rFactor - az autók beállítása 1.rész

Megosztom az iWiW-en! Megosztom a Facebook-on! Megosztom a Twitter-en! Hozzáadom a Google könyvjelzőimhez! Hozzáadom a Startlapomhoz! Megosztom a MySpace-en! Könyvjelző és megosztás
Ha mindig tudni akartad hogyan is kell tökéletesen beállítani egy autót rFactorban, akkor ez a te cikked!
A leírásban szereplő modifikációk:

Rengeteg adatot, beállítási lehetőséget találhatunk benne, viszont néha kicsit át kell vedleni power user formába, hogy mindezt elérjük/megtaláljuk. Sajnos ez ilyen, de a kutatómunka mindig meghozza a gyümölcsét. Azért reméljük, hogy a második részben beszédesebb lesz az ingame menü. Csak nehogy a szimuláció rovására menjen (bár ettől nem félek), akkor már inkább maradjon így. Na de... félrebeszélés helyett, jöjjön a lényeg! Ja, még valamit: a dokumentum alapvetően számokban mérhető és ennek megfelelően jól és viszonylag könnyen beállítható témákkal foglalkozik, így nem lesz benne pl. a futóműről szó, ellenben hőmérsékletekről annál több.

Az autó általános beállítási segédletet már mindenki ismeri vagy tudja tapasztalatból, hogy mit-hogyan-mennyire. De az csak a kezdet. Mert odáig rendben van, hogy beállítottam a váltót, hogy a 6-os lepörögjön a leghosszabb egyenesben vagy leggyorsabb szakaszán a pályának, de a többi fokozattal mi van? Honnan tudom, hogy mikor érdemes nagyobb fokozatba kapcsolni? Hol adja le a motor a maximális teljesítményt, mik azok az olaj/víz hőmérsékletek, amit még kibír hosszú távon? Hány fokon operál leghatékonyabban a fék, hogy meg is tudjunk állni – vagy legalábbis kellően lassítani – egy hosszú egyenes végén? Mit bír a gumi, milyen hőmérsékleteket „szeret” igazán, hogy ezeket az erőket át tudjuk vinni az aszfaltra is? Nos, ezekre a kérdésekre fogok itt választ adni, kiegészítve, illetve elsősorban a saját modjaink autóinak adataira koncentrálva közben. 

A motor 

Autóink egyik legfontosabb eleme az erőforrás, a motor. Mivel ő mozgatja a kasztnit a pályán, ezért kiemelten fontos, hogy tisztában legyünk azzal, hogy mire képes. A motor tulajdonságait az engine.ini fájl mondja meg nekünk. A saját autónk engine.ini-jét a legegyszerűbben úgy találhatjuk meg, ha szépen sorra vesszük azokat a fájlokat, amik hivatkoznak rá. Első a .veh (Vehicle – ez egy afféle konténer, elsősorban ebbe vannak linkelve az autó tulajdonságait meghatározó fájlok, illetve a szöveges leírás) fájl, ebben van leírva, hogy melyik .hdv-t (High Definition Vehicle – fizika leírása) használja az autónk, a „HDVehicle” sorban. Ezután megkeressük ezt a .hdv-t és jól belekukkantunk az „[ENGINE]” szekcióba. Itt fogjuk megtalálni, hogy melyik engine.ini-re van szükségünk további információ szerzéséhez. Nyissuk meg az engine.ini-t! 

A fájl első részében a nyomatékgörbét fogjuk látni, számokban. A meghatározott fordulatszámértékekhez (első szám) látjuk hozzárendelve az ott elérhető forgatónyomatékot (harmadik szám, NM-ben). A második szám, ha minden igaz, akkor a motorfék értéke sebességben, nulla gáznál, szintén NM-ben megadva.  A teljesítményt innen nem kapjuk meg, ehhez el kell indítani a játékot és megnézni a teljesítményadatokat, ahol legalábbis a maximális teljesítményt megtudhatjuk. Sajnos itt viszont csak a maximális teljesítményről kapunk infót, így érdemes lehet letölteni EZT a kis programot, ami a teljes görbéket (teljesítmény, nyomaték, kompresszió) megmutatja nekünk. 

Fontos tudni a motor karakterisztikáját, mert ehhez kell igazítanunk a váltási pontokat. Pl. ha egy motor maximálisan 8000 rpm fordulatszámra képes (vagy legalábbis addig engedi pörgetni a játék), de a teljesítményét már leadja 7200-nál és onnantól folyamatosan esik, akkor viszonylag értelmetlen kipörgetni 8000-ig. A kérdés persze az, hogy milyen mértékben esik, illetve hová esik vissza a fordulatszám, milyen teljesítmény/nyomaték tartományba, ha már 7200-nál felváltunk. Ezt ismét ingame kell megnézni (LCD kijelző megfelelő módjában mutatja a fordulatszámot) és a váltót és/vagy a váltásokat ehhez kalibrálni. A motor maximális fordulatszámát az engine.ini „RevLimitRange” sora adja meg (vagy megnézzük ingame). Előfordulhat az is, hogy állítható a játékban egy viszonylag szűk tartományban. Az első szám a RevLimitRange értékeinél a maximális fordulatszám alapértéke, a második az, hogy mekkora lépésekben lehet ettől eltérni, a harmadik pedig az, hogy hány lépés van összesen (pl. a „8000,100,3” sorozat azt jelenti, hogy legalább 8000 a maximális fordulatszám, de állítható 8100 vagy 8200 is). 

A továbbiakban a számhalmazból nekünk csak néhány igazán fontos, setupolás illetve versenyzés során. Egyik ilyen páros a „LifetimeAvg/ LifetimeVar” és a „LifetimeEngineRPM”. Az első kettő azt mondja meg, hogy a motor hány másodpercet bír ki, a második pedig azt, hogy milyen fordulatszám mellett. Az első szám a LifetimeEngineRPM sorban a fordulatszámot jelzi, azaz ha pl. itt 8000 áll, az azt jelenti, hogy folyamatos 8000-es fordulaton a motor annyit fog kibírni (másodpercben), ami a LifeTimeAVG-nál meg van adva. Lefelé eltérés esetén természetesen az elérhető élettartam pozitívan változik. Felfelé eltérve viszont akár nagyon drasztikusan is eshet. Ezt konkrétan a második szám mondja meg a LifetimeEngineRPM sorban. Ha itt pl. 100 áll, az azt jelenti, hogy 8000 felett minden +100 fordulat felezi az élettartamot vagyis a +200 (8200) esetén már negyedére esik! Ha van is sebesség/fordulatszámlimiter az autóban, visszaváltásoknál nagyon kell figyelni arra, hogy ne pörgessük túl a motort, mert ha csak 1-1mp-re is de túlságosan nagy fordulatszámot ér el, az drasztikusan csökkentheti az élettartamot. 

A következő, ami nagyon fontos, a „LifetimeOilTemp” sor. Itt ismét két számot látunk: az első azt az olajhőmérsékletet mondja meg, amiről fentebb már volt szó, vagyis az ezzel a hőmérséklettel elérhető élettartamot. Ha itt mondjuk 100 áll, az azt jelenti, hogy a motor 100 Celsius fokos olajhőmérséklet mellett fogja kibírni a LifetimeAvg-ben megadott időt. A második szám pedig itt is az a mértékegység, ami ezt az időtartamot felezi, ha elérjük. Azaz pl. 3-as érték esetén 100 felett minden +3 fok felezi a motor élettartamát. Túl nagy fordulatszám, rosszul megválasztott váltókiosztás, túl drasztikus visszaváltások, túl alacsony sebesség, túl kicsi hűtőnyílás mind negatívan befolyásolja ezt, így ezeket mindenképpen össze kell hangolni az optimális olajhőmérséklet szinten tartásához! Az LCD kijelző megfelelő módja ingame folyamatosan tájékoztat minket erről az értékről is. 

A végére, a LifetimeVar egy változó, amit a játék véletlenszerűen ad hozzá a maximális élettartamhoz vagy éppen vesz el belőle. Onnantól, hogy pályára léptünk, már ezzel a változóval számol, de persze mi ebből semmit sem látunk. Pl. Endurance versenyeken előfordulhat, hogy az egyik motor jóval előbb beadja a kulcsot, mint a másik (a változó mértékétől és persze szerencsétől függően), ugyanolyan használat mellett. 

Autóink 

Lássuk, mit tudnak a mi gépeink! A BMW 130i kevés beállításai között megtaláljuk rögtön a motorfordulatszámot, de ezen kívül se a váltót se hűtést nem lehet piszkálni rajta, így elsősorban a pilótának kell a vezetési stílusán módosítania, ha valamelyik érték túlságosan rossz irányba menne el. Amit magáról a motorról tudni lehet és kell is: 

- maximális fordulatszám állítható 6800-7300rpm között
- maximális teljesítmény 265LE, 6500-as fordulatszám mellett
- maximális nyomaték 315NM, 2750-es fordulatszám mellett
- élettartam 15000mp, változó 5500mp
- élettartam fordulatszám 7300, felező +50 / olajhőmérséklet 108, felező +2,5
- optimális olajhőmérséklet 100,5 Ezek a számok önmagukban mondanak sok dolgot, de nem mondanak el mindent a motorról. Ami nagyon fontos, hogy a maximális teljesítmény már a legkisebb beállítható maximális fordulatszám előtt megjön. Utána viszont nagyot zuhan: 7000-es fordulaton a motor már csak 240LE-t teljesít, 7250-en pedig mindössze 110-et! 

Nyomaték tekintetében is van itt még infó, ugyanis bár a maximális forgatónyomaték 2750-en jelentkezik, azt jó tudni, hogy egyébkén 2000 és 6500 között folyamatosan rendelkezésre áll ennek legalább 95%-a, azaz több mint 300NM! De 6500 felett már ez is drasztikusan esik (7250-en 107NM!), így gyakorlatilag semmi nem indokolja, hogy ennél nagyobb fordulatszámon használjuk a motort akár csak rövid ideig is. 7300-ig kipörgetni gyakorlatilag egyenlő az abszolút ökörséggel, bárhová is essen a fordulatszám felváltás után. 

Túl magas fordulatszám esetén az olajhőmérséklet gyorsan megemelkedhet, erre nagyon kell figyelni ennél az autónál, főleg a fix és némely esetben kicsit kevéssé eltalált váltófokozatba való visszaváltáskor, mert nem állítható a motor hűtőnyílása. A tapasztalat az, hogy ha valaki nem figyel, akkor könnyen elfüstölheti a motort egy normál versenytáv alatt, túlmelegedés miatt. Annak ellenére, hogy az élettartamát bőven az optimális olajhőmérséklet felett számolja a játék, de könnyen túlléphetjük azt, agresszív vezetési stílussal. 

Lássuk a BMW 320si-t! Ez egy komolyabb gép, már a beállításokban is látszik. Maximális motorfordulatszám itt is állítható, de már megjelenik a hűtőnyílás mérete és a motorfék mértéke is (ez utóbbival most nem foglalkozunk). Itt már a váltófokozatokat is széles tartományban variálhatjuk, még a hátramenetet is, bár annak versenyen aligha van számottevő hatása. Motortulajdonságok: 

- maximális fordulatszám állítható 8200-8500rpm között
- maximális teljesítmény 334LE, 8500-as fordulatszám mellett
- maximális nyomaték 282NM, 8250-es fordulatszám mellett
- élettartam 10800mp, változó 2250mp
- élettartam fordulatszám 8000, felező +95 / olajhőmérséklet 100, felező +3
- optimális olajhőmérséklet 95Erről a motorról azt érdemes tudni, hogy szép, folyamatosan emelkedő teljesítménygörbéje van. Turbó híjján egyenletesen épül fel a teljesítmény, aminek a maximuma az elérhető legmagasabb fordulatszámon jelentkezik. Maximális nyomatékának 99%-a elérhető 7500 és 8500 közt. Egyébként az is szépen, folyamatosan emelkedő görbét mutat. Egy remek sportmotorról beszélünk itt, aminek viszont az élettartama a 130i-hez képest látszólag rövidebb, ráadásul jóval az elérhető maximális fordulatszám alatti tartományban van megadva. Persze azért nincs gond, hiszen nem folyamatos 8500-on pörgetjük a motort verseny közben, de a visszaváltásoknál itt is érdemes vigyázni. Ezt itt könnyebben megtehetjük, hiszen a váltófokozatokat pálya vagy vezetési stílus szerint elég széles skálán állítgathatjuk. 

Az optimális olajhőmérsékletet itt könnyebb szinten tartani, hiszen az autón állítható a motor hűtőnyílásának mértéke. Túlmelegedés esetén nagyobb hűtést kell beállítani és nyugodtan róhatjuk tovább a köröket. A legnagyobb hűtőnyílás biztosan megfelelő lesz a legkeményebb pályára is, persze értelmes használat mellett. Nekem személy szerint ezt a motort még nem sikerült körözés közben elfüstölnöm, a Targa Floriós gyakorlásokat is jól bírta a gép. 

