáson vagy a lengéscsillapítókon, előfordulhat, hogy utána újra módosítanunk kell a fékerő elosztáson is. 

Kézifék nyomás (Handbrake Pressure) 

A játékban a kézifék erősségét is lehet állítani némelyik modban, amelyikben egyáltalán van ilyen. Pályaversenyzésben kéziféket nem használunk, esetleg nagyon ritka esetekben lehet vele korrigálni hibákat, de ez már nagyon vészmegoldás. Offroad versenyeknél, rallynál van ennek jelentősége. A kézifék csak a hátsó tengelyen lévő kerekekre van hatással, így a nyomásának változtatása is csak ezekre hat. A 100% nyomás némely modokban nagyobbra is állítható a fékhatás növelése érdekében. A kéziféket erős túlkormányozottság elérésének érdekében használjuk, hajtűkanyarok bevételénél, de ahogy említettem ez pályaversenyzés során egyáltalán nem jellemző, a legtöbb pályaautóban nincs is ilyen. 

Differenciálmű, pumpa, gyorsítás, fékezés, előfeszítés (Differential, Pump, Power, Coast, Preload) 

Na, ez ismét egy nagyon jó téma. Először is, mit csinál a differenciálmű? A neve már gyanús, mert valami különbségekre lehet itt következtetni. Nos, valóban így van. A differenciálmű felelős a hajtott tengelyen lévő kerekek összekapcsolásáért és közöttük a különböző forgási sebesség megengedéséért és szabályozásáért. A diffi beállítások rendkívül különbözőek lehetnek a pilóták között, mert gyakorlatilag teljesen vezetési stílustól függenek. A következőkben megpróbálom nagyjából érzékeltetni, hogy miért felelős a címben említett négy beállítási lehetőség. 

A pumpa mondhatni a diffi alapbeállítása. Hatása elsősorban egyenesben érezhető, huplis pályán. Ha az egyik kerék megcsúszik, akkor nem vész el a teljesen nyomaték azáltal, hogy a másik pedig egy helyben áll (menet közben ez az „egy helyben állás” viszonylagos a sebességtől függően), mert a beállítástól függően a nyomatékot átterheli a tapadó kerékre. 

A gyorsítás alapvetően azt határozza meg, hogy a diffi mennyire zárja össze a kerekeket kanyarból való kigyorsításnál. 100% jelenti az egészet, a 0% pedig azt, hogy semennyire. Az látható, hogy a 100% egy pályagép esetén nem kívánatos, hiszen ezzel nem engedi meg, hogy a belső és a külső kerék más sebességgel forogjon, márpedig fizikából tudjuk, hogy ha az egyik nagyobb utat tesz meg ugyanakkora idő alatt (és kanyarban ez történik), akkor gyorsabban halad, azaz itt gyorsabban forog. Ilyenkor nagyon óvatosan kell játszani a gázzal, hogy ne repüljön el az autó kigyorsításnál, viszont így kvázi lehetetlen normális sebességgel kijönni kanyarból. 0% esetén a diffi egyáltalán nem zárja a kerekeket, ami szintén nem teljesen ideális, mert ha az egyik kerék megcsúszik, tapadást veszít, akkor a kigyorsítás ereje egyenlő lesz a nullával, miközben jó eséllyel az autó egyébként megpörög. Aztán persze a kettő között van az átmenet, ami tényleg egyéni preferencia kérdése... 

A fékezés is kanyarban érdekes, méghozzá a motorfék használata során van hatása. Az elmélet ugyanaz, mint a gyorsítás során. A 100% beállítás nem túlságosan jó, ahogy a 0% sem. Ellenben a gyorsítással, itt nem az alacsonyabb irányba érdemes tolni az értéket stabil kanyarvételhez, hanem inkább magasabb értéket célszerű megadni kezdőknek. Ugyanis a magasabb érték, a stabilabb (viszont alulkormányozottabb) kanyarodást segíti, az alacsonyabb esetén pedig túlkormányozottabb lehet az autó fékezés során. Ugye, itt is képbe jön ez a dolog, ahogy már az elején céloztam rá. 

Az előfeszítés azt határozza meg, hogy ezek a beállított értékek mennyire állítódjanak be előre használat előtt, azaz milyen gyorsan tudja a differenciálzár úgymond lereagálni, hogy milyen zárásra van szükség. Ha a fék-gáz átmenetre túlságosan idegesen reagál az autó, akkor érdemes csökkenteni a beállítást, míg ha kicsit lomhán viselkedik ilyenkor, akkor növelni kell azt. Érdemes a lehető legmagasabbon tartani, amennyire lehet. Na, a káosz után lássunk pár általános megállapítást, a differenciálzár autó kezelhetőségére tett hatásaiból: 

- enyhén nyitott diffi (alacsony zárási beállítások) használata során a kigyorsítás jobb lehet, kevésbé túlkormányzott, de ha megcsúszik az autó, akkor nagyon nehéz megfogni
- extrém alacsony beállítás esetén a belső kerék elforoghat, a kigyorsítás gyenge lesz
- teljesen nyitott (0% zárású) diffi esetén az autó jól kanyarodik, de nagyon könnyen instabillá válhat, lásd előző pont
- teljes zárású diffivel az autó nagyon nehezen kezelhető lehet, kigyorsításoknál nagyon nehéz irányítani, fékezésnél pedig nehezen kanyarodik
- az előfeszítés növelésével gyorsabb lehet a fék-gáz reakció és a gyors jobb-bal kanyarváltások
- a beállítások közül a power a kigyorsításra, a coast a fékezésre, a pump pedig minden más esetben érvényes
- effektive nincs szabály a beállításokra, azt kell használni, ahogy az adott pályán a legjobb, akár szélsőséges értékeket is, ki kell tesztelni
- aki jobban szereti csúsztatni a kocsit, annak általában alacsony értékek ajánlottabbak, aki stabilitásra törekszik, annak magasabbak 

A futómű – rugózás, lengéscsillapítók, stabilizátorok, rugóúthatároló, hasmagasság (Springs, Bump-Rebound, Anti-roll bar, Packers, Ride Height) 

Szóval a futómű. Na, ez egy nagy varázslat. Annyi mindent lehet itt állítgatni és annyi mindennek hatása van másra, hogy az valami elképesztő. Ennek megfelelően abszolúte nincs szabály, hiszen még a pilóta vezetési stílusa is nagyon nagy mértékben befolyásolja a dolgokat. Ennek ellenére megpróbálok pár dolgot írni, valami támpontképpen, hogy mégis mi mire jó egyáltalán. 

A futómű beállításaival szerzett tapadást mechanikai tapadásnak hívjuk. Minden beállítás erre van kihatással és itt is igaz, hogy ha elölre több tapadás kerül egy beállítás miatt, akkor hátul ezzel arányosan valamivel kevesebb marad. Nem mértékében, csak arányaiban! A rugók. A kerekek és az út közötti kapcsolat a rugókon át jön létre. A rugók határozzák meg azt, hogy a kasztni mekkorát tud dőlni kanyarban illetve gáz vagy fék adásakor.Az első-hátsó rugók keménysége és arányai határozzák meg azt is, hogy fékezéskor illetve gázadáskor hogyan viselkedik az autó, mennyire mozdul el a súlypontja. Pl. RWD autók esetén az volna kívánatos, hogy fékezéskor minél kevésbé tolódjon előre a súlypont, hiszen ha elveszti hátul a tapadást az autó, az veszélyes lehet (kitör a hátulja). Ugyanakkor gyorsításnál azt szeretnénk, hogy minél több tapadás kerüljön a hátsó tengelyre, hogy az autó jó erősen rá tudjon támaszkodni a hajtó kerekekre, ezáltal jól kigyorsítva. Hogyan érhetjük ezt el a rugókkal? 

Elölre puhább, hátulra pedig keményebb rugók szükségesek. A hátsó kemény rugók fékezéskor nem engedik előre, az első puhák viszont gyorsításkor engedik mozdulni a súlypontot, ami ilyenkor hátrafelé mozdul. Ez a beállítás viszont szinte kizárólag teljesen sima aszfalttal rendelkező pályára jó, ahol a mechanikai tapadás maximális. Emiatt aztán általában mégis vagy puhább vagy ugyanolyan keménységű rugókat használunk rwd autókon, mert huplikon elpattoghat a hátulja, ami főleg kigyorsításnál okozhat túl nagy időveszteséget. 

FWD autónál ez elvileg pont fordítva van, hiszen elöl van a hajtás. Gyakorlatilag viszont van egy „semmire se jó” hátsó fele az autónak, de az fékezéskor azért itt se jó, ha megcsúszik. Ezért aztán fwd autónál nagyjából egyforma rugózást érdemes elölre és hátulra is állítani. A rugózás mértéke elsősorban attól függ, hogy a pilóta általános jó tapadást szeretne vagy inkább valamivel kevesebbet, de gyorsabb reakciót várna az autótól. Előbbi esetben puhább, másik esetben keményebb rugózás beállítására van szükség. Figyelembe kell venni azt is, hogy a rugózás kanyarban is hat az autóra, így a túl puha rugózás esetén nem kívánatos mértékben terhelődhet át a súly az egyik oldalról a másikra, túlságosan terhelve ezzel a gumikat. 

A súlypont átterhelődésének sebességét (tehát nem a mértékét, mint a rugóknál!) a lengéscsillapítók szabályozzák. A csillapítók akadályozzák meg azt is, hogy a kerék elpattogjon huplira menés után. Kétféle beállítás van általában, gyors és lassú csillapítás (berugózás és kirugózás). 

A lassú csillapítás akkor érvényesül, amikor az autó a pilóta inputjára reagál: fékez, gázt ad, kanyarodik. A gyors csillapítás pedig a pályából adódó egyenetlenségek során fejti ki hatását, jellemzően huplira vagy rázókőre hajtás során. A két beállítás némely autóknál össze van kötve vagy csak bizonyos mértékig függetlenek egymástól. Általában egyébként a gyors csillapítást nem szokás nagyon nagy mértékben másképp állítani a lassúhoz képest. 

