Indul Magyarország egyetlen NASCAR bajnoksága!

  • morfi
  • 2010-12-28 09:29:36
Megosztom az iWiW-en! Megosztom a Facebook-on! Megosztom a Twitter-en! Hozzáadom a Google könyvjelzőimhez! Hozzáadom a Startlapomhoz! Megosztom a MySpace-en! Könyvjelző és megosztás
2011-ben megrendezésre kerül magyarország egyetlen NASCAR bajnoksága. A széria szerelmesei egy hosszú 3 éves böjt után csaphatnak össze ismét mivel az utolsó szervezett bajnokság 2007ben volt még a Hungarian NASCAR Racers szervezésében. A VSR 2009 óta tervezi elindítani a szériát és azóta már három teszt bajnokságot is a hátuk mögött tudhatnak, valamint a szervezők meg-meg fordultak amerikai bajnokságokban, hogy minél több tapasztalatot szerezzenek. Az első cikkünkben a NASCAR történeleméről lesz szó.
Mi is az a NASCAR? Történelem óra:

Amerika legnépszerűbb sportja napjainkban: a NASCAR (National Association for Stock Car Auto(mobile) Racing, azaz Széria (gyári) Autók Versenyének Nemzeti Szövetsége). 75 millió rajongó számára nincs lenyűgözőbb dolog, mint a verseny napján meglátni a lobogó zöld zászlót. Évente harmincnyolc héten át a világ legnagyobb show-ja a New Yorktól Californiáig terjedő pályákon zajlik.

A gyökerek egészen a húszas-harmincas évekbe, az amerikai szesztilalom korába nyúlnak vissza, amikor a szeszcsempészek a saját kezűleg tuningolt autóikkal próbáltak kereket oldani az őket üldöző rendőröktől és szabadidejükben, kiegészülve csóró autószerelőkkel és egyéb kalandvágyó fiatalokkal, rögtönzött pályákon szórakoztatták magukat. Ezzel megszületett a szériaautó (stock-car) versenyzés. A 40-es években a sebesség megszállottak földpályákon száguldoztak, hogy eldöntsék, ki a leggyorsabb. Kevés néző előtt, gyatra díjakkal, de nem érdekelte őket. Éltek-haltak a versenyekért. Egy irányító szervezetre volt szükségük. A sport jövőjének érdekében létrejött ez a szervezet. 1947 decemberében, 35 pilóta, promóter és szerelő gyűlt egybe a Streamline Hotelben, a floridai Daytona Beach-en. Három napig tartott, amíg létrehozták az igazgatósági tanácsot, a szervezetet pedig NASCAR-nak nevezték el.Azóta a széria egyre nagyobb és népszerűbb lett nézzük is meg egy pár nagy nevet. Az első a NASCAR szupersztárjainak hosszú listáján:

- Junior Johnson: A második Daytona 500-on diadalmaskodott aki Észak-Karolinaból jött, és csempészés közben tanult meg vezetni. Egy 1955-ös razzia után börtönbe került, de megfizetett bűneiért, visszatért, nyert 50 versenyt, és amerikai hős lett belőle. Tulajdonosként hat bajnoki címet zsebelt be, és bevezette a szponzorokat a sportba.

-Richard Petty, A Király: Hét bajnoki cím, 200 győzelem. Senki nem tudja megközelíteni.

-Darrell Waltrip: Csak egy dolog volt gyorsabb Darrell Waltrip autójánál... a szája. És elhihetitek, az autója pokolian gyors volt. Csak két pilóta nyert nála több versenyt. Így ma már elegendő két betű, hogy fölismerjük: D.W. Waltrip manapság a tévében kommentátorkodik és tőle származik a ma már legendássá vált "Boogity, boogity, boogity, let's go racing boys!"

-Dale Earnhardt: munkás családból származott és büszke volt arral, hogy onnan érkezett ide. A szurkolók magukat ismerték fel benne, de ugyanakkor elképesztő is volt. Dale úgy járt-kelt, beszélt ugyanolyan stílusban, mint ők maguk, de a vezetési képességeiről, csak álmodozhattak. Az agresszív, támadó stílusával, kiérdemelte a becenevét. Az "Intimidator". Amitől a többi pilóta leginkább félt, az a fekete, 3-as számot viselő Chevy látványa a visszapillantó tükörben. Olyan volt a NASCAR-ban, mint egy alfa hím. Impozáns volt. Dale Earnhardt halála, amely a 2001-es Daytona 500 utolsó körének utolsó kanyarjában történt, Amerikát olyan gyászba borította, amelyhez hasonlóra addig sportoló tragédiája kapcsán nem volt példa. Earnhardt eredeti és megismételhetetlen teljesítményével és személyiségével örökre a NASCAR közönség és az emberek millióinak szívébe zárta magát. A csillogással a szemében és azzal az ördögi vigyorral az arcán felküzdötte magát a csúcsra és páratlan döntésekkel vitte győzelemig az autóit. Sokan nem szerették a számtalan győzelme és bajnoki címe miatt, de a látványos stílusa, amellyel elérte ezeket, kétségtelenül csodálatra méltó volt mindenki körében.

-Jeff Gordon: Az áttörés 1992-ben történt meg amikor is életreszóló szerződést kötött és aláírt a Hendrick Motorsportshoz, azóta négy bajnoki címet zsebelt be.

-Jimmie Johnsos: 2006 óta senki nem tudja tőle elhódítani a bajnoki trófeát így már ötszörös bajnok és ez a teljesítménye egyedülálló a NASCARban, jelenleg mindenki őt akarja legyőzni.

Ha szeretnél többet megtudni a NASCARról ajánljunk a NASCAR 3D: The IMAX Experience című filmet.

Jelentkezni a VSR Fórumába n lehet

A következő cikkünkben a VSR.hu NASCAR bajnokság lebonyolításáról lesz szó.
  « vissza a főoldalra  

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Ha még nincs azonosítód, regisztrálj oldalunkon!

  Hozzászólások3  

Norcika1995

2010-12-28 13:00:54 [3]

De ott van Scott Speed is !

morfi

2010-12-28 11:24:31 [2]

Ez igaz De ettől függetlenül nem tartozik a NASCAR legjobbjai közé.

Birkuc

2010-12-28 10:50:21 [1]

Montoya is letette már a névjegyét győzelmekkel, és pl az idei Indy futamot is drámaian bukta el

Adatlap

rFactor

Szimulátorok >>

megjelenés:

2007. november 16.

fejlesztő:

ISI

kiadó:

Sniper Entertainment

Web
Magyarítás Demó
Kapcsolódó cheat:
Kapcsolódó videó:

  tovább az adatlaphoz...

Legfrissebb hírek

Legfrissebb letöltések

Mai top játékok

Legfrissebb galériák

A hónap legnépszerűbb hírei