A BMW M1 Procar. Valamivel kevesebb beállítás érhető el rajta, mint a 320si-n, de ezek nagyon fontosak: hűtőnyílás és váltó végáttétel. Motorja a következőket tudja: 

- maximális fordulatszám fixen 9200rpm
- maximális teljesítmény 470LE, 9000-es fordulatszám mellett
- maximális nyomaték 382NM, 7000-es fordulatszám mellett
- élettartam 86400mp, változó 43200mp
- élettartam fordulatszám 9300, felező +40 / olajhőmérséklet 100,6 felező +3,3
- optimális olajhőmérséklet 95 A motor teljesítménygörbéje hasonlóan a 320si motorjáéhoz egy igazi, szívó sportgéphez méltóan meredeken emelkedő. A görbéjét tekintve 9000rpm fölé nem nagyon érdemes pörgetni a motort, mert onnantól esik egy kicsit a teljesítmény, de tragédia nem történik belőle, meg sokkal tovább nem is lehet a 9200-as limiter miatt. Maximális nyomatéka 7000rpm-nél érhető el, de egyébként 5500 és 9000 között folyamatosan legalább 370NM rendelkezésre áll. 

Élettartammal jól állunk, bár az is tény, hogy a változója sokkal nagyobb, mint az előző kettőnek. Mértékéből adódóan ez viszont csak komoly endurance versenyeken lehet mérvadó.

A váltófokozatok itt nem állíthatóak, csak a végáttétel, így ezt kell belőni ahhoz, hogy váltásoknál ne pörgessük túl a motort. Az optimális olajhőmérsékletre itt eléggé figyelni kell, annak ellenére, hogy a hibatűrése ennek a legnagyobb (több, mint 3 fok), mert a hűtőnyílás változtatásával eléggé belenyúlhatunk. Nem szabad nagyon kicsire állítani, mert az 50 perces időtartamból adódóan versenyen simán el lehet füstölni a motort egy rossz hűtéssel. 

A fék 

Az odáig már rendben van, hogy a motort noszogatjuk a gázpedállal, mert előre akarunk haladni, lehetőleg minél dinamikusabban, de azért a versenypályák általában nem csak egyenesből állnak. Ennek megfelelően kanyar előtt kénytelenek leszünk a fékre lépni, ha nem a susnyásban, rosszabb esetben a gumi-/betonfalon/-ban szeretnénk kikötni. 

A fékek legfontosabb tulajdonsága az optimális hőmérsékletű működési tartomány, illetve az optimális hőmérséklet pontja. Azért írtam külön, mert nem minden autónál van egyformán definiálva. Van amelyik pontos tartományt ad meg, hogy mettől meddig 100%-os hatékonyságú a fék és van, amelyik csak egy fix pontot ad meg, onnantól pedig lefelé vagy felfelé eltérés esetén is romlik a hatásfok. Az első és hátsó fékek értékei általában nem egyformák, mint ahogy a verseny során a használatból adódó melegedésük is más. Általában az első fékek jobban melegszenek, hiszen nagyobb terhelést kapnak, mert fékezéskor a kasztni előre dől, a súlypont előre tolódik, így nagyobb súllyal nehezedik az első kerekekre, tehát logikusan nagyobb erő kell azok fékezéséhez is. 

A fékek ideális működéséről az autónk .hdv fájljából szerezhetünk információt. Mind a négy fékről (bal első, jobb első, bal hátsó, jobb hátsó) külön letárolt adatok vannak, de természetesen az egy tengelyen lévők mindig egyformák. A .hdv fájlban a „BrakeResponseCurve” segít ki bennünket, akárcsak a „BrakeOptimumTemp” és a „BrakeFadeRange”. Ha a BrakeResponseCurve jelen van, akkor a másik kettő nincs és fordítva, erről mindjárt részletesen. Ezeket a sorokat négyszer találjuk meg, ahogy említettem, mind a négy fék le van tárolva, mégpedig a [FRONTLEFT], [FRONTRIGHT], [REARLEFT] és [REARRIGHT] szekcióban a .hdv fájlban. 

Ha a BrakeResponseCurve sorral találkozunk, akkor itt négy értéket fogunk kapni, például így: 

BrakeResponseCurve=(100,300 ,550,700) 

A két középső érték mutatja meg, hogy milyen tartományban (-tól-ig) nyújt 100%-os hatásfokot a fékünk. Az első szám a túl hideg, míg az utolsó a túl meleg érték, ezek alatt vagy felett a fék már csak 50%-os hatásfokkal üzemel (a mérték sosem megy 50% alá, szóval akár az extrém 1200 fokon is annyi marad). A két szélső érték és az ideális értékek között pedig természetesen átmenetesen javul vagy romlik a hatásfok attól függően, hogy melyikhez közelít jobban. 
A másik lehetőség, ha nincs ilyen sor a .hdv fájlban, ilyenkor a másik említett kettő van jelen: 

BrakeOptimumTemp=413.3
BrakeFadeRange=767.6 

Itt az első érték a fék optimális hőmérsékletpontját mutatja meg nekünk, tehát 413,3 Celsius fokon fog 100%-osan (ami nem blokkolást, hanem hatékonyságot jelent itt, de persze ez függ a pedál állásától is). A faderange értéke azt mondja meg, hogy ettől mekkora eltéréssel (lefelé vagy felfelé) érjük el az 50%-ot, ami itt azt jelenti, hogy a fékünk 1181 fokon és felette vagy -354 fokon és alatta már csak 50%-os hatásfokon működik. Azt ugye nem kell mondani, hogy ezek elég extrém értékek, pl. negatív sosem lesz verseny során és az 1000+ fok is elég nehezen kivitelezhető. Viszont mivel csak egy ponton nyújt tökéletes teljesítményt a fék, ezért nehezebb az ideális közeli értéken tartani. 

Jó-jó, ideális így meg úgy, de hogyan kell ezt használni a gyakorlatban? Mivel lehet segíteni a hőmérsékleten, ha nagyon nem akar összejönni a dolog? 

Nos, két dolgot kell figyelnünk és itt ismét utalnék az LCD kijelző megfelelő módjára, ami ebben segítségünkre lesz. Tegyük fel, hogy az első esetnél látott értékeket kell szem előtt tartanunk, ami azt jelenti, hogy 300 és 550 Celsius fok között kell lehetőleg tartanunk a fék hőmérsékletét. Bonyolítja a helyzetet az, hogy az első és hátsó fékek nem egyforma intenzitással és nem egyforma mértékig melegszenek. De az egyszerűség kedvéért maradjunk egy olyan változatnál, ahol mind a négy egyforma. 

Itt tehát azt kell valahogy elérnünk, hogy a kanyar előtti fékezéseknél, tehát mielőtt lenyomjuk a fékpedált, a fék hőmérséklete 300 fok körül legyen, míg a kanyarba bemenetelkor, illetve amikor lelépünk a fékpedálról, nagyjából 550 fokig hevüljenek a fékek. És mindezt úgy, hogy lehetőleg a legtöbb fékponton ez hasonlóképp zajlódjon a pályán. Nyilvánvalóan képtelenség mindig ideálisra kihozni a dolgot, de ebben segítségünkre van a fékhűtő csatorna! 

Ha túlságosan felmelegszik egy idő után a fék és már nem hűl vissza kellőképpen (sok kanyaros pálya), akkor érdemes egy kicsit nagyobb hűtőnyílást biztosítani neki, hogy ez ne történhessen meg. Sok egyeneses, kevés kanyaros pályán, mint pl. Monza, előfordulhat, hogy nem melegszik fel eléggé a fék, pontosabban túlságosan visszahűl az egyenesekben. Ilyenkor pont az ellenkezőre van szükség, kisebb fékhűtést kell beállítani. 
Ha az autón erre nincs lehetőség és a fék túl meleg, megpróbálhatunk erősebb motorfékkel és/vagy valamivel agresszívebb visszaváltásokkal segíteni ezen. Persze csak olyan mértékben, hogy ezzel a motort ne károsítsuk. 

Valamivel nehezebb dolgunk van akkor, ha az autó fékje nem egy ideális tartományban működik 100%-osan, csak egy ponton. Ilyenkor többet kell számolgatni, meg arra kell figyelni, hogy nagyjából a féktáv felén érje el ezt a hőmérsékletet, azaz a fékezés kezdetén, illetve a fékezés befejeztével a hőmérsékletértékek átlaga nagyjából az ideális hőmérsékletet adja meg. 

Ha ez még mindig nem volna elég bonyolult, akkor most már vegyük figyelembe azt is, hogy a fékek elöl és hátul nem egyformán melegszenek, ahogy arra fentebb már utaltam. A hátsó fékek mindig hűvösebbek, de ez nem jelenti azt, hogy az ideális értékük is alacsonyabb. Az esetek többségében ezeket nehezebb jó értéken tartani, de mindig tartsuk szem előtt, hogy az első fék sokkal többet dolgozik lassításnál (ezt a fékerő-elosztás is befolyásolja!), tehát fontosabb annak a hőmérsékletét ideálisra belőni!

Autóink 

Akkor most nézzük meg, hogy a bajnokságban szereplő autóink mit mutatnak fékhőmérsékleti értékek terén! 

A BMW 130i ebből a szempontból a legegyszerűbb. Ennél az autónál láthatunk egy elég egyszerű modellt, mert az első és hátsó fékek ideális hőmérséklete egyaránt 413 Celsius fok. Az 50%-os eltérési érték ettől 767 egységnyi távolságra van mindkét irányba, vagyis viszonylag nagy a pilóta mozgástere, bár azért ebből minél kevesebbet kell megpróbálni kihasználni. +/- 200 Celsius nagyjából megfelelő lehet, azaz 200 fok körül kezdeni a fékezést és 600 foknál befejezni. Ez nagyjából 85%-os hatékonysággal kezdődő és befejeződő fékutat jelent, miközben eléri a 100%-ot is a fékezés ideje alatt. 

A BMW 320si-nél hasonló a helyzet, de itt már az első és hátsó fékek értékei különbözőek. Az első fékek optimális hőmérséklete 300 Celsius, míg a hátsóknál 350-et láthatunk. Az eltérés 50%-ig elöl 400, míg hátul 450 Celsius fok. Itt ugye fokozottan előjöhet a probléma, miszerint nehezebb lehet ideális hőmérsékleten tartani a hátsó fékeket, hiszen nem csak nehezebben melegszenek azok, de az ideális hőmérsékletük is magasabb. De ez függ attól is, hogy mekkora féktárcsák vannak az autóba szerelve. Mindenesetre itt kisebb a mozgástere a pilótának, ha jól akarja venni a féktávokat, bár az is igaz, hogy a 320si kevésbé melegíti fel egyes féktávokon a tárcsákat és lassabban is hűti vissza. Tehát valójában nem hogy rosszabb, de még jobb is a helyzet, mint a 130i-nél volt. Az ilyen dolgokat játékon belül lehet igazán kitapasztalni, a számokból nehezebb kiolvasni. 

A BMW M1-nél láthatjuk a jobbik megoldást. Itt olyan fékeket alkalmaztak, amelyek széles hőmérsékleti tartományban nyújtanak kiváló teljesítményt. Konkrétan elöl 300 és 550, hátul 200 és 500 Celsius fok között. 

Az első fékei 100 fok alatt vagy 700 fok felett, míg a hátsók szintén 100 alatt de csak 650 felett nyújtanak 50%-os teljesítményt. Itt ugye látszik, hogy a hátsó fékek már jóval alacsonyabb hőmérsékleten nyújtanak optimális hatásfokot, ami nagyon fontos és hasznos számunkra, hiszen nehezebb felmelegíteni őket, mint az elsőket. 

A gumik 

Most már tudunk menni és megállni is, ideje megismerkednünk a gumikkal, amik az általunk adagolt erőket átviszik az aszfaltra! Semmivel sem kevésbé fontos eleme ez az autónak, mint az előző kettő. Legfontosabb tulajdonságai, amire figyelnünk kell, szintén a hőmérséklete, illetve nem árt tisztában lenni azzal is, hogy a túl meleg vagy túl hideg abroncsaink milyen mértékben veszítik el a jó tapadásukat. 

A gumik külön fájlban vannak letárolva, amire a .hdv hivatkozik a „TireBrand” sorban. Ez alapján kereshetjük meg. 

A fájl elején a tapadási görbét láthatjuk számokban, ezzel most nem foglalkozunk külön. Ezután jönnek a gumi egyéb tulajdonságai a [COMPOUND] sor alatt. Ha többféle keveréket tartalmaz a fájl, akkor ezek tulajdonságai mind egy-egy compound alatt vannak felsorolva. A „DryLatLong” és „WetLatLong” értékek a súrlódási (tapadási) együtthatók. Ennél igazából csak arra kell figyelni, hogy ha több keverék választható, akkor az tapad a legjobban, amelyiknél az értékek a legnagyobbak. 