A rugókhoz hasonlóan itt is azt szeretnénk, ha a súlypont a gyorsítások, fékezések során megfelelő helyen maradna. A fenti példát továbbgondolva tehát RWD autónál gyorsítás során minél gyorsabban kerüljön hátra a súlypont. Ha a rugót már jól beállítottuk, akkor a csillapításnál az első kirugózást kell viszonylag puhára tenni, hogy engedje viszonylag gyorsan hátrafelé dőlni a kasztnit. Ezzel együtt a hátsó berugózást is lehet kicsit puhítani, hogy az is rásegítsen erre. Fékezésnél viszont pont a fordítottjára van szükségünk vagyis, ha a rugó be van már állítva, akkor azt a viszonylagos kevés mozgást is lehetőleg lassan tegye a súlypont, tehát a hátsó kirugózás legyen kemény, ahogy az első berugózás is. 
Itt is igaz egyébként, hogy a puha beállítások során több tapadása marad az autónak, a feszes beállításokkal viszont precízebben reagál a pilóta mozdulataira. A túl puha általános beállítás nem feltétlenül jó, mert a túl gyors súlyátterhelődés hatására megcsúszhat az autó, illetve általános gumimelegedést okoz. Ugyanakkor a nagyon feszes beállítások hatására "ideges" lehet az autó, illetve emellett nagy gumikopás is jelentkezhet, mert a rugózás hiányában kisebb a mechanikai tapadás, többet csúsznak a gumik. 

Természetesen a csillapítók is kihatással vannak az autó alul- illetve túlkormányozottságára. Ilyen esetekben is mindig az első-hátsó arányokkal kell játszani, azaz: ha az autó kanyar bejáratában vagy kigyorsításnál alulkormányzott, akkor az elsőket kell kicsit puhítani vagy(!) a hátsókat keményíteni. Ha viszont ilyenkor az autó túlkormányzott, akkor pont ezek ellenkezőjére van szükség, tehát az elsőt keményíteni vagy(!) a hátsót puhítani kell. 
A gyors csillapítást általában puhábbra szoktuk venni a többinél elöl és hátul is, mert fontos, hogy inkább rugózzon egy kicsit a kasztni, minthogy egy hupli vagy a rázókő után elpattogjon a túlságosan kemény csillapítás miatt. Alapvetően a csillapítás egyébként itt nem ugyanazt az értéket takarja, mint a lassú beállítás esetén, tehát a gyorssal egyforma beállítással is többet engedi mozogni a kasztnit. Huplis kanyarban egyébként ugyanúgy kell cselekedni, mint fentebb, ha az autó alul- vagy túlkormányzott egy huplira hajtásnál, csak ebben az esetben a gyors ki- berugózáson kell állítani. Túlkormányzottság esetén csökkenteni az elsőt vagy(!) növelni a hátsót, alulkormányozottság esetén pedig fordítva. 

Lassú kanyarokban a kerekek tapadását még egy dolog segíti, ez pedig a stabilizátor. A stabilizátor egy rúd, ami keresztben összeköti a két kereket (vagy a kasztnihoz rögzíti) és nem engedi őket egy bizonyos mértéken túl egymáshoz képest dőlni. A játékban általában elöl és hátul is állítható, sőt néha ki is kapcsolható, ilyenkor a kerekek egymástól teljesen függetlenül tudnak dőlni kanyarodáskor. Puha vagy kikapcsolt stabilizátor esetén sokkal tovább tapadnak a kerekek, hiszen a tapadás elvesztése helyett megdőlnek. Ennek viszont az az ára, hogy a kormányzás jóval „nyúlósabb” lesz. FWD autó esetén viszonylag puha stabilizátor szükséges elölre, a hajtás miatt, de lehetőleg azért legyen olyan kemény, amit csak az adott pálya elbír. Hátulra ugyanez érvényes, de ott meg minél puhábbra kell állítani, amennyire lehet. RWD autónál éppen az ellenkezője fontos: hátulra puha, elölre kemény stabi, de csak annyira, amennyire muszáj a jó tapadási és kanyarodási jellemzők érdekében. 

A rugóúthatárolókat viszonylag ritkán kell használni. Ez tulajdonképpen egy keménygumiból készült bak, ami nem engedi egy bizonyos szintnél jobban összenyomódni a rugókat. Ezzel elkerülhető pl. az, hogy a pálya bizonyos részein az autó alja leérjen az aszfaltra. Telemetria programra lehet szükség ennek megítéléséhez. Általában Túra és GT autóknál nincsen rá szükség. 

Hasmagasság. A kedvenc kis súlypontunk szempontjából egy igen-igen lényeges dolog ez. Ugyanis amellett, hogy a súlypontot szeretnénk minél inkább középen tartani, ezzel együtt fontos, hogy minél alacsonyabban is legyen. Az alacsony súlypont jobb tapadást, nagyobb kanyarsebességet eredményez, hiszen kevésbé dől, nem sodródik a kasztni annyira ilyenkor. Diffúzor nélküli autóknál nagyon egyszerű a dolgunk: megnézzük a telemetriát és az autó hasmagasságát úgy állítjuk be, hogy még éppen ne érjen le a pálya azon részén sem, ahol egyébként a legközelebb kerül az aszfalthoz. Diffúzor megléte esetén már más a dolgunk. Először is meg kell tudnunk, hogy az autónk egyáltalán rendelkezik-e ilyennel. Annak ellenére lehetséges, ha a játékban ez nem is látszik az autón. Ehhez bele kell néznünk az autónk .hdv fájljába és keresnünk kell egy [DIFFUSER] sort. Ha nem találunk ilyet, akkor nincs diffúzora az autónak. Ha viszont igen, akkor van. Ilyenkor pedig egyáltalán nem mindegy, hogy milyen hasmagasságot használunk. Na, de mi is az a diffúzor? Komolyabb sportkocsik, illetve versenyautók használják előszeretettel. Valójában egy légcsatorna, ami az autó hasa alatt fut végig. Azért nagyon hasznos dolog, mert alapvetően minimális légellenállás növekedése mellett ad nagy leszorítóerőt. Pl. a Forma 1 vagy DTM autók leszorítóereje is nagyon nagy százalékban a diffúzortól származik. Általános érvényű szabály, hogy a diffúzor akkor tud egyáltalán hatást kifejteni, ha az autó orra közelebb van az aszfalthoz, mint a hátulja. Ugyanakkor van egy pontos érték, hogy mi az optimális különbség, ahol a diffúzor a legjobb hatást nyújtja és az sem mindegy, hogy a hasmagasság milyen magas pontosan (a különbségekkel együtt). Ez egy igencsak összetett dolog, a mi modjainkban is van diffúzor, de se az M1 se a 130i nem rendelkezik állítható hasmagassággal (a 320si-nek meg nincs is diffúzora), így feltételezhetjük, hogy jól vannak beállítva. Mivel a leírásokból nem sikerült rájönnöm, hogy pontosan hogyan is kell állítani a hasmagasságot, ha van diffúzor, ennél több szót erről most nem ejtek. 

Kerékösszetartás (Toe In) 

Ez határozza meg azt, hogy a kerekek mennyire nézzenek egymás felé (fokban), amit összetartásnak hívunk vagy mennyire nézzenek kifelé, amit pedig széttartásnak.  Pályagépeknél elöl esetleg negatív összetartást szokás alkalmazni, mert az egy kicsit megkönnyítheti a kanyarok bevételét. -0,5 foknál nagyobbat általában nem nagyon érdemes beállítani, mert afelett vagy más, túl nagy érték esetén már egyrészt az egyenesfutásra is kihatása lehet, másrészt a gumikopásra illetve melegedésre sincsen feltétlenül jó hatása. Ha nagyon nem akar kanyarodni az autó, akkor valószínűleg nem az összetartással célszerű ezen megpróbálni javítani.A hátsó kerekeknél egy kis pozitív összetartásra lehet szükség, ha az egyenesfutása az autónak nem túl jó. A túl nagy összetartásnak kihatása lehet a végsebességre is, bár ehhez tényleg elég nagy értéket kell beállítani, ami már egyébként sincs jó hatással a gumikra.

Ez a dokumentum teljes egészében Neuro munkája, máshol közzétenni kizárólag az ő engedélyével szabad!
  Kapcsolódó hírek    
  « vissza a főoldalra  

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Ha még nincs azonosítód, regisztrálj oldalunkon!

