DRIFT - EB futam + nyári tábor!

  • Birkuc
  • 2014-08-03 19:00:00
Megosztom az iWiW-en! Megosztom a Facebook-on! Megosztom a Twitter-en! Hozzáadom a Google könyvjelzőimhez! Hozzáadom a Startlapomhoz! Megosztom a MySpace-en! Könyvjelző és megosztás
A Magyar Drift Szövetség (  >>>LINK<<<  ) rajtunk keresztül is szeretne minél több érdeklődőt vonzani, az alábbiakban az ő kedvcsináló írásukat olvashatjátok:

Hegyi versennyel kezdődik a hazai Drift EB futam
King of Europe / Touge Drift EB és Drifted OB

Az autósport szerelmeseit Európa legrangosabb nemzetközi sorozata várja, mely augusztus 9-10-én kerül megrendezésre a festői környezetben lévő Bélkő-hegyen. Rákövetkező hétvégén pedig a tököli Drift Arénába látogat a teljes mezőny.

drift tábor

A drift autósport gyökereihez visszanyúlva több mint 10 ország részvételével kerül megrendezésre a King of Europe hegyi Touge futam, ahol természetesen hazánk legjobbjai is képviselik majd Magyarországot. A Bélapátfalván található helyszín csodálatos környezetben található, közvetlen szomszédságban Szilvásváraddal. Kirándulási úti célként tökéletes választás lehet minden drift rajongónak, hiszen nem mindennapi mezőny lesz látható. Nehéz helyzetben lesznek hazánk fiai, mivel brutális szörnyetegekkel érkeznek az EB futam résztvevői. Csak összehasonlításként hazai mércével egy 400 lóerős autó már igen jónak mondható, ám a külföldi versenyzőknek ez csupán belépő, hiszen gyakorta 700-800, vagy akár 1000 lóerős autókkal érkeznek majd a hegyi bevetésre. A nemzetközi megmérettetés mellett a Drifted Országos Bajnokság profi ligájának futamát is itt rendezik, így ismét rengeteg drift autót láthat majd a közönség.

King of Europe

A szervezők ezúttal is kitesznek magukért, hiszen a természeti értékek megőrzése melletti, komoly tereprendezést és csinosítást végeznek a helyszínen. Várhatóan nagyszámú közönség érkezik, ezért parkolni a bélapátfalvi ipari parkban lehet, ahonnan a nézőket ingyenes buszjárat viszi el a hegyi szakaszra. Szükség is lesz a népes szurkolótáborra, mivel jelenleg Kerényi Ádám vezeti az Európa Bajnokságot, és ezt a pozíciót mindenképpen szeretné megőrizni. A hazai OB verseny is ígéretes lesz, és kiélezett küzdelem várható, hiszen Szántó Nikolett a bajnoki éllovas is azért száll harcba,, hogy megtartsa vezető helyét és a végelszámolásban esetleg egy újabb drift történelmet írjon.

Kerényi Ádám

A hegyi verseny után, következő hétvégén, augusztus 16-17-én a tököli Drift Arénába látogat a népes európai mezőny, ahol a szakmai stáb újra nagytempójú driftet ígér, hogy az autók képességeit maximálisan kihasználják. Ez minden bizonnyal azt jelenti, hogy autópálya tempó felett kezdik majd meg gyakorlataikat a drift művészei, hogy a nézők szájtátva nyugtázzák a brutális tempót és az elképesztő látványvilágot.

Aki még nem ismeri esetleg a drift autósportot, az úgy képzelje el az egészet, mint egy bikaviadalt, ahol a nézők semmiről sem maradnak le, hiszen minden akció közelben történik. Képzeljük el például, hogy 145 km/h-s sebességgel érkezik két 800 lóerős versenyautó, az egyik mondjuk egy brutális BMW, a másik egy japán vérvonalat képviselő versenyző. Belengetik az autókat, majd keresztben csúszva elszabadul a pokol! Kilincs a kilincs mellett, hatalmas tempó, brutális tüsszögő, mormogó motorhangok és az elmaradhatatlan gumifüst, ami olykor piros vagy lila színben pompázik. Egy kör nem tart tovább mint 1-2 perc, mégis egész napra leköti az embert minden egyes futam, hiszen egyszer sincs ugyanolyan forgatókönyv. A versenyeken nem harcolnak az idővel, minden kizárólag a látványról szól, a nézők az autósportok lényegét kapják nem mást.

Lóerők Éjszakája

A drift rajongók ezt jól tudják, és egész biztosan ott lesznek mindkét hétvégén, amire érdemes egyébként kedvező árú bérletet váltani! Aki pedig még nem volt drift versenyen az augusztus 9-10-én, Eger felé vegye az irányt Bélapátfalvát megcélozva egy komoly "drift pettingért", majd a teljes beteljesülést rákövetkező hétvégén kaphatjuk meg a tököli reptéren, hogy drift szüzességünknek végleg búcsút inthessünk.

Drift nyári tábor

Augusztus 9-10 Bélapátfalva, Bélkő-hegy
King of Europe / King of Touge Drift EB + Drifted OB PRO liga

Augusztus 16-17 Tököli repülőtér, Drift Aréna
King of Europe Drift EB + Drifted OB SemiPro/Street liga

Nyereményjátékok, friss hírek a rajongói oldalakon:
www.facebook.com/driftedhu / www.facebook.com/hegyidrift

 

  « vissza a főoldalra