Nekünk első körben a „Temperatures” sorra van szükségünk. Ez szokás szerint két értéket tartalmaz. Az első a gumi optimális hőmérséklete (középérték), amikor a legjobb teljesítményt (tapadást) érhetjük el vele. A második szám az indulási hőmérséklet, azaz ilyen értéke lesz a guminak, ha kigurulunk a garázsból. Fontos figyelni arra, hogy az első és hátsók értékek itt sem feltétlenül egyformák, akárcsak a fékeknél! Tehát amikor kint vagyunk a pályán, érdemes rápillantani néha az LCD kijelző megfelelő módjára és/vagy garázsba való bejövetel után megnézegetni a gumik hőmérsékleti értékeit a garázsban. Rögtön három számot fogunk látni: a gumi külső oldalán, a gumi belső oldalán és a gumi közepén mért hőmérsékleti értékeket. Három fontos dolgot kell szem előtt tartanunk: 

- a belső és külső értékek közül mindig a belső legyen magasabb
- a belső és külső értékek között a különbség 6-9 fok legyen
- a középső érték a külső és a belső érték számtani közepe (átlaga) legyen 

Ami ezeket a hőmérsékleteket befolyásolja: a kerék dőlése, a gumi nyomása. Ezen kívül még a driver input, illetve az egyéb futóműbeállítások (rugózás, lengéscsillapítók) vagy szárnyak is hatással vannak rá, de azokkal most nem foglalkozunk. A lényeg, hogy adott beállítású autó esetén mit kell változtatni magán a gumin, ha nem megfelelő értékeket mutat. 

Nagyon fontos, hogy a gumik 2-4 megtett, teljes értékű kör után állnak be üzemi hőmérsékletre, így ezeket kell figyelembe venni, nem szabad garázsból kiállás után azonnal méregetni! A belső és külső szélen mért értékeket a kerék negatív dőlésével állíthatjuk be. Minél nagyobb a negatív dőlés, annál melegebb lesz a belső érték a külsőhöz képest. 
Ha pl. a gumi ideális üzemi hőmérséklete 90 Celsius fok, akkor az ideális hőmérsékleti értékeknek nagyjából a következőeknek kellene lenniük: 86-90-94 fok. Az eltérés 8 fok, a középső érték pedig a két szélső átlaga. 1-2 fok eltérés ezektől az ideális értékektől különösebb problémát nem jelent versenytávon, de törekedni kell rá, hogy valami hasonlót mutasson a kép minden gumi esetén. 

Ha a két szélső érték különbsége megfelelő, de mondjuk a középső csak 85 fokot mutat, akkor a gumi nyomásán kell változtatni, mégpedig növelni kell. Ha túl nagy a középső érték, akkor pedig csökkenteni, amíg a kívánt értéket el nem érjük – ez viszonylag sok kör megtételét feltételezi, mert közben ne felejtsük el, hogy szinte minden esetben (pályán) külön kell állítani mind a négy keréken a gumik tulajdonságait! Ilyenkor az asszimetrikus beállításokat ki kell kapcsolni a beállítás idejére a garázsban. 

Ha már a nyomásnál tartunk, van ám a gumiknak ideális nyomása is. Ezt a .tbc fájl „OptimumPressure” sora fogja tudtunkra adni. Amennyiben ez a sor nincs jelen, akkor az „OptimumPressureBase” és az „OptimumPressureMult” értékek mutatják meg ugyanezt. Az első érték azt mondja meg, hogy mekkora a gumi optimális nyomása terheletlenül, tehát kerékreszerelt állapotban, de nem az autón. Vegyük példának az M1 első gumiját, ahol ez 90kpa (innentől kőkeményen matematika/fizika jön!). A második érték pedig arról tájékoztat bennünket, hogy mennyivel kell növelnünk ezt a nyomást minden N (Newton) teher ráaggatásakor ahhoz, hogy megtartsa az ideális mértékű (formájú) érintkezést az aszfalttal. Az M1-nél ez 0,0225. Egyszerűsítve, itt ugyebár a kasztni súlyát értjük. Azt ugye tudjuk, hogy 1kg = 9,81N tömeg. Vegyük a példában tovább is a BMW M1 Procar-t. Ez az autó 1020 kg tömegű, ami egyenlő 10006N-nal (1020x9,81) és ez négy kerékre oszlik el. Hosszanti irányú súlyelosztása az autónak fix 46:54 arányú, a keresztirányú pedig 50:50 és nem változtatható – most az egyszerűség kedvéért mondhatni szerencsére. 

Tehát az első tengelyre a tömeg 46%-a jut, ez 4602N-t jelent (10006x0,46) és ezt még ketté kell osztanunk, hiszen két keréken, azaz gumin osztozik = 2301N terhelés jut az első kerekekre fejenként. Ha az optimumpressure második értéke 0,0225 volt, akkor 2301x0,0225 = 52 kpa-val (kerekítve) kell növelnünk a gumik nyomását az első tengelyen ahhoz, hogy tartsuk az optimális nyomásukat. Ami azt jelenti, hogy az autó álló helyzetében 142kpa nyomás szükséges az első gumikban ahhoz, hogy megtartsák az optimális formájukat, az érintkezést a talajjal. 

Ami következőként számunkra érdekes a tbc fájlban, az a kopás. A gumi kopása során vesztett, pontosabban megmaradt tapadási értékeket a „WearGrip1”, „WearGrip2”, „WearGripn” sorok adják meg (ha csak egy van, akkor nincs számozva). Változó, hogy hány lépésben adják meg azt, hogy adott kopottságnál mekkora tapadása van még a guminak. Nézzünk egy példát: 

WearGrip1=(0.981,0.974,0.97,0.9675,0.967,0.9655,0.9645,0.961)
WearGrip2=(0.958,0.951,0.948,0.934,0.904,0.850,0.775,0.665) 

Láthatjuk, hogy itt 16 lépést sorolnak fel, ami azt jelenti, hogy egy lépés 6,25%-os kopottságnak felel meg. Tehát az első a 6.25, a második a 12.5, a harmadik érték pedig a 18,75%-os kopottság esetén mutatja meg, hogy hány százalék tapadása van még a guminak a 0km-es új gumikhoz képest. 100%-os használat defektet jelent, vagyis a példában látható 66,5%-os tapadás már lyukas gumit takar (tehát a kilyukadás pillanatában még ennyi, természetesen a defektes guminak már nincs 66%-os tapadása sem). 

Túraautózásban nem szokás kereket/gumit cserélni versenyek alatt, mert a versenytávból adódóan nem nagyon kell attól tartani, hogy elfogynak, de hosszabb szériákban, illetve a saját Procar bajnokságunkban is fontos, hogy tudjuk mi az, amit még elbír a gumi csere nélkül, mielőtt defektet kapnánk vagy „csak” túl sok tapadást veszítenénk. 

A gumik tapadását azonban nem csak kopottságuk befolyásolja, hanem a hőmérsékletük, illetve nyomásuk is. Erről sajnos pontos információkat nem ad a játék, de a .tbc fájlban van egy ilyen sor: „GripTempPress”. Pl. a BMW M1 gumijainál ez így néz ki: 

GripTempPress=(2.25, 0.60, 0.30) 

Az első szám a túl hideg, a második a túl meleg, míg a harmadik a nem megfelelő nyomású gumira vonatkozik. Erről annál több infót nem találtam a neten, miszerint minél nagyobb a szám, annál nagyobb kihatása van a nem megfelelő tulajdonságnak a tapadására. Mindenesetre ha így van, az látszik, hogy a Procarnál leginkább az okoz tapadásvesztést, ha túl hideg a gumi, míg a melegedésre vagy a nem megfelelően beállított nyomásra kevésbé érzékeny. 

Autóink 

Kezdjük szokás szerint a legkisebbel, a BMW 130i-vel! Lássuk az értékeket: 

- Temperatures=(102.0, 70.0) elöl-hátul
- OptimumPressure=(60.0, 0.0220) elöl-hátul
- GripTempPress=(1.0, 0.80, 0.50) elöl-hátul
- WearGrip=(0.975,0.955,0.943,0.934,0.928,0.923,0.890,0.742) elöl-hátul
- Autó hosszirányú súlyelosztása 50:50, nem változtatható
- Autó keresztirányú súlyelosztása 50:50, nem változtatható 

Na tehát. A kis Bömös száz fokon szereti a gumikat, garázsból kilőve pedig 70-en kezd. A tapadást 80% kopottság után kezdi elég rendesen elveszteni és erre leginkább a túl alacsony hőmérséklet tehet még rá, de nem túl nagy mértékben. 

Az ideális guminyomást itt elég könnyen ki lehet számolni, mert az autó 1290kg-os tömege egyenletesen oszlik szét minden kerékre az 50:50 hossz- és keresztirányú súlyelosztás miatt. Tehát: 

(1290kg)x9,81=12655N --> 12655N/4=3164N --> (3164N)x0,0220=70kpa --> Az optimális guminyomás (60kpa alap)+(70kpa számított), azaz 130kpa mind a négy gumiban. Ez egyébként megfelel az alap setup 132-es beállított értékének. 

Ami a 130i-nél feltűnően rossz az alap setupban, az a kerékdőlés. Túlságosan sok elöl és hátul is. A gumik belső és külső hőmérsékleti értékei akár 15 fok különbséget is mutathatnak. Gyors körre ez megfelelő lehet, de versenytávra nem ideális mértékben koptatja a gumit vagy veszít tapadást. Papíron legalábbis. 

Lépjünk tovább a BMW 320si gumijaihoz! És akkor mindjárt szembesüljünk is azzal a ténnyel, hogy az E90-hez akár háromféle gumit is választhatunk és akár különbözőeket is választhatunk tengelyenként! 

- Temperatures=(90.0,70.0) mindhárom gumikeverék
- OptimumPressure=(120.0,0.0115) elöl
- OptimumPressure=(120.0, 0.0110) hátul
- GripTempPress=(2.25, 0.60, 0.30) elöl-hátul
- WearGrip1=(0.981,0.974,0.97,0.9675,0.967,0.9655,0.9645,0.961) 
- WearGrip2=(0.958,0.951,0.948,0.934,0.904,0.850,0.775,0.665)
- Autó hosszirányú súlyelosztása 52:48, 54,5:45,5 között változtatható 0,5-ös lépésekben
- Autó keresztirányú súlyelosztása 50:50, nem változtatható 

Az E90 tehát megelégszik 90 fokos gumikkal a 130i-nél látott 102 helyett. Az ideális guminyomás itt már többféle módon alakulhat, hiszen lehet játszani az autó hosszirányú súlyelosztásával. Mi most maradjunk az alapértelmezettnél, ami egyébként személyes véleményem szerint a lehetőségek közül egyébként is a legjobb. Az első gumik ideális nyomása: 

(1100kg)x9,81=10791N --> (10791N)x0,52=5611N --> 5611N/2=2806N --> (2806N)x0,0115=32kpa --> Az optimális guminyomás (120kpa alap)+(32kpa számított), azaz 152kpa az első kerekek gumijaiban, ami egyébként pontosan így van beállítva az alap setupban. 

A hátsó gumiknál így alakul az ideális nyomás: 

(1100kg)x9,81=10791N --> (10791N)x0,48=5180N --> 5611N/2=2590N --> (2590N)x0,0110=28kpa --> Az optimális guminyomás (120kpa alap)+(28kpa számított), azaz 148kpa a hátsó kerekek gumijaiban, ami hasonlóan van beállítva az alap setupban (154). 

A fenti nyomások bármelyik gumikeverékhez alkalmasak. És akkor íme a 320si-hez választható gumikeverékek tapadási együtthatói: 

Soft Compound 

- DryLatLong=(1.838, 1.878) első, száraz
- WetLatLong=(1.260, 1.280) első, nedves
- DryLatLong=(1.911, 1.948) hátsó, száraz
- WetLatLong=(1.370, 1.390) hátsó, nedves 

Medium Compound 

- DryLatLong=(1.828, 1.868) első, száraz
- WetLatLong=(1.200, 1.220) első, nedves
- DryLatLong=(1.901, 1.938) hátsó, száraz
- WetLatLong=(1.360, 1.330) hátsó, nedves 

Hard Compound 

- DryLatLong=(1.811, 1.847) első, száraz
- WetLatLong=(1.160, 1.180) első, nedves
- DryLatLong=(1.873, 1.910) hátsó, száraz
- WetLatLong=(1.270, 1.290) hátsó, nedves 

Természetesen bár a puhább keverék jobban tapad valamivel, a keményebb viszont kevésbé melegszik. Gyors kanyarokkal tűzdelt pályákon előfordulhat, hogy a puha gumi nem bírja és túlmelegszik, olyankor a közepes vagy a kemény lehet helyette a jó választás. 