  Hozzászólások6  

liuchunkai

2018-07-13 10:48:32 [6]

20180713lck
canada goose
kd shoes
nike air huarache
nike air max 90
polo outlet online
carrera sunglasses
nfl jerseys
coach outlet store
ray ban sunglasses
cheap oakley sunglasses
christian louboutin shoes
chloe outlet
air jordan retro
true religion jeans
gucci bags
bcbg dresses
cheap jordans
colts jerseys
pandora outlet
stussy hoodie
jordan 4
adidas crazy
ferragamo shoes
prada outlet online
coach outlet online
giuseppe zanotti shoes
canada goose outlet
canada goose outlet
uggs outlet
moncler jackets
ralph lauren polo
coach outlet online
prada shoes for men
cheap jordan shoes
christian louboutin shoes
jimmy choo sunglasses
longchamp outlet online
kate spade outlet online
ray ban sunglasses outlet
links of london jewellery
adidas nmd r1
michael kors outlet online
true religion jeans sale
canada goose outlet store
michael kors outlet
adidas yeezy boost
san antonio spurs
49ers jersey
reebok shoes
oakley sunglasses
stuart weitzman shoes
swarovski uk
tory burch outlet online
bulgari jewelry
cheap nba jerseys
michael kors outlet online
tory burch outlet online
moncler jackets
michael kors outlet online
michael kors outlet clearance
basketball jerseys
cheap jordans for sale
coach outlet
pandora jewelry
nike factory store
air force 1 shoes
mulberry bags
nike uk store
ecco outlet
cheap ugg boots
ralph lauren outlet
cheap ray ban sunglasses
cheap nhl jerseys
uggs outlet
oakley sunglasses
ugg outlet
michael kors outlet online
cheap jordans free shipping
kate spade
cheap football shirts
yeezy boost 350
james harden jerseys
cheap jordan shoes
fingerlings monkey
michael kors outlet online
ralph lauren outlet
michael kors
mizuno shoes
ugg boots
michael kors uk
uggs outlet
air max 90
diesel jeans
ralph lauren shirts
adidas outlet online
ugg outlet
michael kors outlet online
michael kors outlet online
ugg boots
true religion outlet
air jordan shoes
balmain jeans
ralph lauren outlet
pandora charms sale clearance
burberry outlet store
ugg outlet
canada goose outlet store
longchamp pliage
tag heuer watches
pandora outlet
michael kors bags
air max 90
michael kors uk
jordan retro
canada goose jackets
cheap jordan shoes
kobe shoes
kobe 9 elite
light up shoes
puma shoes
moncler outlet online
michael kors outlet clearance
coach outlet
uggs outlet
moncler jackets
uggs outlet
polo ralph lauren outlet
barbour women jackets
canada goose outlet store
longchamp bags
adidas shoes
ralph lauren polo
nike revolution
canada goose jackets outlet
pandora charms sale clearance
nike store uk
prada bags
cartier bracelet
gucci outlet online
longchamp handbags
texans jerseys
coach outlet online
cazal outlet
oakley sunglasses wholesale
bape clothing
champion clothing
under armour outlet
ralph lauren uk
jordan 3
fitflops
nike roshe run
pandora charms sale clearance
supra shoes sale
adidas outlet online
asics running shoes
kate spade sale
polo ralph lauren outlet
ugg canada
coach outlet
reebok shoes
supreme
converse shoes sale
james harden shoes
toms outlet
true religion jeans
ralph lauren outlet
toms outlet
swarovski outlet store
kate spade sale
air max 2015
canada goose outlet
gucci outlet store
furla handbags
mbt outlet
michael kors outlet online
coach outlet
cheap oakley sunglasses
prada sunglasses for women
coach outlet store online
toms outlet
canada goose outlet store
adidas wings shoes
coach outlet online
cheap jordan shoes
michael kors outlet online
calvin klein jeans
louboutin shoes
isabel marant shoes
yeezy boost
uggs outlet
kobe bryants shoes
kate spade outlet online
canada goose outlet store
football shirts
cheap jerseys wholesale
coach outlet online
ugg boots clearance
jordan 12
uggs outlet
fila sneakers
herve leger dresses
louboutin shoes
suicoke sandals
givenchy handbags
true religion jeans
nike air max 2017
cheap jordans
huf clothing
cheap nba jerseys
jordan 32
michael kors outlet online
canada goose jackets outlet
ralph lauren polo
pandora charms sale clearance
uggs clearance
off white clothing
cheap jordan shoes
coach outlet online
gentle monster sunglasses
moncler outlet
polo ralph lauren
air jordan shoes
snapbacks wholesale
coach outlet online
polo ralph lauren
canada goose outlet
coach outlet online
arcteryx jacket
longchamp handbags sale
cheap ray ban sunglasses
michael kors outlet
air jordan shoes
true religion outlet uk
ferragamo shoes
blackhawks jerseys
uggs outlet
cheap ray ban sunglasses
canada goose outlet store
cheap oakley sunglasses
mulberry handbags
ferragamo shoes
polo ralph lauren outlet
adidas soccer shoes
nfl jersey wholesale
michael kors outlet clearance
air max 90
nobis jackets
coach outlet online
cheap oakley sunglasses
air jordan shoes
nike air huarache
los angeles lakers jerseys
michael kors outlet online
michael kors handbags
cheap ray ban sunglasses
canada goose jackets
nike roshe run
mlb jerseys
cheap ray ban sunglasses
chopard jewelry
ugg outlet
pandora outlet
gucci outlet online
michael kors outlet online
pandora charms sale clearance
uggs outlet
ugg outlet stores
cheap jordan shoes
fitflops sale clearance
cheap jordans
broncos jerseys
michael kors handbags
kate spade sale
nike shoes outlet
swarovski jewelry
michael kors outlet
kd 9
lebron shoes
isabel marant outlet
fitflops
ravens jerseys
oakley sunglasses wholesale
michael kors outlet clearance
pandora outlet
canada goose coats
burberry canada
air max shoes
adidas nmd runner
g-star jeans
michael kors outlet online
givenchy jewelry
hermes outlet store
nike shoes outlet
ugg boots clearance
canada goose jackets
longchamp bags
kate spade handbags
michael kors handbags outlet
canada goose jackets
coach outlet online
guess factory
ed hardy outlet
pandora outlet
fitflops shoes
pandora charms sale clearance
cheap basketball shoes
cheap nhl jerseys
malone souliers
wellensteyn outlet
coach canada
pandora jewelry
air max 90
michael kors wallets for women
canada goose outlet
coach handbags outlet
mulberry handbags
tory burch outlet online
coach outlet online
10 deep clothing
tods outlet online
longchamp pas cher
ray ban sunglasses outlet
canada goose jackets sale
ray ban
mulberry bags
denver broncos jersey
fossil watches
coach outlet
polo ralph lauren
christian louboutin shoes
christian louboutin shoes
canada goose jackets
bottega veneta outlet online
brequet wathes
michael kors outlet online
jordan shoes
coach outlet online
hermes belts
ugg outlet
michael kors outlet online
ysl outlet online
ugg outlet
coach outlet
new balance outlet
true religion jeans
pandora charms sale clearance
air jordan shoes
cheap oakley sunglasses
mac cosmetics
coach outlet online
nike shoes
swarovski outlet store
canada goose outlet store
canada goose jackets
a bathing ape
cheap ugg boots
audemars piguet watches
uggs outlet
belstaff jackets
true religion outlet
ferragamo shoes
mulberry handbags sale
pandora charms
supreme t shirts
jordan shoes
lacoste polo
coach outlet online
lacoste shirts
canada goose outlet store
kate spade handbags
mishka snapbacks
coach outlet store
mont blanc outlet
polo ralph lauren outlet
ralph lauren outlet
true religion outlet
tory burch outlet online
tory burch handbags
air more uptempo
dsquared2 jeans
pandora charms sale clearance
cheap nba jerseys
fitflops sale clearance
ralph lauren outlet
oakley sunglasses uk
fendi handbags
longchamp pliage
coach outlet
swarovski jewellery
tory burch outlet online
michael kors outlet clearance
canada goose jackets
oakley sunglasses wholesale
bvlgari outlet
2018 world cup jerseys
canada goose outlet store
canada goose jackets
hermes outlet store
coach outlet
mulberry uk
michael?kors?handbags
brequet wathes
birkenstock shoes
kate spade handbags
ralph lauren shirts
jordan shoes
canada goose coats
mulberry handbags
true religion outlet store
kevin durant jerseys
armani exchange
michael kors canada
ferragamo shoes sale
nike shoes outlet
manolo blahnik outlet
air max shoes
tory burch outlet stores
michael kors outlet clearance
kd 10 elite
freshjive clothing
cheap soccer jerseys
ugg outlet
canada goose jackets outlet
birkenstock shoes
michael kors outlet online
air max 95
cheap oakley sunglasses
soccer jerseys wholesale
christian louboutin shoes
michael kors outlet online
nike outlet store
ugg boots on sale
polo outlet factory store
jimmy choo shoes
vans sneakers
true religion uk
golden state warriors
jordan shoes
louboutin outlet
marc jacobs sale
cheap oakley sunglasses
balenciaga shoes
undefeated shoes
ralph lauren polo
air jordan shoes
polo ralph lauren shirts
michael kors outlet online
coach outlet store online
michael?kors?outlet?online
alife clothing
jordan retro
nfl jerseys
fitflops
polo ralph lauren shirts
canada goose jackets
christian louboutin shoes
foamposite shoes
true religion outlet
bally shoes
michael kors outlet
salomon outlet
cheap jerseys wholesale
ray ban
michael kors factory outlet
chloe sunglassess
cheap oakley sunglasses
mont blanc pens
miu miu shoes
ferragamo shoes
kate spade sale
uggs outlet
pandora charms
coach outlet
coach outlet online
swarovski outlet store
kyrie 4
mcm backpacks
ugg boots clearance
harry winston jewelry
kate spade sale
coach outlet
van cleef arpels jewelry
longchamp outlet
kevin durant shoes
longchamp handbags
mlb jerseys
ugg boots clearance
coach outlet
cheap oakley sunglasses
coach factory store
longchamp solde
jordan shoes
coach factory outlet
fitflops sale clearance
longchamp outlet store
michael kors outlet online
kate spade handbags
ray ban sunglasses outlet
soccer cleats
karen millen dresses
christian louboutin shoes
true religion outlet
coach handbags on sale
polo ralph lauren outlet
chrome hearts online store
cheap ray ban sunglasses
coach outlet
nike air force 1
alexander mcqueen shoes
canada goose jackets
ferragamo outlet
pandora charms sale clearance
nhl jerseys
gucci outlet online
polo ralph lauren shirts
michael kors outlet clearance
true religion outlet
fitflops sale clearance
oakley sunglasses wholesale
mulberry outlet,mulberry handbags outlet
valentino shoes
cheap jordan shoes
hermes birkin bag
adidas y3 shoes
burberry outlet online
uggs outlet
burberry outlet sale
nike blazer pas cher
moncler coats
michael kors outlet online
tory burch outlet online
nike air max 90
michael kors outlet online
true religion outlet
christian louboutin pas cher
true religion outlet
canada goose outlet online
christian louboutin shoes
cleveland cavaliers jerseys
coach outlet online
jerseys from china
cheap ray ban sunglasses
nike pegasus
fitflops shoes
coach outlet clearance
coach outlet online
jordan 4
camisetas futbol baratas
chrome hearts outlet store
fred perry polo
nike outlet online
canada goose outlet store
canada goose outlet
adidas store
ray ban sunglasses outlet
20180713lck

chenlina

2018-06-15 09:49:52 [5]