Ami még feltűnő, hogy az E90 is eléggé érzékeny a hideg gumikra, míg a túlmelegedés vagy nem teljesen megfelelő nyomás kevésbé érezteti hatását a tapadáson. Az is jól látszik, hogy nagyjából 80%-ig a kopottság még nem túlságosan szól bele a tapadás elvesztésébe. 

Végül, de természetesen nem utolsósorban lássuk a BMW M1 ideális gumitulajdonságait és -nyomásait – melyet fentebb már kiszámoltunk egyszer: 

- Temperatures=(80.0,30.0) elöl
- Temperatures=(85.0,30.0) hátul
- OptimumPressureBase=90.0
- OptimumPressureMult=0.0225 elöl
- OptimumPressureMult=0.0210 hátul
- GripTempPress=(2.25, 0.60, 0.30)
- WearGrip1=(0.9870,0.9760,0.9690,0.9652,0.9625,0.9610,0.9596,0.9585)
- WearGrip2=(0.9573,0.9559,0.9543,0.9500,0.9355,0.9130,0.8000,0.7360)
- Autó hosszirányú súlyelosztása 46:54, nem változtatható
- Autó keresztirányú súlyelosztása 50:50, nem változtatható 

Az első gumik ideális nyomása: 

(1020kg)x9,81=10006N --> (10006N)x0,46=4602N --> 4602N/2=2301N --> (2301N)x0,0225=52kpa --> Az optimális guminyomás (90kpa alap)+(52kpa számított), azaz 142kpa az első kerekek gumijaiban, ami egyébként viszonylag eltér az alap setup 155-ös értékétől. 

A hátsó gumiknál pedig így alakul az ideális nyomás: 

(1020kg)x9,81=10006N --> (10006N)x0,48=5403N --> 5403N/2=2702N --> (2702N)x0,0110=57kpa --> Az optimális guminyomás (90kpa alap)+(57kpa számított), azaz 147kpa a hátsó kerekek gumijaiban, ami kicsit eltér az alap setup 155-ös értékétől.

A 320si-hez hasonlóan a Procar legkevésbé a túl hideg gumikat szereti. 80% kopottságnál még mindig tart egy elég jó tapadási szintet, így túl hamar nem kell foglalkozni cserével itt sem. Egy kicsit viszont nehezíti a versenyzést, hogy elég alacsony az ideális hőmérséklet (80-85), amit nem mindig lehet ilyen szinten tartani. Szerencsére túlmelegedésre és az ezzel együtt járó nagyobb nyomásra kevésbé érzékenyek a gumik. 


Végszó 

Nos... így a végére elég sok számolgatás és méricskélés jutott, de a gumik állapota rendkívül fontos egy versenyautó szempontjából. Hiába van erős motorunk meg jó fékeink és csodásan hangolt futóművünk, ha az aszfaltra nem tudjuk átvinni az erőt megfelelően. Ezért a gumikkal mindig kiemelten kell foglalkoznunk, ha jó eredményeket akarunk elérni! 

Remélem a kevés rizsa és némi alapvető leírás mellett sok hasznos és esetleg új információt is sikerült belesűrítenem a cikkbe és mindenkinek hasznára válik. Látható, hogy a szimulátorozás nem csak annyiból áll, hogy kimegyünk a pályára aztán jó’napot, nyomjuk, mint az ökrök és csodálkozunk, hogy nem jó. Igazán jó eredmények eléréséhez a fentieket mind át kell nyálazni, megérteni és jól alkalmazni – ez utóbbit pályánként külön-külön! És ha nem megy elsőre, akkor meg kell próbálni másodszor is. És nem utolsósorban: kérdezzünk másoktól, ha valami nagyon nem megy!

Ez a dokumentum teljes egészében Neuro munkája, máshol közzétenni kizárólag az ő engedélyével szabad!
  « vissza a főoldalra  

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Ha még nincs azonosítód, regisztrálj oldalunkon!

  Hozzászólások6  

liuchunkai

2018-07-13 10:48:28 [6]

20180713lck
canada goose
kd shoes
nike air huarache
nike air max 90
polo outlet online
carrera sunglasses
nfl jerseys
coach outlet store
ray ban sunglasses
cheap oakley sunglasses
christian louboutin shoes
chloe outlet
air jordan retro
true religion jeans
gucci bags
bcbg dresses
cheap jordans
colts jerseys
pandora outlet
stussy hoodie
jordan 4
adidas crazy
ferragamo shoes
prada outlet online
coach outlet online
giuseppe zanotti shoes
canada goose outlet
canada goose outlet
uggs outlet
moncler jackets
ralph lauren polo
coach outlet online
prada shoes for men
cheap jordan shoes
christian louboutin shoes
jimmy choo sunglasses
longchamp outlet online
kate spade outlet online
ray ban sunglasses outlet
links of london jewellery
adidas nmd r1
michael kors outlet online
true religion jeans sale
canada goose outlet store
michael kors outlet
adidas yeezy boost
san antonio spurs
49ers jersey
reebok shoes
oakley sunglasses
stuart weitzman shoes
swarovski uk
tory burch outlet online
bulgari jewelry
cheap nba jerseys
michael kors outlet online
tory burch outlet online
moncler jackets
michael kors outlet online
michael kors outlet clearance
basketball jerseys
cheap jordans for sale
coach outlet
pandora jewelry
nike factory store
air force 1 shoes
mulberry bags
nike uk store
ecco outlet
cheap ugg boots
ralph lauren outlet
cheap ray ban sunglasses
cheap nhl jerseys
uggs outlet
oakley sunglasses
ugg outlet
michael kors outlet online
cheap jordans free shipping
kate spade
cheap football shirts
yeezy boost 350
james harden jerseys
cheap jordan shoes
fingerlings monkey
michael kors outlet online
ralph lauren outlet
michael kors
mizuno shoes
ugg boots
michael kors uk
uggs outlet
air max 90
diesel jeans
ralph lauren shirts
adidas outlet online
ugg outlet
michael kors outlet online
michael kors outlet online
ugg boots
true religion outlet
air jordan shoes
balmain jeans
ralph lauren outlet
pandora charms sale clearance
burberry outlet store
ugg outlet
canada goose outlet store
longchamp pliage
tag heuer watches
pandora outlet
michael kors bags
air max 90
michael kors uk
jordan retro
canada goose jackets
cheap jordan shoes
kobe shoes
kobe 9 elite
light up shoes
puma shoes
moncler outlet online
michael kors outlet clearance
coach outlet
uggs outlet
moncler jackets
uggs outlet
polo ralph lauren outlet
barbour women jackets
canada goose outlet store
longchamp bags
adidas shoes
ralph lauren polo
nike revolution
canada goose jackets outlet
pandora charms sale clearance
nike store uk
prada bags
cartier bracelet
gucci outlet online
longchamp handbags
texans jerseys
coach outlet online
cazal outlet
oakley sunglasses wholesale
bape clothing
champion clothing
under armour outlet
ralph lauren uk
jordan 3
fitflops
nike roshe run
pandora charms sale clearance
supra shoes sale
adidas outlet online
asics running shoes
kate spade sale
polo ralph lauren outlet
ugg canada
coach outlet
reebok shoes
supreme
converse shoes sale
james harden shoes
toms outlet
true religion jeans
ralph lauren outlet
toms outlet
swarovski outlet store
kate spade sale
air max 2015
canada goose outlet
gucci outlet store
furla handbags
mbt outlet
michael kors outlet online
coach outlet
cheap oakley sunglasses
prada sunglasses for women
coach outlet store online
toms outlet
canada goose outlet store
adidas wings shoes
coach outlet online
cheap jordan shoes
michael kors outlet online
calvin klein jeans
louboutin shoes
isabel marant shoes
yeezy boost
uggs outlet
kobe bryants shoes
kate spade outlet online
canada goose outlet store
football shirts
cheap jerseys wholesale
coach outlet online
ugg boots clearance
jordan 12
uggs outlet
fila sneakers
herve leger dresses
louboutin shoes
suicoke sandals
givenchy handbags
true religion jeans
nike air max 2017
cheap jordans
huf clothing
cheap nba jerseys
jordan 32
michael kors outlet online
canada goose jackets outlet
ralph lauren polo
pandora charms sale clearance
uggs clearance
off white clothing
cheap jordan shoes
coach outlet online
gentle monster sunglasses
moncler outlet
polo ralph lauren
air jordan shoes
snapbacks wholesale
coach outlet online
polo ralph lauren
canada goose outlet
coach outlet online
arcteryx jacket
longchamp handbags sale
cheap ray ban sunglasses
michael kors outlet
air jordan shoes
true religion outlet uk
ferragamo shoes
blackhawks jerseys
uggs outlet
cheap ray ban sunglasses
canada goose outlet store
cheap oakley sunglasses
mulberry handbags
ferragamo shoes
polo ralph lauren outlet
adidas soccer shoes
nfl jersey wholesale
michael kors outlet clearance
air max 90
nobis jackets
coach outlet online
cheap oakley sunglasses
air jordan shoes
nike air huarache
los angeles lakers jerseys
michael kors outlet online
michael kors handbags
cheap ray ban sunglasses
canada goose jackets
nike roshe run
mlb jerseys
cheap ray ban sunglasses
chopard jewelry
ugg outlet
pandora outlet
gucci outlet online
michael kors outlet online
pandora charms sale clearance
uggs outlet
ugg outlet stores
cheap jordan shoes
fitflops sale clearance
cheap jordans
broncos jerseys
michael kors handbags
kate spade sale
nike shoes outlet
swarovski jewelry
michael kors outlet
kd 9
lebron shoes
isabel marant outlet
fitflops
ravens jerseys
oakley sunglasses wholesale
michael kors outlet clearance
pandora outlet
canada goose coats
burberry canada
air max shoes
adidas nmd runner
g-star jeans
michael kors outlet online
givenchy jewelry
hermes outlet store
nike shoes outlet
ugg boots clearance
canada goose jackets
longchamp bags
kate spade handbags
michael kors handbags outlet
canada goose jackets
coach outlet online
guess factory
ed hardy outlet
pandora outlet
fitflops shoes
pandora charms sale clearance
cheap basketball shoes
cheap nhl jerseys
malone souliers
wellensteyn outlet
coach canada
pandora jewelry
air max 90
michael kors wallets for women
canada goose outlet
coach handbags outlet
mulberry handbags
tory burch outlet online
coach outlet online
10 deep clothing
tods outlet online
longchamp pas cher
ray ban sunglasses outlet
canada goose jackets sale
ray ban
mulberry bags
denver broncos jersey
fossil watches
coach outlet
polo ralph lauren
christian louboutin shoes
christian louboutin shoes
canada goose jackets
bottega veneta outlet online
brequet wathes
michael kors outlet online
jordan shoes
coach outlet online
hermes belts
ugg outlet
michael kors outlet online
ysl outlet online
ugg outlet
coach outlet
new balance outlet
true religion jeans
pandora charms sale clearance
air jordan shoes
cheap oakley sunglasses
mac cosmetics
coach outlet online
nike shoes
swarovski outlet store
canada goose outlet store
canada goose jackets
a bathing ape
cheap ugg boots
audemars piguet watches
uggs outlet
belstaff jackets
true religion outlet
ferragamo shoes
mulberry handbags sale
pandora charms
supreme t shirts
jordan shoes
lacoste polo
coach outlet online
lacoste shirts
canada goose outlet store
kate spade handbags
mishka snapbacks
coach outlet store
mont blanc outlet
polo ralph lauren outlet
ralph lauren outlet
true religion outlet
tory burch outlet online
tory burch handbags
air more uptempo
dsquared2 jeans
pandora charms sale clearance
cheap nba jerseys
fitflops sale clearance
ralph lauren outlet
oakley sunglasses uk
fendi handbags
longchamp pliage
coach outlet
swarovski jewellery
tory burch outlet online
michael kors outlet clearance
canada goose jackets
oakley sunglasses wholesale
bvlgari outlet
2018 world cup jerseys
canada goose outlet store
canada goose jackets
hermes outlet store
coach outlet
mulberry uk
michael?kors?handbags
brequet wathes
birkenstock shoes
kate spade handbags
ralph lauren shirts
jordan shoes
canada goose coats
mulberry handbags
true religion outlet store
kevin durant jerseys
armani exchange
michael kors canada
ferragamo shoes sale
nike shoes outlet
manolo blahnik outlet
air max shoes
tory burch outlet stores
michael kors outlet clearance
kd 10 elite
freshjive clothing
cheap soccer jerseys
ugg outlet
canada goose jackets outlet
birkenstock shoes
michael kors outlet online
air max 95
cheap oakley sunglasses
soccer jerseys wholesale
christian louboutin shoes
michael kors outlet online
nike outlet store
ugg boots on sale
polo outlet factory store
jimmy choo shoes
vans sneakers
true religion uk
golden state warriors
jordan shoes
louboutin outlet
marc jacobs sale
cheap oakley sunglasses
balenciaga shoes
undefeated shoes
ralph lauren polo
air jordan shoes
polo ralph lauren shirts
michael kors outlet online
coach outlet store online
michael?kors?outlet?online
alife clothing
jordan retro
nfl jerseys
fitflops
polo ralph lauren shirts
canada goose jackets
christian louboutin shoes
foamposite shoes
true religion outlet
bally shoes
michael kors outlet
salomon outlet
cheap jerseys wholesale
ray ban
michael kors factory outlet
chloe sunglassess
cheap oakley sunglasses
mont blanc pens
miu miu shoes
ferragamo shoes
kate spade sale
uggs outlet
pandora charms
coach outlet
coach outlet online
swarovski outlet store
kyrie 4
mcm backpacks
ugg boots clearance
harry winston jewelry
kate spade sale
coach outlet
van cleef arpels jewelry
longchamp outlet
kevin durant shoes
longchamp handbags
mlb jerseys
ugg boots clearance
coach outlet
cheap oakley sunglasses
coach factory store
longchamp solde
jordan shoes
coach factory outlet
fitflops sale clearance
longchamp outlet store
michael kors outlet online
kate spade handbags
ray ban sunglasses outlet
soccer cleats
karen millen dresses
christian louboutin shoes
true religion outlet
coach handbags on sale
polo ralph lauren outlet
chrome hearts online store
cheap ray ban sunglasses
coach outlet
nike air force 1
alexander mcqueen shoes
canada goose jackets
ferragamo outlet
pandora charms sale clearance
nhl jerseys
gucci outlet online
polo ralph lauren shirts
michael kors outlet clearance
true religion outlet
fitflops sale clearance
oakley sunglasses wholesale
mulberry outlet,mulberry handbags outlet
valentino shoes
cheap jordan shoes
hermes birkin bag
adidas y3 shoes
burberry outlet online
uggs outlet
burberry outlet sale
nike blazer pas cher
moncler coats
michael kors outlet online
tory burch outlet online
nike air max 90
michael kors outlet online
true religion outlet
christian louboutin pas cher
true religion outlet
canada goose outlet online
christian louboutin shoes
cleveland cavaliers jerseys
coach outlet online
jerseys from china
cheap ray ban sunglasses
nike pegasus
fitflops shoes
coach outlet clearance
coach outlet online
jordan 4
camisetas futbol baratas
chrome hearts outlet store
fred perry polo
nike outlet online
canada goose outlet store
canada goose outlet
adidas store
ray ban sunglasses outlet
20180713lck

chenlina

2018-06-15 09:47:50 [5]

2018.6.15xukaimin
jordans
nike air max
mulberry handbags
hogan
chaussure nike
nike kyrie 2
nike air max
lululemon outlet
asics running
nike roshe
tods shoes
bottega
air max 95
valentinos
supra shoes
air max
bcbg
nike roshe
kevin durant shoes
polo ralph lauren
adidas flip-flops
marc jacobs
mont blanc pens
links of london uk
adidas outlet store
balance shoes
jordan
kobe bryant shoes
michael kors outlet online
prada
nike air max
converse chuck taylor
ralph lauren
adidas trainers uk
sac longchamp
ray ban sunglasses
mizuno
ray ban pas cher
longchamp pas cher
pandora bijoux
bcbg max azria
kate spade uk
dansko outlet
toms shoes
michael jordan
air max 2018
jordan pas cher
yeezy shoe
ferragamo
tommy hilfiger pas cher
vans outlet
coach factory outlet
wedding dress
jordan 11
lebron james shoes
cheap jordans
thomas sabo uk
cheap basketball shoes
polo ralph lauren
burberry outlet
weitzman shoes
pandora bracciali
nike air max 90
nike uk
hilfiger outlet
michael kors outlet
guess canada
chloe handbags
michael kors
adidas clothing
balance shoes
nike air
puma shoes
reebok shoes
abercrombie
michael kors
nike huarache
insanity workout
hermes birkin
free running
occhiali oakley
air force
fitflops outlet
new balance femme
salvatore ferragamo
swarovski
air max
nike free
air jordan
guess factory
adidas soccer cleats
nike shoes
france world cup jersey
spain world cup jersey
nike mercurial
air max
ray ban sunglasses
longchamp
ray ban
prada handbags
montre homme
portugal world cup jersey
adidas outlet
nike clothing
converse
ralph lauren outlet
marc by marc jacobs
kates pade outlet online
hermes
lunette oakley
nike air max
nike roshe run
pandora uk
converse uk
nike pas cher
lebron 11
soccer jerseys
versace handbags
michael jordan
prada outlet
nike air max
reebok shoes
mercurial superfly
michael kors outlet
ray ban occhiali
coach outlet
roshe run
jordan 3
nike blazer
longchamp handbags
timberland
pandora jewelry
dolce and gabbana
longchamp outlet
adidas outlet store
nike roshe run
vans pas cher
cheap wedding dresses
jordan 4
converse all stars
burberry
nike outlet store
michael kors handbags
adidas superstar
nike free run
cheap jordan shoes
jordan 6
yves saint laurent
christian louboutin
jordan 5
dansko shoes
bijoux swarovski
true religion
christian louboutin
nike free
roshe run
michael kors outlet clearance
softball bats
true religion outlet
kenzo clothing
asics gel
true religion jeans
germany world cup jersey
replica watches
jordan xx9
air max 90
flip flops
ralph lauren outlet
goyard handbags
pandora jewelry
hilfiger uk
five finger shoes
nike air max 2017
michael kors uk
england world cup jersey
burberry outlet
fendi
hollister outlet
air max 90
cheap oakley sunglasses
bottega veneta
mont blanc pens
louboutin
lunette ray ban
adidas outlet store
cheap wedding dresses
michael jordan
longchamp outlet
blazer nike
burberry handbags
kate spade
nike outlet
mac cosmetics outlet
ghd hair straighteners
swarovski gioielli
rolex watches
tory burch
converse
karen millen
dolce and gabbana
oakley sunglasses
barbour jackets
nike free run
michael kors uk
montres
omega watches
jordan 12
adidas slides
jordan
longchamp handbags
tory burch
softball bats
oakley sunglasses
hogan shoes
nike outlet
nike roshe run
polo ralph lauren
true religion outlet
celine handbags
coach outlet
iphone cases
christian louboutin
iphone x case
nike air max
prom dresses
converse shoes
scarpe hogan
mizuno
cheap jerseys
adidas shoes
true religion
para jumpers
polo ralph lauren
polo lacoste pas cher
christian louboutin
air force
adidas originals
new balance
herve leger dresses
kobe 9 elite
nike air force 1
ray ban sunglasses
ray ban
orologi rolex
sac vanessa bruno
beats by dre
nike free
supra shoes
vans scarpe
jordan 1
adidas running shoes
ray ban sunglasses
fendi handbags
oakley uk
nike vapor max
belgium world cup jerseys
fitflop
nfl jerseys
pandora charms
true religion jeans
lululemon outlet
salomon shoes
montre pas cher
nike air max
ray ban sunglasses
beats headphones
manolo blahnik shoes
nike air max
instyler
replica watches
ai max
mac makeup
nike store
guess pas cher
marc jacobs handbags
salvatore ferragamo
louboutin
nike shoes
mulberry
michael kors
jordans
rolex watches
ralph lauren
boy london clothing
reebok outlet
sac michael kors
balenciaga sneakers
furla handbags
new balance
nike blazer
coach outlet online
swarovski jewelry
nike air max
timberland boots
timberland pas cher
cheap oakley sunglasses
adidas zx flux
fitflops
gucci outlet
nike soccer shoes
ed hardy
clarks shoes
mac cosmetics
cheap jerseys
sac michael kors
michael kors canada
nike air max 97
tiffany jewelry
air max
oakley vault
gucci outlet
mizuno running shoes
stuart weitzman
new balance soldes
nike factory outlet
jordan
argentina world cup jersey
asics trainers
tn pas cher
nike air max
adidas superstar
air jordan
asics gel
timberland boots
air max plus
louboutin outlet
lacoste shoes
timberland shoes
hermes birkin bag
oakley sunglasses
jordan
burberry
ai max
replica watches
michael kors factory outlet
louboutin
abercrombie
brazil world cup jersey
roty burch outlet
vans outlet
giuseppe zanotti outlet
miu miu shoes
michael kors
beats headphones
skechers sneakers
nike free
chrome hearts jewelry
jimmy choo shoes
louboutin pas cher
air max
cartier bracelet
oakley sunglasses
mac makeup
michael kors outlet
oakley pas cher
adidas outlet store
michael kors outlet
lebron shoes
burberry sale
polo ralph lauren
2018.6.15xukaimin

liuchunkai

2018-05-03 11:59:01 [4]