2018.6.15xukaimin
jordans
nike air max
mulberry handbags
hogan
chaussure nike
nike kyrie 2
nike air max
lululemon outlet
asics running
nike roshe
tods shoes
bottega
air max 95
valentinos
supra shoes
air max
bcbg
nike roshe
kevin durant shoes
polo ralph lauren
adidas flip-flops
marc jacobs
mont blanc pens
links of london uk
adidas outlet store
balance shoes
jordan
kobe bryant shoes
michael kors outlet online
prada
nike air max
converse chuck taylor
ralph lauren
adidas trainers uk
sac longchamp
ray ban sunglasses
mizuno
ray ban pas cher
longchamp pas cher
pandora bijoux
bcbg max azria
kate spade uk
dansko outlet
toms shoes
michael jordan
air max 2018
jordan pas cher
yeezy shoe
ferragamo
tommy hilfiger pas cher
vans outlet
coach factory outlet
wedding dress
jordan 11
lebron james shoes
cheap jordans
thomas sabo uk
cheap basketball shoes
polo ralph lauren
burberry outlet
weitzman shoes
pandora bracciali
nike air max 90
nike uk
hilfiger outlet
michael kors outlet
guess canada
chloe handbags
michael kors
adidas clothing
balance shoes
nike air
puma shoes
reebok shoes
abercrombie
michael kors
nike huarache
insanity workout
hermes birkin
free running
occhiali oakley
air force
fitflops outlet
new balance femme
salvatore ferragamo
swarovski
air max
nike free
air jordan
guess factory
adidas soccer cleats
nike shoes
france world cup jersey
spain world cup jersey
nike mercurial
air max
ray ban sunglasses
longchamp
ray ban
prada handbags
montre homme
portugal world cup jersey
adidas outlet
nike clothing
converse
ralph lauren outlet
marc by marc jacobs
kates pade outlet online
hermes
lunette oakley
nike air max
nike roshe run
pandora uk
converse uk
nike pas cher
lebron 11
soccer jerseys
versace handbags
michael jordan
prada outlet
nike air max
reebok shoes
mercurial superfly
michael kors outlet
ray ban occhiali
coach outlet
roshe run
jordan 3
nike blazer
longchamp handbags
timberland
pandora jewelry
dolce and gabbana
longchamp outlet
adidas outlet store
nike roshe run
vans pas cher
cheap wedding dresses
jordan 4
converse all stars
burberry
nike outlet store
michael kors handbags
adidas superstar
nike free run
cheap jordan shoes
jordan 6
yves saint laurent
christian louboutin
jordan 5
dansko shoes
bijoux swarovski
true religion
christian louboutin
nike free
roshe run
michael kors outlet clearance
softball bats
true religion outlet
kenzo clothing
asics gel
true religion jeans
germany world cup jersey
replica watches
jordan xx9
air max 90
flip flops
ralph lauren outlet
goyard handbags
pandora jewelry
hilfiger uk
five finger shoes
nike air max 2017
michael kors uk
england world cup jersey
burberry outlet
fendi
hollister outlet
air max 90
cheap oakley sunglasses
bottega veneta
mont blanc pens
louboutin
lunette ray ban
adidas outlet store
cheap wedding dresses
michael jordan
longchamp outlet
blazer nike
burberry handbags
kate spade
nike outlet
mac cosmetics outlet
ghd hair straighteners
swarovski gioielli
rolex watches
tory burch
converse
karen millen
dolce and gabbana
oakley sunglasses
barbour jackets
nike free run
michael kors uk
montres
omega watches
jordan 12
adidas slides
jordan
longchamp handbags
tory burch
softball bats
oakley sunglasses
hogan shoes
nike outlet
nike roshe run
polo ralph lauren
true religion outlet
celine handbags
coach outlet
iphone cases
christian louboutin
iphone x case
nike air max
prom dresses
converse shoes
scarpe hogan
mizuno
cheap jerseys
adidas shoes
true religion
para jumpers
polo ralph lauren
polo lacoste pas cher
christian louboutin
air force
adidas originals
new balance
herve leger dresses
kobe 9 elite
nike air force 1
ray ban sunglasses
ray ban
orologi rolex
sac vanessa bruno
beats by dre
nike free
supra shoes
vans scarpe
jordan 1
adidas running shoes
ray ban sunglasses
fendi handbags
oakley uk
nike vapor max
belgium world cup jerseys
fitflop
nfl jerseys
pandora charms
true religion jeans
lululemon outlet
salomon shoes
montre pas cher
nike air max
ray ban sunglasses
beats headphones
manolo blahnik shoes
nike air max
instyler
replica watches
ai max
mac makeup
nike store
guess pas cher
marc jacobs handbags
salvatore ferragamo
louboutin
nike shoes
mulberry
michael kors
jordans
rolex watches
ralph lauren
boy london clothing
reebok outlet
sac michael kors
balenciaga sneakers
furla handbags
new balance
nike blazer
coach outlet online
swarovski jewelry
nike air max
timberland boots
timberland pas cher
cheap oakley sunglasses
adidas zx flux
fitflops
gucci outlet
nike soccer shoes
ed hardy
clarks shoes
mac cosmetics
cheap jerseys
sac michael kors
michael kors canada
nike air max 97
tiffany jewelry
air max
oakley vault
gucci outlet
mizuno running shoes
stuart weitzman
new balance soldes
nike factory outlet
jordan
argentina world cup jersey
asics trainers
tn pas cher
nike air max
adidas superstar
air jordan
asics gel
timberland boots
air max plus
louboutin outlet
lacoste shoes
timberland shoes
hermes birkin bag
oakley sunglasses
jordan
burberry
ai max
replica watches
michael kors factory outlet
louboutin
abercrombie
brazil world cup jersey
roty burch outlet
vans outlet
giuseppe zanotti outlet
miu miu shoes
michael kors
beats headphones
skechers sneakers
nike free
chrome hearts jewelry
jimmy choo shoes
louboutin pas cher
air max
cartier bracelet
oakley sunglasses
mac makeup
michael kors outlet
oakley pas cher
adidas outlet store
michael kors outlet
lebron shoes
burberry sale
polo ralph lauren
2018.6.15xukaimin

liuchunkai

2018-05-03 11:59:07 [4]