20180503lck
louis vuitton outlet
polo shirts
cheap jordans
hermes belts
kate spade sale
coach handbags on sale
canada goose jackets outlet
polo outlets factory store
christian louboutin
michael kors outlet clearance
pandora charms sale clearance
cheap oakley sunglasses
louis vuitton outlet
coach factory outlet
nike shoes
michael kors outlet
kings jerseys
ugg outlet
oakley sunglasses wholesale
moncler jackets
true religion outlet
ralph lauren outlet
football shirts
canada goose outlet online
denver broncos jerseys
polo ralph lauren factory store
oakley sunglasses
pandora charms sale clearance
cheap jordans
ugg outlet
canada goose outlet store
michael kors outlet online
polo ralph lauren
cheap jordan shoes
nike outlet online
birkenstock sandals
pandora charms
louboutin pas cher
oakley sunglasses
ray ban sunglasses
ferragamo outlet
uggs canada
pandora
canada goose jackets
ed hardy outlet
ray ban sunglasses
coach outlet online coach factory outlet
burberry outlet
true religion outlet
fitflops
ugg outlet store
cavaliers jerseys
cleveland cavaliers jersey
ralph lauren outlet
oakley sunglasses wholesale
pandora outlet
nike nba jerseys
canada goose jackets
coach outlet online
oakley sunglasses wholesale
prada outlet online
nobis jackets
polo ralph lauren
cheap ray ban sunglasses
christian louboutin pas cher
christian louboutin sale
air jordan shoes
swarovski crystal
ecco outlet
polo ralph lauren shirts
fred perry polo shirts
hermes outlet
ugg outlet
pandora charms sale clearance
coach outlet online
kobe bryant shoes
cheap ugg boots
christian louboutin
michael kors online
michael kors outlet
canada goose outlet online
coach outlet
cheap ray ban sunglasses
michael kors outlet
uggs outlet
cheap jordan shoes
jerseys wholesale
jordan shoes
longchamp pas cher
ugg outlet
lakers jerseys
rolex watches for sale
oakley sunglasses
true religion outlet store
nfl jerseys
nike outlet
ugg boots
canada goose outlet
polo ralph lauren
ralph lauren polo
canada goose
true religion outlet
coach factory outlet
canada goose outlet store
ugg outlet
fitflops sale clearance
pandora jewelry
cheap ugg boots
true religion jeans
burberry outlet
true religion jeans
ray ban sunglasses outlet
canada goose jackets for women
cheap ray ban sunglasses
uggs outlet
rolex replica
burberry outlet store
louis vuitton outlet
tory burch outlet
nike roshe
michael?kors?outlet?online
christian louboutin sale
cheap jordans
dansko shoes
uggs outlet
oakley sunglasses wholesale
ugg outlet逗号ugg outlet stores
adidas nmd
coach factory outlet
mulberry uk
mulberry bags
cheap jordan shoes
cheap oakley sunglasses
louboutin shoes
coach outlet
chrome hearts online store
san antonio spurs jerseys
pandora jewelry
longchamp outlet
pandora charms sale clearance
cheap nhl jerseys
true religion outlet uk
coach outlet online
nfl jerseys
canada goose jackets
thunder jerseys
coach outlet store online
oakley sunglasses wholesale
canada goose jackets
nike presto
moncler jackets
canada goose jackets outlet
pandora jewelry outlet
mont blanc pens
mac makeup
jordan shoes
air max 90
pandora charms
fitflops sale
coach factory outlet
ugg boots
canada goose outlet store
prada sunglasses
canada goose outlet
nike air force 1
canada goose jackets men
canada goose outlet
canada goose outlet
ray ban sunglasses
canada goose outlet store
uggs outlet
2018 world cup jerseys
coach outlet online
michael kors outlet
michael kors outlet clearance
christian louboutin shoes
cheap oakley sunglasses
cheap jordans
ugg boots clearance
nhl jerseys wholesale
jordan shoes
air huarache
air jordan 4
cheap jordan shoes
true religion outlet
ferragamo shoes
michael kors canada
ralph lauren shirts
christian louboutin sale
chrome hearts sunglasses
ray ban sunglasses outlet
polo ralph lauren shirts
michael kors handbags
fitflops shoes
polo ralph lauren
mcm outlet
coach outlet store online
michael kors outlet
air jordan 12
oakley sunglasses
jordan shoes
coach outlet online
uggs outlet
fitflops outlet
michael kors wallets
oakley sunglasses
coach outlet online
adidas shoes
manchester united jersey
ray ban sunglasses outlet
canada goose outlet
true religion jeans
canada goose uk
polo pas cher
cheap jordan shoes
canada goose jackets
ugg boots
nike air max 90
cheap jordan shoes
soccer shoes
coach outlet online
ugg outlet
polo outlet factory store
coach factory outlet
uggs outlet online
fitflops sale clearance
canada goose jackets outlet
burberry outlet
coach factory outlet
cheap jordan shoes
coach outlet
canada goose jackets
pandora charms
michael kors bags
mont blanc outlet
longchamp outlet
fitflops sale clearance
replica rolex
coach outlet
cheap oakley sunglasses
polo ralph lauren
cheap oakley sunglasses
coach outlet online
ralph lauren polo shirts
swarovski crystal
michael kors outlet
michael kors outlet online
gucci outlet online
tory burch outlet online
golden state warriors
michael kors outlet online
louis vuitton outlet store
foamposite shoes
wellensteyn outlet
polo ralph lauren
golden state warriors jerseys
rolex watches for sale
oakley sunglasses
true religion outlet
kobe bryants shoes
jordan 12
76ers jerseys
coach outlet store online
cleveland cavaliers jerseys
coach outlet
mizuno running shoes
tory burch outlet store
cheap soccer jerseys
air jordan shoes
cheap jordans
pelicans jerseys
canada goose coats
cheap uggs
coach outlet canada
swarovski outlet store
christian louboutin shoes
nba jerseys
nobis outlet
polo outlet
cheap ray ban sunglasses
ugg outlet online
oakley sunglasses
nike factory store
nike air huarache
canada goose outlet
christian louboutin shoes
longchamp outlet
pandora charms
tory burch outlet online
cheap oakley sunglasses
barbour outlet
air max shoes
coach outlet
cheap oakley sunglasses
ray ban sunglasses
ralph lauren outlet
polo ralph lauren outlet
cheap jordans
longchamp pliage
nhl jerseys
ralph lauren uk
swarovski outlet
cheap jordans
swarovski outlet
gucci outlet
cheap nba jerseys
cheap ray bans
ralph lauren polo
jazz jerseys
michael kors handbags
fred perry polo
coach outlet online
canada goose jackets
cheap nhl jerseys
cheap oakley sunglasses
true religion jeans
new balance shoes
mizuno shoes
reebok outlet store
hermes birkin
pacers jerseys
canada goose outlet
converse shoes sale
ralph lauren polo
asics shoes
coach outlet
true religion jeans
coach outlet
michael kors bags
michael kors outlet clearance
fitflops
polo ralph lauren
coach canada
tory burch outlet online
ugg outlet
true religion uk
coach outlet store
air force 1 shoes
christian louboutin shoes
air jordan retro
air jordan shoes
rolex replica
jordan shoes
valentino outlet
cheap jerseys wholesale
mlb jerseys
polo outlet
giuseppe zanotti outlet
oakley sunglasses uk
louis vuitton outlet online
louboutin outlet
christian louboutin sale
air max 90
uggs outlet
air jordan retro
bulls jerseys
coach outlet store online
coach outlet online
knicks jerseys
mulberry handbags
canada goose outlet store
lebron shoes
ferragamo outlet
cheap ugg boots
pandora jewelry
yeezy boost
polo ralph lauren
tory burch outlet
michael kors outlet online
pandora charms sale clearance
coach outlet store online
moncler coats
louboutin shoes
ray ban sunglasses outlet
coach outlet online
polo outlet
air max 90
michael kors outlet
ray ban sunglasses
polo ralph lauren outlet
uggs outlet
ralph lauren
coach factory outlet
oakley sunglasses
pandora outlet
michael kors outlet
kevin durant shoes
cheap jerseys
tory burch outlet
michael kors outlet
fitflops sale clearance
polo ralph lauren
canada goose outlet
cartier watches
adidas outlet online
jordan shoes
canada goose outlet sale
chelsea jersey
fitflops sale clearance
christian louboutin outlet
coach outlet store
ray ban sunglasses outlet
moncler outlet
christian louboutin sale
ray ban sunglasses sale
prada handbags
cheap jordan shoes
mulberry handbags
polo ralph lauren outlet
michael kors outlet online
cheap ugg boots
moncler outlet
michael kors outlet clearance
cheap jordans
ray ban sunglasses
cheap jerseys
coach factory outlet
ralph lauren outlet
coach outlet
uggs outlet
ralph lauren outlet
oakley sunglasses
coach outlet
canada goose jackets
canada goose outlet store
san antonio spurs
nfl jerseys
coach outlet
uggs outlet
ralph lauren outlet
michael kors outlet
canada goose jackets
coach outlet clearance
ed hardy clothing
reebok shoes
coach factory outlet
michael kors uk
longchamp handbags
michael kors outlet online
true religion jeans
nba jerseys
pandora outlet
timberwolves jerseys
nike air max 2015
cartier outlet
michael kors outlet
coach factory outlet
cheap oakley sunglasses
fitflops
ray ban sunglasses on sale
canada goose outlet
cheap jordan shoes
pandora jewelry
mbt shoes
swarovski outlet
oakley sunglasses
adidas wings
nike store uk
cheap jordan shoes
christian louboutin outlet
canada goose
adidas nmd r1
pandora jewelry
broncos jersey
michael kors outlet online
air max uk
oakley sunglasses
cheap jordan shoes
true religion outlet
ugg outlet online
cazal outlet
adidas nmd
burberry outlet sale online
canada goose parka
supra shoes sale
pandora jewelry
christian louboutin outlet
nike air max
canada goose outlet
longchamp pliage
canada goose coats
kobe shoes
adidas store
pandora outlet
michael kors outlet online
ferragamo shoes
true religion outlet store
canada goose outlet store
coach outlet online
michael kors uk
true religion jeans
coach outlet
swarovski outlet store
oakley sunglasses sale
oakley sunglasses
polo ralph lauren
nike uk store
raptors jerseys
true religion jeans sale
swarovski crystal
gucci outlet online
canada goose jackets
christian louboutin
ray ban sunglasses
canada goose jackets
mulberry outlet
blackhawks jerseys
pandora charms
ferragamo outlet
coach outlet store online
gucci outlet store
coach outlet
ugg boots
michael kors handbags
coach outlet
chicago blackhawks jerseys
hawks jerseys
louis vuitton outlet online
warriors jerseys
coach outlet online
air jordan shoes
oakley sunglasses
ralph lauren polo
oakley sunglasses wholesale
ugg outlet
ray-ban sunglasses
oakley sunglasses wholesale
ray-ban sunglasses
hermes online
polo ralph lauren shirts
michael kors outlet clearance
cheap michael kors handbags
canada goose outlet store
nike outlet
uggs outlet online
tory burch outlet
oakley sunglasses wholesale
ferragamo outlet
mulberry bags
nike shoes
air jordan shoes
air max 90
michael kors outlet
longchamp bags
ralph lauren shirts
ralph lauren factory store
michael kors outlet
reebok trainers
basketball shoes
swarovski crystal
ugg outlet online
ugg outlet
cheap ray ban sunglasses
canada goose jackets
louis vuitton outlet store
canada goose outlet
ugg outlet
coach outlet
canada goose coats
air jordan shoes
cheap jordans
ugg boots
nba jerseys wholesale
lacoste polo shirts
ray ban sunglasses outlet
ralph lauren
nfl jerseys wholesale
canada goose outlet
polo ralph lauren
coach outlet
polo ralph lauren
true religion outlet
coach outlet store online
cheap jordans
longchamp solde
longchamp handbags
michael kors handbags
adidas wings shoes
nike shoes
coach outlet store online
oakley sunglasses wholesale
mlb jerseys
wellensteyn jackets
louis vuitton outlet stores
nfl jersey wholesale
coach canada
coach outlet
cheap jordan shoes
michael kors handbags outlet
rolex watches
ugg boots for women
futbol baratas
ralph lauren pas cher
swarovski uk
michael kors uk
fitflops shoes
chrome hearts outlet
michael kors outlet
air max 2015
ralph lauren polo shirts
cheap oakley sunglasses
ugg outlet
oakley sunglasses
air jordan shoes
ralph lauren outlet
coach outlet online
nike shoes outlet
adidas outlet
michael kors
ecco shoes
uggs on sale
fitflops sandals
ugg boots on sale
coach outlet
coach outlet
polo outlet
ralph lauren outlet
cheap jordans
coach outlet
christian louboutin shoes
mulberry outlet
tory burch handbags
pandora jewelry
coach outlet store online
cheap jordans
uggs outlet online
hermes belt
jordan shoes
air jordan shoes
mulberry outlet逗号mulberry handbags outlet
polo outlet stores
canada goose jackets
uggs clearance
canada goose outlet
oakley sunglasses wholesale
magic jerseys
cheap air jordans
mlb jerseys wholesale
michael kors outlet online
nhl jerseys
jordan 3
cheap jordans free shipping
true religion jeans
ugg boots clearance
longchamp pas cher
canada goose outlet store
gucci outlet online
canada goose jackets
michael kors outlet store
ugg boots clearance
chrome hearts outlet store
mulberry bags
pandora charms
true religion jeans
cheap football shirts
pandora charms sale clearance
mac cosmetics
canada goose outlet store
ugg boots
coach factory outlet
coach outlet online
michael kors outlet clearance
nike outlet
michael kors outlet clearance
michael kors factory outlet
jordan shoes
jordan retro
polo ralph lauren shirts
cheap nba jerseys
uggs outlet online
cheap air jordans
pandora outlet
canada goose jackets sale
moncler outlet
cheap ray ban sunglasses
uggs outlet
michael kors outlet
cheap jordans
longchamp bags
cheap jordan shoes
christian louboutin shoes
birkenstock shoes
oakley sunglasses
true religion jeans
kate spade sale
hermes outlet store
max 1
tory burch outlet
canada goose outlet
oakley sunglasses
kobe 9 elite
ferragamo shoes
polo outlet online store
fitflops sale clearance
nike shoes outlet
ray ban sunglasses
canada goose jackets
oakley sunglasses wholesale
jordan 4
ray ban sunglasses outlet
supra shoes

chenlina

2018-03-28 03:07:12 [3]