20180503lck
louis vuitton outlet
polo shirts
cheap jordans
hermes belts
kate spade sale
coach handbags on sale
canada goose jackets outlet
polo outlets factory store
christian louboutin
michael kors outlet clearance
pandora charms sale clearance
cheap oakley sunglasses
louis vuitton outlet
coach factory outlet
nike shoes
michael kors outlet
kings jerseys
ugg outlet
oakley sunglasses wholesale
moncler jackets
true religion outlet
ralph lauren outlet
football shirts
canada goose outlet online
denver broncos jerseys
polo ralph lauren factory store
oakley sunglasses
pandora charms sale clearance
cheap jordans
ugg outlet
canada goose outlet store
michael kors outlet online
polo ralph lauren
cheap jordan shoes
nike outlet online
birkenstock sandals
pandora charms
louboutin pas cher
oakley sunglasses
ray ban sunglasses
ferragamo outlet
uggs canada
pandora
canada goose jackets
ed hardy outlet
ray ban sunglasses
coach outlet online coach factory outlet
burberry outlet
true religion outlet
fitflops
ugg outlet store
cavaliers jerseys
cleveland cavaliers jersey
ralph lauren outlet
oakley sunglasses wholesale
pandora outlet
nike nba jerseys
canada goose jackets
coach outlet online
oakley sunglasses wholesale
prada outlet online
nobis jackets
polo ralph lauren
cheap ray ban sunglasses
christian louboutin pas cher
christian louboutin sale
air jordan shoes
swarovski crystal
ecco outlet
polo ralph lauren shirts
fred perry polo shirts
hermes outlet
ugg outlet
pandora charms sale clearance
coach outlet online
kobe bryant shoes
cheap ugg boots
christian louboutin
michael kors online
michael kors outlet
canada goose outlet online
coach outlet
cheap ray ban sunglasses
michael kors outlet
uggs outlet
cheap jordan shoes
jerseys wholesale
jordan shoes
longchamp pas cher
ugg outlet
lakers jerseys
rolex watches for sale
oakley sunglasses
true religion outlet store
nfl jerseys
nike outlet
ugg boots
canada goose outlet
polo ralph lauren
ralph lauren polo
canada goose
true religion outlet
coach factory outlet
canada goose outlet store
ugg outlet
fitflops sale clearance
pandora jewelry
cheap ugg boots
true religion jeans
burberry outlet
true religion jeans
ray ban sunglasses outlet
canada goose jackets for women
cheap ray ban sunglasses
uggs outlet
rolex replica
burberry outlet store
louis vuitton outlet
tory burch outlet
nike roshe
michael?kors?outlet?online
christian louboutin sale
cheap jordans
dansko shoes
uggs outlet
oakley sunglasses wholesale
ugg outlet逗号ugg outlet stores
adidas nmd
coach factory outlet
mulberry uk
mulberry bags
cheap jordan shoes
cheap oakley sunglasses
louboutin shoes
coach outlet
chrome hearts online store
san antonio spurs jerseys
pandora jewelry
longchamp outlet
pandora charms sale clearance
cheap nhl jerseys
true religion outlet uk
coach outlet online
nfl jerseys
canada goose jackets
thunder jerseys
coach outlet store online
oakley sunglasses wholesale
canada goose jackets
nike presto
moncler jackets
canada goose jackets outlet
pandora jewelry outlet
mont blanc pens
mac makeup
jordan shoes
air max 90
pandora charms
fitflops sale
coach factory outlet
ugg boots
canada goose outlet store
prada sunglasses
canada goose outlet
nike air force 1
canada goose jackets men
canada goose outlet
canada goose outlet
ray ban sunglasses
canada goose outlet store
uggs outlet
2018 world cup jerseys
coach outlet online
michael kors outlet
michael kors outlet clearance
christian louboutin shoes
cheap oakley sunglasses
cheap jordans
ugg boots clearance
nhl jerseys wholesale
jordan shoes
air huarache
air jordan 4
cheap jordan shoes
true religion outlet
ferragamo shoes
michael kors canada
ralph lauren shirts
christian louboutin sale
chrome hearts sunglasses
ray ban sunglasses outlet
polo ralph lauren shirts
michael kors handbags
fitflops shoes
polo ralph lauren
mcm outlet
coach outlet store online
michael kors outlet
air jordan 12
oakley sunglasses
jordan shoes
coach outlet online
uggs outlet
fitflops outlet
michael kors wallets
oakley sunglasses
coach outlet online
adidas shoes
manchester united jersey
ray ban sunglasses outlet
canada goose outlet
true religion jeans
canada goose uk
polo pas cher
cheap jordan shoes
canada goose jackets
ugg boots
nike air max 90
cheap jordan shoes
soccer shoes
coach outlet online
ugg outlet
polo outlet factory store
coach factory outlet
uggs outlet online
fitflops sale clearance
canada goose jackets outlet
burberry outlet
coach factory outlet
cheap jordan shoes
coach outlet
canada goose jackets
pandora charms
michael kors bags
mont blanc outlet
longchamp outlet
fitflops sale clearance
replica rolex
coach outlet
cheap oakley sunglasses
polo ralph lauren
cheap oakley sunglasses
coach outlet online
ralph lauren polo shirts
swarovski crystal
michael kors outlet
michael kors outlet online
gucci outlet online
tory burch outlet online
golden state warriors
michael kors outlet online
louis vuitton outlet store
foamposite shoes
wellensteyn outlet
polo ralph lauren
golden state warriors jerseys
rolex watches for sale
oakley sunglasses
true religion outlet
kobe bryants shoes
jordan 12
76ers jerseys
coach outlet store online
cleveland cavaliers jerseys
coach outlet
mizuno running shoes
tory burch outlet store
cheap soccer jerseys
air jordan shoes
cheap jordans
pelicans jerseys
canada goose coats
cheap uggs
coach outlet canada
swarovski outlet store
christian louboutin shoes
nba jerseys
nobis outlet
polo outlet
cheap ray ban sunglasses
ugg outlet online
oakley sunglasses
nike factory store
nike air huarache
canada goose outlet
christian louboutin shoes
longchamp outlet
pandora charms
tory burch outlet online
cheap oakley sunglasses
barbour outlet
air max shoes
coach outlet
cheap oakley sunglasses
ray ban sunglasses
ralph lauren outlet
polo ralph lauren outlet
cheap jordans
longchamp pliage
nhl jerseys
ralph lauren uk
swarovski outlet
cheap jordans
swarovski outlet
gucci outlet
cheap nba jerseys
cheap ray bans
ralph lauren polo
jazz jerseys
michael kors handbags
fred perry polo
coach outlet online
canada goose jackets
cheap nhl jerseys
cheap oakley sunglasses
true religion jeans
new balance shoes
mizuno shoes
reebok outlet store
hermes birkin
pacers jerseys
canada goose outlet
converse shoes sale
ralph lauren polo
asics shoes
coach outlet
true religion jeans
coach outlet
michael kors bags
michael kors outlet clearance
fitflops
polo ralph lauren
coach canada
tory burch outlet online
ugg outlet
true religion uk
coach outlet store
air force 1 shoes
christian louboutin shoes
air jordan retro
air jordan shoes
rolex replica
jordan shoes
valentino outlet
cheap jerseys wholesale
mlb jerseys
polo outlet
giuseppe zanotti outlet
oakley sunglasses uk
louis vuitton outlet online
louboutin outlet
christian louboutin sale
air max 90
uggs outlet
air jordan retro
bulls jerseys
coach outlet store online
coach outlet online
knicks jerseys
mulberry handbags
canada goose outlet store
lebron shoes
ferragamo outlet
cheap ugg boots
pandora jewelry
yeezy boost
polo ralph lauren
tory burch outlet
michael kors outlet online
pandora charms sale clearance
coach outlet store online
moncler coats
louboutin shoes
ray ban sunglasses outlet
coach outlet online
polo outlet
air max 90
michael kors outlet
ray ban sunglasses
polo ralph lauren outlet
uggs outlet
ralph lauren
coach factory outlet
oakley sunglasses
pandora outlet
michael kors outlet
kevin durant shoes
cheap jerseys
tory burch outlet
michael kors outlet
fitflops sale clearance
polo ralph lauren
canada goose outlet
cartier watches
adidas outlet online
jordan shoes
canada goose outlet sale
chelsea jersey
fitflops sale clearance
christian louboutin outlet
coach outlet store
ray ban sunglasses outlet
moncler outlet
christian louboutin sale
ray ban sunglasses sale
prada handbags
cheap jordan shoes
mulberry handbags
polo ralph lauren outlet
michael kors outlet online
cheap ugg boots
moncler outlet
michael kors outlet clearance
cheap jordans
ray ban sunglasses
cheap jerseys
coach factory outlet
ralph lauren outlet
coach outlet
uggs outlet
ralph lauren outlet
oakley sunglasses
coach outlet
canada goose jackets
canada goose outlet store
san antonio spurs
nfl jerseys
coach outlet
uggs outlet
ralph lauren outlet
michael kors outlet
canada goose jackets
coach outlet clearance
ed hardy clothing
reebok shoes
coach factory outlet
michael kors uk
longchamp handbags
michael kors outlet online
true religion jeans
nba jerseys
pandora outlet
timberwolves jerseys
nike air max 2015
cartier outlet
michael kors outlet
coach factory outlet
cheap oakley sunglasses
fitflops
ray ban sunglasses on sale
canada goose outlet
cheap jordan shoes
pandora jewelry
mbt shoes
swarovski outlet
oakley sunglasses
adidas wings
nike store uk
cheap jordan shoes
christian louboutin outlet
canada goose
adidas nmd r1
pandora jewelry
broncos jersey
michael kors outlet online
air max uk
oakley sunglasses
cheap jordan shoes
true religion outlet
ugg outlet online
cazal outlet
adidas nmd
burberry outlet sale online
canada goose parka
supra shoes sale
pandora jewelry
christian louboutin outlet
nike air max
canada goose outlet
longchamp pliage
canada goose coats
kobe shoes
adidas store
pandora outlet
michael kors outlet online
ferragamo shoes
true religion outlet store
canada goose outlet store
coach outlet online
michael kors uk
true religion jeans
coach outlet
swarovski outlet store
oakley sunglasses sale
oakley sunglasses
polo ralph lauren
nike uk store
raptors jerseys
true religion jeans sale
swarovski crystal
gucci outlet online
canada goose jackets
christian louboutin
ray ban sunglasses
canada goose jackets
mulberry outlet
blackhawks jerseys
pandora charms
ferragamo outlet
coach outlet store online
gucci outlet store
coach outlet
ugg boots
michael kors handbags
coach outlet
chicago blackhawks jerseys
hawks jerseys
louis vuitton outlet online
warriors jerseys
coach outlet online
air jordan shoes
oakley sunglasses
ralph lauren polo
oakley sunglasses wholesale
ugg outlet
ray-ban sunglasses
oakley sunglasses wholesale
ray-ban sunglasses
hermes online
polo ralph lauren shirts
michael kors outlet clearance
cheap michael kors handbags
canada goose outlet store
nike outlet
uggs outlet online
tory burch outlet
oakley sunglasses wholesale
ferragamo outlet
mulberry bags
nike shoes
air jordan shoes
air max 90
michael kors outlet
longchamp bags
ralph lauren shirts
ralph lauren factory store
michael kors outlet
reebok trainers
basketball shoes
swarovski crystal
ugg outlet online
ugg outlet
cheap ray ban sunglasses
canada goose jackets
louis vuitton outlet store
canada goose outlet
ugg outlet
coach outlet
canada goose coats
air jordan shoes
cheap jordans
ugg boots
nba jerseys wholesale
lacoste polo shirts
ray ban sunglasses outlet
ralph lauren
nfl jerseys wholesale
canada goose outlet
polo ralph lauren
coach outlet
polo ralph lauren
true religion outlet
coach outlet store online
cheap jordans
longchamp solde
longchamp handbags
michael kors handbags
adidas wings shoes
nike shoes
coach outlet store online
oakley sunglasses wholesale
mlb jerseys
wellensteyn jackets
louis vuitton outlet stores
nfl jersey wholesale
coach canada
coach outlet
cheap jordan shoes
michael kors handbags outlet
rolex watches
ugg boots for women
futbol baratas
ralph lauren pas cher
swarovski uk
michael kors uk
fitflops shoes
chrome hearts outlet
michael kors outlet
air max 2015
ralph lauren polo shirts
cheap oakley sunglasses
ugg outlet
oakley sunglasses
air jordan shoes
ralph lauren outlet
coach outlet online
nike shoes outlet
adidas outlet
michael kors
ecco shoes
uggs on sale
fitflops sandals
ugg boots on sale
coach outlet
coach outlet
polo outlet
ralph lauren outlet
cheap jordans
coach outlet
christian louboutin shoes
mulberry outlet
tory burch handbags
pandora jewelry
coach outlet store online
cheap jordans
uggs outlet online
hermes belt
jordan shoes
air jordan shoes
mulberry outlet逗号mulberry handbags outlet
polo outlet stores
canada goose jackets
uggs clearance
canada goose outlet
oakley sunglasses wholesale
magic jerseys
cheap air jordans
mlb jerseys wholesale
michael kors outlet online
nhl jerseys
jordan 3
cheap jordans free shipping
true religion jeans
ugg boots clearance
longchamp pas cher
canada goose outlet store
gucci outlet online
canada goose jackets
michael kors outlet store
ugg boots clearance
chrome hearts outlet store
mulberry bags
pandora charms
true religion jeans
cheap football shirts
pandora charms sale clearance
mac cosmetics
canada goose outlet store
ugg boots
coach factory outlet
coach outlet online
michael kors outlet clearance
nike outlet
michael kors outlet clearance
michael kors factory outlet
jordan shoes
jordan retro
polo ralph lauren shirts
cheap nba jerseys
uggs outlet online
cheap air jordans
pandora outlet
canada goose jackets sale
moncler outlet
cheap ray ban sunglasses
uggs outlet
michael kors outlet
cheap jordans
longchamp bags
cheap jordan shoes
christian louboutin shoes
birkenstock shoes
oakley sunglasses
true religion jeans
kate spade sale
hermes outlet store
max 1
tory burch outlet
canada goose outlet
oakley sunglasses
kobe 9 elite
ferragamo shoes
polo outlet online store
fitflops sale clearance
nike shoes outlet
ray ban sunglasses
canada goose jackets
oakley sunglasses wholesale
jordan 4
ray ban sunglasses outlet
supra shoes

chenlina

2018-03-28 03:07:05 [3]

chenlina20180328
adidas shoes
cheap ray bans
coach outlet online
givenchy handbags
adidas flip flops
burberry scarf
coach outlet online
air jordan
baseball jerseys
christian louboutin
tory burch outlet
coach handbags
coach outlet online
ralph lauren outlet
cheap rolex watches
louis vuitton outlet
jordan xx9
balance shoes
ray ban
nfl jerseys
nike uk
ralph lauren
jordan 6
air max 95
oakley sunglasses
michaelkors outlet
jordans
oakley sunglasses
kate spade outlet
prada handbags
scarpe mbt
mizuno running shoes
mont blanc pens
jordans
nike roshe
jordan
coach outlet online
louboutin
wholesale nfl jerseys
coach factory outlet
michael kors outlet
oakleys
nike blazer
nike air max
louboutin
manolo blahnik
toms outlet
giuseppe zanotti shoes
nike outlet
alexander mcqueen shoes
longchamp
adidas uk
yeezy shoes
flip-flops
timberland
mcm bags
nike sb
ferragamo shoes
celine outlet
jordan 3
herve leger dresses
jordan shoes
links of london
toms outlet
tory burch uk
air max
kate spade
rayban
birkenstock sandals
coach outlet online
longchamp
mont blanc
supreme
vans shoes
kate spade outlet
asicsasics running shoes
baseball bats
adidas yeezy boost
mishka clothing
michael kors outlet
louis vuitton outlet
beats by dre headphones
longchamp outlet
adidas outlet
coach
new balance
roshe run
cheap jordans
bottega veneta
oakley sunglasses
nike tennis
balenciaga shoes
coach factory outlet online
asics
birkenstock shoes
dansko shoes
snapbacks wholesale
nike air force
bcbg
timberland boots
nike dunks
nike outlet
polo outlet
cheap nhl jerseys
mbt shoes
nike factory outlet
christian louboutin
michael kors
coach factory outlet
supra shoes
mont blanc
jordan
blackhawks jersey
pandora charms
air max 97
miu miu shoes
louis vuitton outlet
louboutin
stan smith shoes
michael kors outlet
cheap jerseys
pandora jewelry
jordans
michael kors handbags
tory burch outlet
prada bags
polo ralph lauren
pandora jewelry
cheap rolex watches
lebron 15
louboutin
adidas slides
jordan shoes
kobe 11
ray ban
jordan
nike air
supreme outlet
longchamp
nike free
louis vuitton outlet
air force 1
pandora charms
air max 1
mac cosmetics
louis vuitton
michael kors outlet
tommy hilfiger
adidas jeremy scott
coach outlet
timberland boots
coach outlet online
rolex watches
harden vol 1
dolce and gabbana
oakley sunglasses
jordan 12
nike uk
ray ban sunglasses
longchamp outlet
marc jacobs
true religion
nike free
belstaff jackets
coach
supreme
louis vuitton
jordans
kevin durant shoes
bvlgari rings
rolex replica watches
hermes outlet
longchamp handbags
coach factory outlet
undefeated shoes
converse
ralph lauren
burberry outlet
michael kors outlet
louis vuitton handbags
burberry outlet
nike lunarglide
flip flops
air huarache
cheap mlb jerseys
nfl jerseys wholesale
fitflops
mulberry
nike tn
manchester united jersey
polo ralph
nike outlet
coach factory online
jordan shoes
salvatore ferragamo
coach outlet
flops
air max plus
oakley sunglasses
cheap oakley sunglasses
flops
ray ban sunglasses wholesale
kate spade outlet
nike kyrie 3
michael kors handbags
swarovski jewelry
ralph lauren
michael kors handbags
supreme uk
louboutin
van cleef & arpels jewelry
oakley vault
coach outlet
nike outlet
ray ban sunglasses
cheap nfl jerseys
nike blazer shoes
hermes bags
pandora jewelry
cartier jewelry
polo ralph lauren
air max 270
dior handbags
louboutin
jordan 1
nike shoes
louboutin
hermes
jimmy choo shoes
prada
curry shoes
michael kors outlet clearance
under armour outlet
coach outlet online
polo ralph lauren
mlb jerseys
juicy couture
louboutin
oakley sunglasses wholesale
kate spade
ray ban
nike revolution
cheap replica watches
kate spade
nfl jerseys
cheap mlb jerseys
converse shoes
ralph lauren
coach handbags
true religion jeans
air max
cheap nfl jerseys
louis vuitton
louis vuitton
birkenstock outlet
stussy hoodie
air max 90
adidas football boots
adidas superstar
louis vuitton handbags
timberland outlet
jordan 4
coach handbags
michael kors outlet
ray ban
oakley sunglasses cheap
nike free
pandora jewelry
ralph lauren
converse shoes
air max 2018
ray ban
vans shoes
true religion jeans
valentino shoes
nike air max
jordan 5
louis vuitton
ferragamo
ray ban sunglasses
timberland pro
michael kors outlet online
light up shoes
tory burch
oakley sunglasses
michael kors
air jordan
michael kors outlet online
nike mercurial superfly
nike free run
nike huarache
nike huarache
adidas wings
swarovski crystal
pandora charms
air jordan
barcelona jersey
fingerlings monkey
michael kors
supreme
wedding shoes
burberry outlet canada
louis vuitton
nike factory outlet
michael kors handbags
louis vuitton
carnival shoes
oakley sunglasses
nike cortez
swarovski
polo ralph
air jordan 11
jordan 8
pandora jewelry
christian louboutin
polo shirts
nhl jerseys
adidas yeezy 350
adidas stan smith
polo ralph
air max
nike presto
ralph lauren uk
louis vuitton
louboutin
vibram fivefingers
tod's shoes
air jordan
louis vuitton
adidas outlet
flip flops
basketball shoes
cheap nba jerseys
polo outlet
soccer jerseys
air max
prada
red bottoms
true religion jeans
coach
polo outlet
michael kors
michael kors
louis vuitton outlet
hermes kelly bag
coach outlet online
true religion jeans
polo ralph lauren
adidas shoes
nike air max
stuart weitzman shoes
burberry outlet
asics running shoes
louis vuitton handbags
jordan shoes
true religion jeans
fitflops
louis vuitton outlet
jordan shoes
nike flip-flops
michael kors outlet
coach outlet
ray ban outlet
nike shox
pandora jewelry
ray ban
air max 2017
michael kors taschen
jordan
gucci outlet
ray bans
hermes
chenlina20180328

liuchunkai

2018-01-24 08:22:48 [2]