chenlina20180328
adidas shoes
cheap ray bans
coach outlet online
givenchy handbags
adidas flip flops
burberry scarf
coach outlet online
air jordan
baseball jerseys
christian louboutin
tory burch outlet
coach handbags
coach outlet online
ralph lauren outlet
cheap rolex watches
louis vuitton outlet
jordan xx9
balance shoes
ray ban
nfl jerseys
nike uk
ralph lauren
jordan 6
air max 95
oakley sunglasses
michaelkors outlet
jordans
oakley sunglasses
kate spade outlet
prada handbags
scarpe mbt
mizuno running shoes
mont blanc pens
jordans
nike roshe
jordan
coach outlet online
louboutin
wholesale nfl jerseys
coach factory outlet
michael kors outlet
oakleys
nike blazer
nike air max
louboutin
manolo blahnik
toms outlet
giuseppe zanotti shoes
nike outlet
alexander mcqueen shoes
longchamp
adidas uk
yeezy shoes
flip-flops
timberland
mcm bags
nike sb
ferragamo shoes
celine outlet
jordan 3
herve leger dresses
jordan shoes
links of london
toms outlet
tory burch uk
air max
kate spade
rayban
birkenstock sandals
coach outlet online
longchamp
mont blanc
supreme
vans shoes
kate spade outlet
asicsasics running shoes
baseball bats
adidas yeezy boost
mishka clothing
michael kors outlet
louis vuitton outlet
beats by dre headphones
longchamp outlet
adidas outlet
coach
new balance
roshe run
cheap jordans
bottega veneta
oakley sunglasses
nike tennis
balenciaga shoes
coach factory outlet online
asics
birkenstock shoes
dansko shoes
snapbacks wholesale
nike air force
bcbg
timberland boots
nike dunks
nike outlet
polo outlet
cheap nhl jerseys
mbt shoes
nike factory outlet
christian louboutin
michael kors
coach factory outlet
supra shoes
mont blanc
jordan
blackhawks jersey
pandora charms
air max 97
miu miu shoes
louis vuitton outlet
louboutin
stan smith shoes
michael kors outlet
cheap jerseys
pandora jewelry
jordans
michael kors handbags
tory burch outlet
prada bags
polo ralph lauren
pandora jewelry
cheap rolex watches
lebron 15
louboutin
adidas slides
jordan shoes
kobe 11
ray ban
jordan
nike air
supreme outlet
longchamp
nike free
louis vuitton outlet
air force 1
pandora charms
air max 1
mac cosmetics
louis vuitton
michael kors outlet
tommy hilfiger
adidas jeremy scott
coach outlet
timberland boots
coach outlet online
rolex watches
harden vol 1
dolce and gabbana
oakley sunglasses
jordan 12
nike uk
ray ban sunglasses
longchamp outlet
marc jacobs
true religion
nike free
belstaff jackets
coach
supreme
louis vuitton
jordans
kevin durant shoes
bvlgari rings
rolex replica watches
hermes outlet
longchamp handbags
coach factory outlet
undefeated shoes
converse
ralph lauren
burberry outlet
michael kors outlet
louis vuitton handbags
burberry outlet
nike lunarglide
flip flops
air huarache
cheap mlb jerseys
nfl jerseys wholesale
fitflops
mulberry
nike tn
manchester united jersey
polo ralph
nike outlet
coach factory online
jordan shoes
salvatore ferragamo
coach outlet
flops
air max plus
oakley sunglasses
cheap oakley sunglasses
flops
ray ban sunglasses wholesale
kate spade outlet
nike kyrie 3
michael kors handbags
swarovski jewelry
ralph lauren
michael kors handbags
supreme uk
louboutin
van cleef & arpels jewelry
oakley vault
coach outlet
nike outlet
ray ban sunglasses
cheap nfl jerseys
nike blazer shoes
hermes bags
pandora jewelry
cartier jewelry
polo ralph lauren
air max 270
dior handbags
louboutin
jordan 1
nike shoes
louboutin
hermes
jimmy choo shoes
prada
curry shoes
michael kors outlet clearance
under armour outlet
coach outlet online
polo ralph lauren
mlb jerseys
juicy couture
louboutin
oakley sunglasses wholesale
kate spade
ray ban
nike revolution
cheap replica watches
kate spade
nfl jerseys
cheap mlb jerseys
converse shoes
ralph lauren
coach handbags
true religion jeans
air max
cheap nfl jerseys
louis vuitton
louis vuitton
birkenstock outlet
stussy hoodie
air max 90
adidas football boots
adidas superstar
louis vuitton handbags
timberland outlet
jordan 4
coach handbags
michael kors outlet
ray ban
oakley sunglasses cheap
nike free
pandora jewelry
ralph lauren
converse shoes
air max 2018
ray ban
vans shoes
true religion jeans
valentino shoes
nike air max
jordan 5
louis vuitton
ferragamo
ray ban sunglasses
timberland pro
michael kors outlet online
light up shoes
tory burch
oakley sunglasses
michael kors
air jordan
michael kors outlet online
nike mercurial superfly
nike free run
nike huarache
nike huarache
adidas wings
swarovski crystal
pandora charms
air jordan
barcelona jersey
fingerlings monkey
michael kors
supreme
wedding shoes
burberry outlet canada
louis vuitton
nike factory outlet
michael kors handbags
louis vuitton
carnival shoes
oakley sunglasses
nike cortez
swarovski
polo ralph
air jordan 11
jordan 8
pandora jewelry
christian louboutin
polo shirts
nhl jerseys
adidas yeezy 350
adidas stan smith
polo ralph
air max
nike presto
ralph lauren uk
louis vuitton
louboutin
vibram fivefingers
tod's shoes
air jordan
louis vuitton
adidas outlet
flip flops
basketball shoes
cheap nba jerseys
polo outlet
soccer jerseys
air max
prada
red bottoms
true religion jeans
coach
polo outlet
michael kors
michael kors
louis vuitton outlet
hermes kelly bag
coach outlet online
true religion jeans
polo ralph lauren
adidas shoes
nike air max
stuart weitzman shoes
burberry outlet
asics running shoes
louis vuitton handbags
jordan shoes
true religion jeans
fitflops
louis vuitton outlet
jordan shoes
nike flip-flops
michael kors outlet
coach outlet
ray ban outlet
nike shox
pandora jewelry
ray ban
air max 2017
michael kors taschen
jordan
gucci outlet
ray bans
hermes
chenlina20180328

liuchunkai

2018-01-24 08:23:17 [2]

20180124lck
michael kors outlet
nike shoes
michael kors handbags
nike factory shoes
bottega veneta outlet
ralph lauren polo
canada goose jackets
nike shoes outlet
michael kors outlet
ugg boots clearance
coach outlet store
michael kors outlet
ugg boots
tods outlet
fred perry polo
true religion outlet store
canada goose jackets
coach outlet store online
michael kors outlet
coach outlet online
cheap nfl jerseys
ralph lauren shirts
coach outlet store online
ugg boots clearance
broncos jerseys
kate spade outlet online
nike roshe one
louboutin shoes
true religion jeans
canada goose outlet
canada goose parka
mulberry handbags
kobe shoes
ralph lauren
ugg outlet online
canada goose outlet online
ugg boots
kobe 9 elite
michael kors uk
coach factory outlet
michael kors bags
ray ban sunglasses outlet
dansko shoes
nike shoes
ugg boots for women
nike air max 1
foamposite shoes
true religion jeans
canada goose outlet online
oakley sunglasses wholesale
polo ralph lauren
michael kors handbags
mulberry bags
adidas store
ugg boots clearance
coach outlet online
cheap oakley sunglasses
polo outlet
true religion outlet
kd shoes
kobe shoes
nfl jerseys
denver broncos jersey
ugg outlet
jordan shoes
coach outlet online
canada goose outlet
polo ralph lauren shirts
ugg outlet
converse shoes sale
coach outlet online coach factory outlet
ray ban sunglasses
ugg outlet
michael kors wallets
ugg boots clearance
polo ralph lauren outlet
kobe bryants shoes
cheap oakley sunglasses
mlb jerseys
pandora outlet
michael kors outlet
uggs outlet
michael kors online
ugg boots
christian louboutin
canada goose outlet store
christian louboutin outlet
coach outlet online
ecco outlet
longchamp handbags sale
swarovski outlet
ray ban sunglasses
michael kors factory outlet
michael kors handbags outlet
michael kors uk
coach outlet
tory burch outlet stores
oakley sunglasses
air jordan shoes
canada goose outlet
cheap jordans
canada goose outlet online
fitflops shoes
michael kors outlet online
cheap mlb jerseys
michael kors outlet stores
michael kors outlet online
oakley sunglasses
oakley sunglasses sale
lacoste soldes
true religion jeans
michael kors outlet
denver broncos jerseys
uggs outlet
ugg boots
burberry outlet sale online
coach outlet online
ed hardy clothing
michael kors outlet
kate spade sale
cartier watches
michael kors outlet
pandora outlet
christian louboutin sale
christian louboutin shoes
tory burch outlet online
canada goose outlet store
chrome hearts online store
michael kors handbags
polo ralph lauren outlet online
cheap nhl jerseys
nike outlet store
jordan shoes
michael kors outlet
longchamp outlet
ugg boots
louboutin shoes
jordan shoes
cheap oakley sunglasses
cheap jordans
nike shoes
coach outlet online
coach outlet online
ray ban sunglasses outlet
canada goose outlet
kate spade outlet
ugg boots
michael?kors?outlet?online
fitflops uk
nike air max 2015
cheap oakley sunglasses
fitflops shoes
burberry outlet
air max trainers
cheap ray ban sunglasses
longchamp pliage
ugg outlet
polo ralph lauren
coach outlet
mont blanc pens
michael kors outlet online
cheap oakley sunglasses
true religion jeans
michael kors outlet clearance
ugg boots on sale
canada goose
swarovski jewelry
christian louboutin outlet
canada goose outlet
michael kors handbags
ralph lauren polo
michael kors wallets for women
oakley sunglasses
adidas nmd
uggs outlet
canada goose jackets
fitflops sale clearance
michael kors outlet
prada shoes
ugg boots outlet
longchamp outlet store
mont blanc pens
max 1
burberry outlet store
swarovski jewelry
ray ban sunglasses
coach outlet
oakley sunglasses
nike shoes uk
ugg boots on sale
polo ralph lauren outlet
polo ralph lauren outlet
nfl jerseys wholesale
coach handbags online outlet
canada goose jackets
michael kors outlet clearance
ugg outlet online
nike air max 90
lacoste shirts
polo ralph lauren outlet
broncos jersey
canada goose outlet store
ugg outlet
coach outlet
coach outlet store online
longchamp handbags
coach outlet online
blackhawks jerseys
vans outlet
uggs outlet
ugg outlet
michael kors outlet clearance
prada sunglasses
nfl jerseys
pandora charms outlet
ralph lauren outlet
marc jacobs outlet
canada goose uk
coach outlet online
kate spade outlet online
thomas sabo
ray ban sunglasses
canada goose jackets
canada goose jackets
salomon outlet
nhl jerseys
polo ralph lauren outlet
oakley sunglasses wholesale
giuseppe zanotti shoes
nike air force 1
true religion jeans sale
cazal sunglasses
ugg boots clearance
cheap jerseys wholesale
pandora charms
ray ban sunglasses
puma outlet
football shirts
oakley sunglasses wholesale
christian louboutin outlet
kate spade outlet online store
michael kors outlet clearance
ugg boots
canada goose jackets sale
camisetas futbol baratas
pandora outlet
coach outlet clearance
ralph lauren outlet
coach outlet
mulberry uk
ray ban sunglasses outlet
ray ban sunglasses outlet
canada goose outlet
christian louboutin outlet
cheap uggs
cheap nfl jerseys
christian louboutin outlet
polo ralph lauren
basketball sneakers
cheap ray ban sunglasses
canada goose
oakley sunglasses wholesale
nike store uk
ugg outlet
longchamp pliage
michael kors bags
christian louboutin sale
coach outlet online
ugg outlet
michael kors outlet online
nike uk store
kate spade outlet
birkenstock shoes
fred perry polo shirts
ferragamo shoes sale
mulberry handbags
giuseppe zanotti outlet
longchamp bags
coach outlet
air max 90
herve leger dresses
los angeles lakers jerseys
canada goose outlet store
fitflops
ralph lauren shirts
coach outlet store online
chicago blackhawks jerseys
polo ralph lauren
michael kors outlet store
cheap nfl jerseys
pandora jewelry outlet
mulberry outlet逗号mulberry handbags outlet
jordan shoes
nike trainers uk
ray ban sunglasses
michael kors outlet
michael kors outlet online
uggs on sale
ralph lauren polo
nba jerseys
mont blanc pens
ray ban sunglasses
ugg outlet
canada goose coats
adidas outlet store
canada goose outlet
ralph lauren polo
rayban sunglasses
ralph lauren factory store
canada goose outlet
moncler outlet
coach handbags on sale
pandora charms
cheap oakley sunglasses
nhl jerseys
ray-ban sunglasses
ugg boots on sale
michael kors outlet clearance
adidas wings
coach factory store
links of london jewellery
coach outlet online
mulberry outlet
oakley sunglasses wholesale
swarovski outlet
michael kors outlet
michael kors uk
asics shoes
coach outlet
mbt shoes
prada outlet online
coach outlet online
mac makeup
coach outlet
mcm outlet
pandora charms
converse shoes
coach factory outlet
cheap ray ban sunglasses
michael kors outlet
ugg outlet
coach outlet online
michael kors outlet clearance
pandora charms
pandora outlet
polo ralph lauren outlet
michael kors outlet online
polo outlet
michael kors factory outlet
soccer jerseys wholesale
christian louboutin shoes
ugg boots clearance
cheap snapbacks
michael kors outlet
canada goose outlet store
ferragamo outlet
canada goose jackets
michael kors outlet
ugg boots clearance
canada goose uk
cheap football shirts
tory burch sandals
canada goose outlet
snapbacks wholesale
uggs outletonline
christian louboutin shoes
canada goose coats
valentino shoes
air huarache
uggs outlet
canada goose outlet
fitflops
cazal outlet
polo ralph lauren
nfl jersey wholesale
ugg outlet逗号ugg outlet stores
cheap basketball shoes
nike outlet
true religion jeans
coach factory outlet
ferragamo outlet
canada goose outlet online
coach outlet online
true religion outlet uk
football shirts
ugg outlet online clearance
michael kors outlet online
yeezy boost
ugg outlet
michael kors outlet
michael kors outlet online
ralph lauren outlet
oakley sunglasses
uggs outlet
pandora outlet
michael kors outlet
air max uk
michael kors outlet online
birkenstock shoes
longchamp handbags
michael kors outlet
ugg outlet stores
kate spade outlet online
polo ralph lauren
michael kors outlet clearance
snapbacks wholesale
nhl jerseys for sale
christian louboutin outlet
birkenstock sandals
coach outlet
coach outlet online
canada goose outlet store
longchamp handbags
cleveland cavaliers jerseys
cheap ray ban sunglasses
ferragamo outlet
cheap football shirts
nike outlet
jordan shoes
coach outlet
cheap oakley sunglasses
thomas sabo charms
prada bags
mulberry uk
moncler jackets
christian louboutin
canada goose outlet store
uggs outlet
nike shoes on sale
polo ralph lauren
nike blazer pas cher
nike roshe
pandora charms sale clearance
coach outlet canada
canada goose outlet
ray ban sunglasses
cheap jordans
lebron shoes
michael kors outlet online
ugg boots clearance
canada goose outlet
swarovski crystal
christian louboutin shoes
uggs outlet
coach outlet store online
reebok trainers
ray ban sunglasses outlet
denver broncos jersey
oakley sunglasses
uggs outlet
cheap nba jerseys
kate spade outlet
coach factory outlet
pandora jewelry
coach outlet
polo ralph lauren
canada goose outlet store
canada goose jackets
ray ban sunglasses sale
ugg boots
nike roshe run
soccer jerseys
true religion jeans
canada goose jackets outlet
canada goose jackets
cheap oakley sunglasses
polo ralph lauren factory store
tods outlet online
ugg outlet
pandora jewelry
ugg outlet
moncler jackets
coach outlet store online
lacoste polo shirts
michael kors outlet clearance
oakley sunglasses wholesale
coach outlet store online
ralph lauren outlet
longchamp pliage
mcm backpacks
michael kors outlet clearance
oakley sunglasses
mulberry bags
canada goose outlet store
coach outlet
canada goose outlet store
moncler coats
true religion uk
ray ban sunglasses
coach outlet
ferragamo outlet
cheap jerseys
oakley sunglasses
cheap oakley sunglasses
ferragamo shoes
ray ban sunglasses
oakley sunglasses wholesale
ray ban sunglasses
longchamp handbags
cheap oakley sunglasses
jordan 4
true religion outlet
hermes outlet
canada goose jackets
adidas nmd r1
hermes birkin
cheap oakley sunglasses
ugg boots
ray ban sunglasses
michael kors handbags
ray ban sunglasses on sale
denver broncos jerseys
coach outlet store
canada goose jackets
oakley sunglasses wholesale
coach outlet online
prada handbags
fitflops sale
true religion outlet
canada goose outlet
moncler coats
christian louboutin outlet
ugg outlet
nike shoes
longchamp handbags
oakley sunglasses
oakley sunglasses wholesale
ray ban sunglasses outlet
mulberry sale
christian louboutin online
soccer shoes
coach outlet online
coach outlet online
air huarache
coach outlet
coach handbags
ugg outlet
moncler jackets
coach factory outlet
nba jerseys wholesale
michael kors outlet
true religion jeans
cheap oakley sunglasses
michael kors handbags
ralph lauren polo shirts
canada goose jackets
reebok shoes
fitflops outlet
bottega veneta outlet online
ray ban sunglasses outlet
cheap oakley sunglasses
christian louboutin sale
oakley sunglasses
nike shoes
uggs outlet
fitflops
swarovski outlet store
reebok shoes
adidas trainers
nike store uk
polo ralph lauren
coach outlet store
canada goose uk
louboutin shoes
supreme clothing
fitflops
canada goose jackets
tory burch outlet
nike free running
oakley sunglasses
uggs outlet
nike air max 90
uggs outlet
adidas wings shoes
pandora charms
nike air huarache
ugg outlet
mulberry bags
uggs outlet
canada goose jackets
canada goose jackets
cheap nba jerseys
prada shoes for men
coach canada
air max 2015
uggs
coach factory outlet
uggs outlet
ralph lauren polo
pandora charms
longchamp outlet
ed hardy outlet
mbt outlet
coach factory outlet
puma shoes
coach factory outlet
hermes outlet store
polo ralph lauren
oakley sunglasses
canada goose jackets
polo ralph lauren
kate spade outlet
polo ralph lauren
polo ralph lauren shirts
coach outlet online
michael kors outlet store
coach outlet store online
cheap ugg boots
michael kors outlet online
true religion canada
air force 1 shoes
moncler jackets
cheap jordans
michael kors outlet clearance
air max 90
air max 90
longchamp pas cher
ugg outlet store
ugg outlet
polo ralph lauren
polo outlet stores
ugg outlets
ugg boots outlet
oakley sunglasses sale
oakley sunglasses
nike air max
coach outlet
kate spade outlet
ugg outlet
canada goose outlet
michael kors outlet clearance
canada goose outlet store
michael kors outlet online
coach outlet
burberry outlet sale
coach outlet
michael kors
polo ralph lauren
polo outlet
salomon shoes
supra shoes sale
ralph lauren outlet
michael kors outlet
swarovski uk
ugg outlet online
swarovski crystal
tory burch outlet
nike outlet online
mulberry bags
canada goose outlet store
canada goose jackets
michael kors outlet clearance
coach outlet store online
ugg boots clearance
ferragamo outlet
michael kors outlet clearance
polo ralph lauren outlet
michael kors outlet clearance
ralph lauren polo
cheap oakley sunglasses
pandora outlet
air max 1
mulberry handbags
michael kors outlet
christian louboutin shoes
coach factory outlet
pandora charms
fitflops
true religion outlet
canada goose outlet store
burberry outlet stores
true religion outlet
mulberry outlet
christian louboutin
hermes belts
ugg outlet store
mont blanc outlet
uggs outlet
nfl jerseys
coach factory outlet
lacoste outlet
true religion outlet
coach outlet
mont blanc pens
ugg boots on sale
canada goose outlet online
coach outlet store online
coach outlet
kate spade outlet online
michael kors outlet online
canada goose jackets
adidas uk
cheap ray ban sunglasses
michael kors outlet online
nfl jerseys
air max shoes
longchamp solde