20180124lck
michael kors outlet
nike shoes
michael kors handbags
nike factory shoes
bottega veneta outlet
ralph lauren polo
canada goose jackets
nike shoes outlet
michael kors outlet
ugg boots clearance
coach outlet store
michael kors outlet
ugg boots
tods outlet
fred perry polo
true religion outlet store
canada goose jackets
coach outlet store online
michael kors outlet
coach outlet online
cheap nfl jerseys
ralph lauren shirts
coach outlet store online
ugg boots clearance
broncos jerseys
kate spade outlet online
nike roshe one
louboutin shoes
true religion jeans
canada goose outlet
canada goose parka
mulberry handbags
kobe shoes
ralph lauren
ugg outlet online
canada goose outlet online
ugg boots
kobe 9 elite
michael kors uk
coach factory outlet
michael kors bags
ray ban sunglasses outlet
dansko shoes
nike shoes
ugg boots for women
nike air max 1
foamposite shoes
true religion jeans
canada goose outlet online
oakley sunglasses wholesale
polo ralph lauren
michael kors handbags
mulberry bags
adidas store
ugg boots clearance
coach outlet online
cheap oakley sunglasses
polo outlet
true religion outlet
kd shoes
kobe shoes
nfl jerseys
denver broncos jersey
ugg outlet
jordan shoes
coach outlet online
canada goose outlet
polo ralph lauren shirts
ugg outlet
converse shoes sale
coach outlet online coach factory outlet
ray ban sunglasses
ugg outlet
michael kors wallets
ugg boots clearance
polo ralph lauren outlet
kobe bryants shoes
cheap oakley sunglasses
mlb jerseys
pandora outlet
michael kors outlet
uggs outlet
michael kors online
ugg boots
christian louboutin
canada goose outlet store
christian louboutin outlet
coach outlet online
ecco outlet
longchamp handbags sale
swarovski outlet
ray ban sunglasses
michael kors factory outlet
michael kors handbags outlet
michael kors uk
coach outlet
tory burch outlet stores
oakley sunglasses
air jordan shoes
canada goose outlet
cheap jordans
canada goose outlet online
fitflops shoes
michael kors outlet online
cheap mlb jerseys
michael kors outlet stores
michael kors outlet online
oakley sunglasses
oakley sunglasses sale
lacoste soldes
true religion jeans
michael kors outlet
denver broncos jerseys
uggs outlet
ugg boots
burberry outlet sale online
coach outlet online
ed hardy clothing
michael kors outlet
kate spade sale
cartier watches
michael kors outlet
pandora outlet
christian louboutin sale
christian louboutin shoes
tory burch outlet online
canada goose outlet store
chrome hearts online store
michael kors handbags
polo ralph lauren outlet online
cheap nhl jerseys
nike outlet store
jordan shoes
michael kors outlet
longchamp outlet
ugg boots
louboutin shoes
jordan shoes
cheap oakley sunglasses
cheap jordans
nike shoes
coach outlet online
coach outlet online
ray ban sunglasses outlet
canada goose outlet
kate spade outlet
ugg boots
michael?kors?outlet?online
fitflops uk
nike air max 2015
cheap oakley sunglasses
fitflops shoes
burberry outlet
air max trainers
cheap ray ban sunglasses
longchamp pliage
ugg outlet
polo ralph lauren
coach outlet
mont blanc pens
michael kors outlet online
cheap oakley sunglasses
true religion jeans
michael kors outlet clearance
ugg boots on sale
canada goose
swarovski jewelry
christian louboutin outlet
canada goose outlet
michael kors handbags
ralph lauren polo
michael kors wallets for women
oakley sunglasses
adidas nmd
uggs outlet
canada goose jackets
fitflops sale clearance
michael kors outlet
prada shoes
ugg boots outlet
longchamp outlet store
mont blanc pens
max 1
burberry outlet store
swarovski jewelry
ray ban sunglasses
coach outlet
oakley sunglasses
nike shoes uk
ugg boots on sale
polo ralph lauren outlet
polo ralph lauren outlet
nfl jerseys wholesale
coach handbags online outlet
canada goose jackets
michael kors outlet clearance
ugg outlet online
nike air max 90
lacoste shirts
polo ralph lauren outlet
broncos jersey
canada goose outlet store
ugg outlet
coach outlet
coach outlet store online
longchamp handbags
coach outlet online
blackhawks jerseys
vans outlet
uggs outlet
ugg outlet
michael kors outlet clearance
prada sunglasses
nfl jerseys
pandora charms outlet
ralph lauren outlet
marc jacobs outlet
canada goose uk
coach outlet online
kate spade outlet online
thomas sabo
ray ban sunglasses
canada goose jackets
canada goose jackets
salomon outlet
nhl jerseys
polo ralph lauren outlet
oakley sunglasses wholesale
giuseppe zanotti shoes
nike air force 1
true religion jeans sale
cazal sunglasses
ugg boots clearance
cheap jerseys wholesale
pandora charms
ray ban sunglasses
puma outlet
football shirts
oakley sunglasses wholesale
christian louboutin outlet
kate spade outlet online store
michael kors outlet clearance
ugg boots
canada goose jackets sale
camisetas futbol baratas
pandora outlet
coach outlet clearance
ralph lauren outlet
coach outlet
mulberry uk
ray ban sunglasses outlet
ray ban sunglasses outlet
canada goose outlet
christian louboutin outlet
cheap uggs
cheap nfl jerseys
christian louboutin outlet
polo ralph lauren
basketball sneakers
cheap ray ban sunglasses
canada goose
oakley sunglasses wholesale
nike store uk
ugg outlet
longchamp pliage
michael kors bags
christian louboutin sale
coach outlet online
ugg outlet
michael kors outlet online
nike uk store
kate spade outlet
birkenstock shoes
fred perry polo shirts
ferragamo shoes sale
mulberry handbags
giuseppe zanotti outlet
longchamp bags
coach outlet
air max 90
herve leger dresses
los angeles lakers jerseys
canada goose outlet store
fitflops
ralph lauren shirts
coach outlet store online
chicago blackhawks jerseys
polo ralph lauren
michael kors outlet store
cheap nfl jerseys
pandora jewelry outlet
mulberry outlet逗号mulberry handbags outlet
jordan shoes
nike trainers uk
ray ban sunglasses
michael kors outlet
michael kors outlet online
uggs on sale
ralph lauren polo
nba jerseys
mont blanc pens
ray ban sunglasses
ugg outlet
canada goose coats
adidas outlet store
canada goose outlet
ralph lauren polo
rayban sunglasses
ralph lauren factory store
canada goose outlet
moncler outlet
coach handbags on sale
pandora charms
cheap oakley sunglasses
nhl jerseys
ray-ban sunglasses
ugg boots on sale
michael kors outlet clearance
adidas wings
coach factory store
links of london jewellery
coach outlet online
mulberry outlet
oakley sunglasses wholesale
swarovski outlet
michael kors outlet
michael kors uk
asics shoes
coach outlet
mbt shoes
prada outlet online
coach outlet online
mac makeup
coach outlet
mcm outlet
pandora charms
converse shoes
coach factory outlet
cheap ray ban sunglasses
michael kors outlet
ugg outlet
coach outlet online
michael kors outlet clearance
pandora charms
pandora outlet
polo ralph lauren outlet
michael kors outlet online
polo outlet
michael kors factory outlet
soccer jerseys wholesale
christian louboutin shoes
ugg boots clearance
cheap snapbacks
michael kors outlet
canada goose outlet store
ferragamo outlet
canada goose jackets
michael kors outlet
ugg boots clearance
canada goose uk
cheap football shirts
tory burch sandals
canada goose outlet
snapbacks wholesale
uggs outletonline
christian louboutin shoes
canada goose coats
valentino shoes
air huarache
uggs outlet
canada goose outlet
fitflops
cazal outlet
polo ralph lauren
nfl jersey wholesale
ugg outlet逗号ugg outlet stores
cheap basketball shoes
nike outlet
true religion jeans
coach factory outlet
ferragamo outlet
canada goose outlet online
coach outlet online
true religion outlet uk
football shirts
ugg outlet online clearance
michael kors outlet online
yeezy boost
ugg outlet
michael kors outlet
michael kors outlet online
ralph lauren outlet
oakley sunglasses
uggs outlet
pandora outlet
michael kors outlet
air max uk
michael kors outlet online
birkenstock shoes
longchamp handbags
michael kors outlet
ugg outlet stores
kate spade outlet online
polo ralph lauren
michael kors outlet clearance
snapbacks wholesale
nhl jerseys for sale
christian louboutin outlet
birkenstock sandals
coach outlet
coach outlet online
canada goose outlet store
longchamp handbags
cleveland cavaliers jerseys
cheap ray ban sunglasses
ferragamo outlet
cheap football shirts
nike outlet
jordan shoes
coach outlet
cheap oakley sunglasses
thomas sabo charms
prada bags
mulberry uk
moncler jackets
christian louboutin
canada goose outlet store
uggs outlet
nike shoes on sale
polo ralph lauren
nike blazer pas cher
nike roshe
pandora charms sale clearance
coach outlet canada
canada goose outlet
ray ban sunglasses
cheap jordans
lebron shoes
michael kors outlet online
ugg boots clearance
canada goose outlet
swarovski crystal
christian louboutin shoes
uggs outlet
coach outlet store online
reebok trainers
ray ban sunglasses outlet
denver broncos jersey
oakley sunglasses
uggs outlet
cheap nba jerseys
kate spade outlet
coach factory outlet
pandora jewelry
coach outlet
polo ralph lauren
canada goose outlet store
canada goose jackets
ray ban sunglasses sale
ugg boots
nike roshe run
soccer jerseys
true religion jeans
canada goose jackets outlet
canada goose jackets
cheap oakley sunglasses
polo ralph lauren factory store
tods outlet online
ugg outlet
pandora jewelry
ugg outlet
moncler jackets
coach outlet store online
lacoste polo shirts
michael kors outlet clearance
oakley sunglasses wholesale
coach outlet store online
ralph lauren outlet
longchamp pliage
mcm backpacks
michael kors outlet clearance
oakley sunglasses
mulberry bags
canada goose outlet store
coach outlet
canada goose outlet store
moncler coats
true religion uk
ray ban sunglasses
coach outlet
ferragamo outlet
cheap jerseys
oakley sunglasses
cheap oakley sunglasses
ferragamo shoes
ray ban sunglasses
oakley sunglasses wholesale
ray ban sunglasses
longchamp handbags
cheap oakley sunglasses
jordan 4
true religion outlet
hermes outlet
canada goose jackets
adidas nmd r1
hermes birkin
cheap oakley sunglasses
ugg boots
ray ban sunglasses
michael kors handbags
ray ban sunglasses on sale
denver broncos jerseys
coach outlet store
canada goose jackets
oakley sunglasses wholesale
coach outlet online
prada handbags
fitflops sale
true religion outlet
canada goose outlet
moncler coats
christian louboutin outlet
ugg outlet
nike shoes
longchamp handbags
oakley sunglasses
oakley sunglasses wholesale
ray ban sunglasses outlet
mulberry sale
christian louboutin online
soccer shoes
coach outlet online
coach outlet online
air huarache
coach outlet
coach handbags
ugg outlet
moncler jackets
coach factory outlet
nba jerseys wholesale
michael kors outlet
true religion jeans
cheap oakley sunglasses
michael kors handbags
ralph lauren polo shirts
canada goose jackets
reebok shoes
fitflops outlet
bottega veneta outlet online
ray ban sunglasses outlet
cheap oakley sunglasses
christian louboutin sale
oakley sunglasses
nike shoes
uggs outlet
fitflops
swarovski outlet store
reebok shoes
adidas trainers
nike store uk
polo ralph lauren
coach outlet store
canada goose uk
louboutin shoes
supreme clothing
fitflops
canada goose jackets
tory burch outlet
nike free running
oakley sunglasses
uggs outlet
nike air max 90
uggs outlet
adidas wings shoes
pandora charms
nike air huarache
ugg outlet
mulberry bags
uggs outlet
canada goose jackets
canada goose jackets
cheap nba jerseys
prada shoes for men
coach canada
air max 2015
uggs
coach factory outlet
uggs outlet
ralph lauren polo
pandora charms
longchamp outlet
ed hardy outlet
mbt outlet
coach factory outlet
puma shoes
coach factory outlet
hermes outlet store
polo ralph lauren
oakley sunglasses
canada goose jackets
polo ralph lauren
kate spade outlet
polo ralph lauren
polo ralph lauren shirts
coach outlet online
michael kors outlet store
coach outlet store online
cheap ugg boots
michael kors outlet online
true religion canada
air force 1 shoes
moncler jackets
cheap jordans
michael kors outlet clearance
air max 90
air max 90
longchamp pas cher
ugg outlet store
ugg outlet
polo ralph lauren
polo outlet stores
ugg outlets
ugg boots outlet
oakley sunglasses sale
oakley sunglasses
nike air max
coach outlet
kate spade outlet
ugg outlet
canada goose outlet
michael kors outlet clearance
canada goose outlet store
michael kors outlet online
coach outlet
burberry outlet sale
coach outlet
michael kors
polo ralph lauren
polo outlet
salomon shoes
supra shoes sale
ralph lauren outlet
michael kors outlet
swarovski uk
ugg outlet online
swarovski crystal
tory burch outlet
nike outlet online
mulberry bags
canada goose outlet store
canada goose jackets
michael kors outlet clearance
coach outlet store online
ugg boots clearance
ferragamo outlet
michael kors outlet clearance
polo ralph lauren outlet
michael kors outlet clearance
ralph lauren polo
cheap oakley sunglasses
pandora outlet
air max 1
mulberry handbags
michael kors outlet
christian louboutin shoes
coach factory outlet
pandora charms
fitflops
true religion outlet
canada goose outlet store
burberry outlet stores
true religion outlet
mulberry outlet
christian louboutin
hermes belts
ugg outlet store
mont blanc outlet
uggs outlet
nfl jerseys
coach factory outlet
lacoste outlet
true religion outlet
coach outlet
mont blanc pens
ugg boots on sale
canada goose outlet online
coach outlet store online
coach outlet
kate spade outlet online
michael kors outlet online
canada goose jackets
adidas uk
cheap ray ban sunglasses
michael kors outlet online
nfl jerseys
air max shoes
longchamp solde

chenjianwei

2018-01-11 09:09:54 [1]

yeezy
longchamp
longchamps
balenciaga sneakers
adidas yeezy boost
curry 4
adidas yeezy boost
kobe 9
foamposites
converse outlet store
longchamp handbags
nike lebron 15
falcons jersey
yeezy shoes
ferragamo belt
nike roshe run
tory burch shoes
lebron 15 shoes
converse shoes
longchamp
supreme clothing
links of london sale
golden goose sneakers
nike air zoom pegasus 32
hermes birkin
gucci belts for men
yeezy shoes
atlanta falcons jersey
retro jordans
jordan shoes
true religion jeans
cheap jordans
nike air max 90
cheap mlb jerseys
nike zoom
michael kors outlet
supreme hoodie
retro jordans
pandora bracelet
longchamp handbags
lebron 15
vibram fivefingers
nike polo
hermes handbags
yeezys
huarache shoes
cheap jordan shoes
christian louboutin shoes
jordan shoes
hogan outlet
jordan 12
adidas yeezy
jordan 4
yeezy boost
moncler sale
mlb jerseys
hermes belts
ultra boost 3.0
michael kors outlet
hyperdunks
supreme clothing
nike lebron 11
air jordan
yeezy boost
true religion outlet
adidas superstar UK
adidas tubular x
air jordan shoes
nike air max
cartier love bracelet
hogan outlet online
lebron soldier 11
nike zoom
curry 2
michael kors factory outlet
james harden shoes
michael kors outlet
nike mercurial vapor
yeezy boost
off white hoodie
michael kors
tom ford sunglasses
yeezy boost 350 v2
air max 90
nba jerseys
kobe 9
air max 95
birkin bag
kobe shoes
links of london
golden goose
kyrie 4
true religion jeans
nike dunks
kate spade outlet
adidas superstar
prada sunglasses
adidas neo online shop
converse outlet
adidas gazelle
adidas stan smith women
lebron 15
huaraches
yeezy boost 350
nike huarache
adidas tubular UK
yeezy
bape hoodie
100% real jordans for cheap
paul george shoes
nike roshe run
jordan 11
ysl handbags
nike air zoom
air jordans
goyard handbags
cheap jordans
nike huarache
michael kors outlet online
michael kors outlet
fitflops sale
air force ones
kobe 11
michael kors handbags
lebron shoes
kobe sneakers
adidas nmd
converse shoes
bape hoodie
michael kors outlet
kyrie 4
longchamp bags
louboutin shoes
nike air zoom structure 19
air jordan 12
pandora charms
jordan shoes
christian louboutin
nike mercurial
nike air force 1 high
balenciaga shoes
nike air force 1 low
air max 2018
pg 1
pandora charms
under armour curry 3
christian louboutin shoes
goyard handbags
nike air force
adidas eqt
tom ford glasses
nike air force
basketball shoes
patriots jersey
nike roshe run one
nike lebron 14
cartier bracelet
nike air max 90
yeezy boost 350
nike air force 1
dior sunglasses
adidas nmd
adidas ultra boost 3.0
hermes belt
kobe basketball shoes
yeezy
jordan 6
vans store
nike huarache sale
chrome hearts online
hermes birkin
adidas gazelle sale
adidas nmd
nike hyperdunk
cheap nfl jerseys china
vans outlet
adidas shoes
gucci belt
nike air max95
light up shoes
adidas ultra boost 3.0
harden shoes
adidas tubular
adidas ultra boost
basketball shoes
air jordan 6
hermes belt
yeezy
tory burch shoes
jordan shoes
adidas outlet
bape clothing
adidas ultra boost
curry shoes
yeezy shoes
kobe shoes
lacoste polo
air max
asics sneakers
patriots jerseys
nike air max 2016
kate spade handbags
air jordan
chrome hearts
lebron 14
longchamp outlet
hermes bag
adidas online shop
moncler
nfl jerseys
longchamp longchamps
hermes belt
nike huarache
adidas ultra boost
nike hyperdunk
nike air force 1
nike hyperdunk 2017
yeezy boost 350 v2
birkin bag
nmd
nmd
nike dunk low
nike huarache
golden goose outlet
true religion outlet
kd shoes
lacoste online shop
jordan retro
ferragamo sale
pandora jewelry
moncler jackets
kate spade outlet online
cheap nba jerseys
jordan 13
adidas tubular
calvin klein underwear
adidas outlet
yeezy sneakers
lacoste outlet
asics running shoes
air max 90
nike roshe one
cheap nfl jerseys
lebron 13
lebron soldier 10
curry 4
van cleef arpels
yeezy boost 350 v2
adidas outlet online
adidas tubular
nike air max 90
chrome hearts
adidas nmd
longchamp bags
nhl jerseys
adidas yeezy
adidas nmd r1
nike kyrie 3
timberland shoes
jordan retro 13
vans shoes
timberland outlet
adidas store
yeezy boost 350
new england patriots jerseys
michael kors handbags
kyrie irving shoes
kobe basketball shoes
off white clothing
jordan retro
adidas stan smith uk
adidas stan smith
air max 90
led light up shoes
michael kors handbags
yeezy boost
adidas yeezy
reebok outlet
irving shoes
curry 3
jordan shoes
cheap jordans
light up shoes
nike air max 2017
fitflops sale clearance
nike basketball shoes
adidas nmd
lebron james shoes
jordan retro
kobe 11
fitflops
yeezy boost 350
adidas stan smith men
roshe run
yeezy shoes
balenciaga sneakers
cheap jordans
longchamp bags
kevin durant shoes
kobe byrant shoes
chrome hearts outlet
goyard tote
adidas eqt support adv
prada eyeglasses
gucci belts
off white hoodie
yeezy
yeezy boost 350 v2
yeezy shoes
stephen curry shoes
cheap nhl jerseys
lebron 13 low
golden goose
vanvan cleef and arpels
nike free run
longchamp handbags
yeezys
moncler outlet
michael kors outlet handbags
nmd r1
kobe byrant shoes
hermes belts
adidas neo
real jordans for sale cheap
air jordan 11
nike air max
links of london
golden goose sneakers
led shoes
pandora jewelry
adidas yeezy boost
balenciaga shoes
adidas stan smith
adidas yeezy
vans shoes
nike air max 2018
pandora bracelet
true religion
ultra boost
lebron 13 shoes
longchamp
calvin klein outlet
michael kors purses
kate spade outlet
nike roshe run
michael kors outlet online
paul george shoes
kyrie 3
curry 3
huarache shoes
adidas superstarAdatlap

rFactor

Szimulátorok >>

megjelenés:

2007. november 16.

fejlesztő:

ISI

kiadó:

Sniper Entertainment

Web
Magyarítás Demó
Kapcsolódó cheat:
Kapcsolódó videó:

  tovább az adatlaphoz...

Legfrissebb hírek

Legfrissebb letöltések

Mai top játékok

Legfrissebb galériák

A hónap legnépszerűbb hírei