chenjianwei

2018-01-11 09:10:09 [1]

yeezy
longchamp
longchamps
balenciaga sneakers
adidas yeezy boost
curry 4
adidas yeezy boost
kobe 9
foamposites
converse outlet store
longchamp handbags
nike lebron 15
falcons jersey
yeezy shoes
ferragamo belt
nike roshe run
tory burch shoes
lebron 15 shoes
converse shoes
longchamp
supreme clothing
links of london sale
golden goose sneakers
nike air zoom pegasus 32
hermes birkin
gucci belts for men
yeezy shoes
atlanta falcons jersey
retro jordans
jordan shoes
true religion jeans
cheap jordans
nike air max 90
cheap mlb jerseys
nike zoom
michael kors outlet
supreme hoodie
retro jordans
pandora bracelet
longchamp handbags
lebron 15
vibram fivefingers
nike polo
hermes handbags
yeezys
huarache shoes
cheap jordan shoes
christian louboutin shoes
jordan shoes
hogan outlet
jordan 12
adidas yeezy
jordan 4
yeezy boost
moncler sale
mlb jerseys
hermes belts
ultra boost 3.0
michael kors outlet
hyperdunks
supreme clothing
nike lebron 11
air jordan
yeezy boost
true religion outlet
adidas superstar UK
adidas tubular x
air jordan shoes
nike air max
cartier love bracelet
hogan outlet online
lebron soldier 11
nike zoom
curry 2
michael kors factory outlet
james harden shoes
michael kors outlet
nike mercurial vapor
yeezy boost
off white hoodie
michael kors
tom ford sunglasses
yeezy boost 350 v2
air max 90
nba jerseys
kobe 9
air max 95
birkin bag
kobe shoes
links of london
golden goose
kyrie 4
true religion jeans
nike dunks
kate spade outlet
adidas superstar
prada sunglasses
adidas neo online shop
converse outlet
adidas gazelle
adidas stan smith women
lebron 15
huaraches
yeezy boost 350
nike huarache
adidas tubular UK
yeezy
bape hoodie
100% real jordans for cheap
paul george shoes
nike roshe run
jordan 11
ysl handbags
nike air zoom
air jordans
goyard handbags
cheap jordans
nike huarache
michael kors outlet online
michael kors outlet
fitflops sale
air force ones
kobe 11
michael kors handbags
lebron shoes
kobe sneakers
adidas nmd
converse shoes
bape hoodie
michael kors outlet
kyrie 4
longchamp bags
louboutin shoes
nike air zoom structure 19
air jordan 12
pandora charms
jordan shoes
christian louboutin
nike mercurial
nike air force 1 high
balenciaga shoes
nike air force 1 low
air max 2018
pg 1
pandora charms
under armour curry 3
christian louboutin shoes
goyard handbags
nike air force
adidas eqt
tom ford glasses
nike air force
basketball shoes
patriots jersey
nike roshe run one
nike lebron 14
cartier bracelet
nike air max 90
yeezy boost 350
nike air force 1
dior sunglasses
adidas nmd
adidas ultra boost 3.0
hermes belt
kobe basketball shoes
yeezy
jordan 6
vans store
nike huarache sale
chrome hearts online
hermes birkin
adidas gazelle sale
adidas nmd
nike hyperdunk
cheap nfl jerseys china
vans outlet
adidas shoes
gucci belt
nike air max95
light up shoes
adidas ultra boost 3.0
harden shoes
adidas tubular
adidas ultra boost
basketball shoes
air jordan 6
hermes belt
yeezy
tory burch shoes
jordan shoes
adidas outlet
bape clothing
adidas ultra boost
curry shoes
yeezy shoes
kobe shoes
lacoste polo
air max
asics sneakers
patriots jerseys
nike air max 2016
kate spade handbags
air jordan
chrome hearts
lebron 14
longchamp outlet
hermes bag
adidas online shop
moncler
nfl jerseys
longchamp longchamps
hermes belt
nike huarache
adidas ultra boost
nike hyperdunk
nike air force 1
nike hyperdunk 2017
yeezy boost 350 v2
birkin bag
nmd
nmd
nike dunk low
nike huarache
golden goose outlet
true religion outlet
kd shoes
lacoste online shop
jordan retro
ferragamo sale
pandora jewelry
moncler jackets
kate spade outlet online
cheap nba jerseys
jordan 13
adidas tubular
calvin klein underwear
adidas outlet
yeezy sneakers
lacoste outlet
asics running shoes
air max 90
nike roshe one
cheap nfl jerseys
lebron 13
lebron soldier 10
curry 4
van cleef arpels
yeezy boost 350 v2
adidas outlet online
adidas tubular
nike air max 90
chrome hearts
adidas nmd
longchamp bags
nhl jerseys
adidas yeezy
adidas nmd r1
nike kyrie 3
timberland shoes
jordan retro 13
vans shoes
timberland outlet
adidas store
yeezy boost 350
new england patriots jerseys
michael kors handbags
kyrie irving shoes
kobe basketball shoes
off white clothing
jordan retro
adidas stan smith uk
adidas stan smith
air max 90
led light up shoes
michael kors handbags
yeezy boost
adidas yeezy
reebok outlet
irving shoes
curry 3
jordan shoes
cheap jordans
light up shoes
nike air max 2017
fitflops sale clearance
nike basketball shoes
adidas nmd
lebron james shoes
jordan retro
kobe 11
fitflops
yeezy boost 350
adidas stan smith men
roshe run
yeezy shoes
balenciaga sneakers
cheap jordans
longchamp bags
kevin durant shoes
kobe byrant shoes
chrome hearts outlet
goyard tote
adidas eqt support adv
prada eyeglasses
gucci belts
off white hoodie
yeezy
yeezy boost 350 v2
yeezy shoes
stephen curry shoes
cheap nhl jerseys
lebron 13 low
golden goose
vanvan cleef and arpels
nike free run
longchamp handbags
yeezys
moncler outlet
michael kors outlet handbags
nmd r1
kobe byrant shoes
hermes belts
adidas neo
real jordans for sale cheap
air jordan 11
nike air max
links of london
golden goose sneakers
led shoes
pandora jewelry
adidas yeezy boost
balenciaga shoes
adidas stan smith
adidas yeezy
vans shoes
nike air max 2018
pandora bracelet
true religion
ultra boost
lebron 13 shoes
longchamp
calvin klein outlet
michael kors purses
kate spade outlet
nike roshe run
michael kors outlet online
paul george shoes
kyrie 3
curry 3
huarache shoes
adidas superstarAdatlap

rFactor

Szimulátorok >>

megjelenés:

2007. november 16.

fejlesztő:

ISI

kiadó:

Sniper Entertainment

Web
Magyarítás Demó
Kapcsolódó cheat:
Kapcsolódó videó:

  tovább az adatlaphoz...

Legfrissebb hírek

Legfrissebb letöltések

Mai top játékok

Legfrissebb galériák

A hónap legnépszerűbb hírei